lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de novembre, 2007

Valdés admet que el Barça "té un problema" però contradiu Puyol i nega que sigui d'"actitud"

Valdés ha fet autocrítica: "El problema és futbolístic i no d'actitud. Ahir a la nit no vam treballar com a equip. No vam jugar sota el sistema que tenim, de situar les línies juntes, no deixar espais i pressionar els 90 minuts. No ho vam fer així i ells van poder jugar i van poder pensar". Però Puyol va anar més lluny: "És un problema d'actitud i no vam jugar com un equip".

Ja ningú en el si del vestidor barcelonista s'atreveix a titllar la situació esportiva del primer equip del Barça de circumstancial i passatgera, a causa que cada vegada que el conjunt català trepitja un camp com a forà el seu futbol cau en picat i els resultats negatius se succeeixen.

-A veure si espavilem !!!

Puigcercós insta a "preparar la factura" pel caos a Rodalies

Puigcercós 111107 CATinfo El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha comminat avui l'executiu català a "preparar la factura" perquè el ministeri de Foment compensi econòmicament Catalunya pel "greu perjudici econòmic" provocat pel caos ferroviari dels últims mesos.

En una entrevista a Catalunya Informació, Puigcercós ha defensat que l'executiu català prepari la factura per "quantificar" el perjudici econòmic provocat per la crisi del servei de Rodalies. "No hi ha excuses perquè el Ministeri de Foment pagui", ha indicat.

El conseller ha admès que elaborar aquesta factura té "certes dificultats tècniques", però això no obstant s'ha mostrat convençut que hi ha diverses "evidències", com la baixa en la productivitat de les empreses, la pèrdua d'imatge de Barcelona com a marca de qualitat des del punt de vista turístic o l'augment de temps en els desplaçaments per part dels ciutadans.

"Tot això ho hem de saber quantificar, i el govern català ho ha de quantificar", ha insistit Puigcercós, que ha ofert les oficines d'atenció al ciutadà del seu departament perquè els catalans que volen posar denúncies ho facin. "També es pot recórrer a la justícia ordinària", ha afegit.

Un espai per a la memòria col·lectiva

Restitueixen la placa en commemoració dels membres de les Brigades Internacionals britànics i irlandesos, sostreta de la Cota 705 en un atac de grups falangistes Jack Jones va tornar ahir a la Cota 705 de Pàndols. Als seus 94 anys, aquest brigadista britànic va visitar fa dos anys l'espai simbòlic de la Terra Alta per homenatjar tots els companys morts a la batalla de l'Ebre, on ell també va caure ferit fa gairebé 70 anys.

El retorn de Jones, a més de volgut, era obligat. La placa commemorativa que van instal·lar en aquella ocasió va ser sostreta el passat estiu, juntament amb una altra en record al general republicà Líster. En l'atac, a més, tot l'espai va quedar cobert amb pintades d'exaltació de la Falange. La International Brigade Memorial Trust (IBMT), que ell mateix presideix, va condemnar enèrgicament els fets i va anunciar la restitució de la placa, que finalment ahir es va fer efectiva en un acte molt emotiu.

Jones va parlar en nom dels onze membres de les Brigades Internacionals britànics i irlandesos que encara són vius. Va qualificar l'atac d'«immadur» i va assegurar que la restitució de la placa no s'ha d'entendre en cap cas com un acte de confrontació, sinó de manteniment de la memòria col·lectiva. «La de l'Ebre va ser la primera batalla de la segona guerra mundial; nosaltres vam venir aquí per lluitar contra Franco, però també contra Hitler i Mussolini, en defensa de la democràcia a tot el món», afirmà.

Entre els assistents a l'acte hi havia Paul Preston, reconegut expert en la guerra civil espanyola i membre també de la IBMT. L'historiador va condemnar els atacs feixistes en aquest espai simbòlic de la batalla de l'Ebre. «Hi ha gent que no vol la convivència i això es demostra tant en atacs físics com aquest, com en els atacs verbals que cada dia es donen a la Cadena COPE». Segons Preston, cal preservar espais com la Cota 705 perquè és necessari mantenir viva la memòria dels fets que hi van succeir. «Recordar no significa remoure les cendres, sinó buscar justícia. I buscar la justícia no implica cap desig de venjança», assegurà.

Ja són 44 pobles i ciutats anti-taurins a Catalunya

Calella ha estat l'última població a proclamar-se ciutat amiga dels animals i no taurina. El Ple de l'Ajuntament de Calella del dia 18-10-2007, va proclamar a la ciutat com “amiga dels animals” i “no taurina”, atenent la proposta de moció presentada per representants del PACMA el 13-7-2007, dintre de la campanya de ADDA, Plataforma Animalista de Manlleu i Fundació Fauna. El govern municipal de Calella va prendre tant interès en la proposta, que l'ha va fer seva, tal com va explicar l'alcalde Juhé en el Ple després de llegir-la en la seva integritat, mentre era retransmesa en directe per Calella TV. Llistat de poblacions catalanes 'Amigues dels animals':

1989: Tossa de Mar.

1991: Vilamacolum, La Vajol, Palafrugell.

1997: Calonge.

2004: Barcelona, Torelló, Calldetenes, Olot, Ripoll, Tavertet, Manlleu, Granollers, Valls, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat.

2005: Bellpuig, Abrera, Sitges, Sant Cugat del Vallés, Banyoles.

2006: Cerdanyola, Sant Andreu de la Barca, Mollet del Vallès, Teià, Sant Quirze de Besora, Gironella, Cabrera de Mar, Biure de l'Alt Empordà, Cabanes de l'Alt Empordà, Sant Iscle de Vallalta, Guissona, Torrebesses, Moià, Artesa, Vilabertran, Sanaüja, Torrelavit, Riudarenes.

2007: Fornells de la Selva, Brunyola, La Fatarella, La Morera del Montsant, Calella.

Els alcaldes recolzen Montilla

El president José Montilla no està sol. Els alcaldes de les principals ciutats catalanes comparteixen les seves reflexions sobre el perill d'"allunyament irreversible" entre Catalunya i Espanya. Consideren que el president ha fet constar una realitat i ha expressat un sentiment majoritari en la societat. Únicament els alcaldes de CiU i algun d'ERC, malgrat compartir el diagnòstic, creuen que el discurs de Montilla respon a interessos electoralistes del PSC.

La majoria dels representants municipals consultats, els de l'àrea metropolitana però també els de poblacions allunyades de Barcelona, coneixen de primera mà una de les denúncies que va fer el president en el seu discurs, la del retard històric que pateixen les infraestructures.

Flix: Iniciativa pionera

Flix canvia oli nou verge extra per oli usat

El molí artesanal Oliflix i l'Ajuntament regalen mig litre d'oli verge extra per cada cinc litres d'oli de fregits que els veïns portin a la deixalleria municipal, en una iniciativa pionera a Catalunya.

Cada cop que algú llança un litre d'oli de fregits per l'aigüera, està contribuint a la possible contaminació d'uns 100.000 litres d'aigua.

El programa Oli per oli no té data de caducitat i, segons com funcioni, Oliflix i l'Ajuntament faran altres projectes d'educació ambiental.