lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de maig, 2010

Barça 4 - Tenerife 1

Puyal 040510

Ja ho va avisar ahir Guardiola a l'assegurar que el partit davant el Tenerife no seria gens fàcil. "Em recorda el del Xerez". I així ha estat. El Barça ha golejat el Tenerife al Camp Nou (4-1), però ha hagut de treballar molt més del que s'esperava. Sobretot a partir de l'empat de l'equip canari gairebé al final de la mitja part que ha posat l'ai al cor a l'afició blaugrana. Messi ha avançat els blaugranes (m.17) a l'aprofitar una assistència d'Ibrahimovic de cap. El gol ha donat tranquil·litat a l'equip de Guardiola, que ha dominat completament el joc, excessivament lent ja que la gespa era molt pesant per la intensa pluja que ha caigut durant tot el dia i que tampoc ha parat durant el partit. Guardiola ha mogut la banqueta després del descans i ha fet entrar Pedro per Piqué, que ha patit un cop. L'extrem canari ha donat molta més mobilitat a l'atac. A falta de mitja hora, el tècnic també ha rellevat Ibrahimovic després que Bojan anotés el segon gol (m. 63) a l'aprofitar una gran assistència d'Alves, que ha tornat a jugar els 90 minuts malgrat la seva lesió al soli de la cama esquerra. Pedro (m. 77) i Messi, ja en el descompte, han tancat la golejada, que deixa els blaugranes a quatre punts del Madrid, que demà ha de guanyar el Mallorca a l'Ono Estadi si vol seguir a un punt del líder. Amb aquesta victòria, el Barça ja suma 93 punts, rècord absolut de puntuació de la història de la Lliga. Messi, per la seva part, amb els seus dos gols, en comptabilitza 31 en el campionat i es destaca en la classificació pel Pitxitxi i la Bota d'Or. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Deumil.cat recorda al Consell dels DDHH de l'ONU que l'Estat espanyol no reconeix el dret a l'autodeterminació

El Consell dels Drets Humans de l'ONU examinarà des d'aquest dimecres i fins al divendres la situació dels DDHH a l'Estat espanyol. És per això que els convocants de la manifestació 'Cap a l'ONU per l'Estat propi' que s'ha de celebrar aquest dissabte a Ginebra lliuraran demà al president del Consell una carta en què recorden que l'Estat espanyol no reconeix el dret a l'autodeterminació posant en evidència que tot i haver acceptat i ratificat els Pactes Internacionals de l'ONU que contemplen el dret a l'autodeterminació dels pobles com a dret fonamental 'el nega i el prohibeix al poble català'. Així, demanen que examinin aquest aspecte ja que llavors 'es veuria obligat a exigir al Regne d'Espanya de ser fidel no tan sols als postulats de l'ONU sinó també als seus compromisos'. Així mateix l'informaran del creixent suport a l'independentisme, del fenomen de les consultes i de la manifestació que tindrà lloc a Ginebra dissabte per reclamar l'Estat propi.

Avui: Un centenar d'entitats sobiranistes demanen a l'ONU que renyi Espanya per no respectar el dret a decidir de Catalunya

Laporta: 'Cal anar directes a la Constitució catalana, passant de l'Estatut'

'És una entel·lèquia que siguem un territori amb poder. Sense Estat propi no podem prendre decisions.' Amb aquesta contundència s'ha expressat avui l'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, en un esmorzar organitzat per Nueva Economía Fórum a Barcelona. Com ja digué ahir, creu que encara té temps per anunciar si finalment es presentarà a les properes eleccions al Parlament, per bé que havia anunciat que seria pels volts de Setmana Santa quan donaria el sí o no definitius a concórrer a les eleccions. Tot amb tot, sí que ha fixat una nova data abans de la qual no farà cap anunci: 'No diré res fins que no acabi el mandat del Barça'.

Laporta, lluint desacomplexadament les seves conviccions independentistes, ha afirmat: 'La meva intenció, si em vinculo a la política, és posar sobre la taula el debat de l'Estat propi. Cal anar directes a la Constitució catalana, passant de l'Estatut. És ben clar que hi ha una impossibilitat provada de l'estat de les autonomies actual.'

Avui: Laporta dóna per enterrat l'Estat autonòmic i aposta per una Constitució catalana

El Cercle Català de Negocis anuncia la impugnació de les eleccions a la Cambra de Barcelona

El president del Cercle Català de Negocis (CCN), Ramon Carner, ha anunciat que un cop finalitzat el recompte de vots els seus interventors i assessor jurídics presentaran abans de mitjanit una impugnació de les eleccions de la Cambra de Barcelona davant la junta electoral. Carner ha explicat que el vot per correu és un vot 'no democràtic' i 'sospitós' de ser 'manipulat'. El promotor del Cercle Català de Negocis ha manifestat que la Cambra porta massa anys sent un 'regne de taifes' i com institució amb un pressupost procedent de les quotes obligatòries de les empreses hauria de tenir un procés electoral 'molt més transparent' i democràtic. El Cercle presentava dos candidats al ple de la Cambra.

La Cambra de Comerç de Barcelona, entitat que aplega totes les empreses que exerceixen activitats comercials, industrials o navilieres a la demarcació de Barcelona, celebrava aquest dimarts les seves eleccions internes per tal de renovar els 69 membres que conformen el plenari que governa l'entitat. Però ImpliCat, el principal col·lectiu opositor a l'actual president, Miquel Valls, ja va denunciar la setmana passada que el procés electoral pràcticament s'havia acabat el 8 de març, quan va finalitzar el termini del vot per correu: 'Les eleccions ara ja estan dades i beneïdes'.

A les eleccions de fa quatre anys, només va votar un 2,07% del cens. D'aquest ínfim percentatge, la gran majoria va ser de vot per correu.

Avui: El Cercle Català de Negocis impugnarà les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona

Zapatero considera una "absoluta bogeria" la idea que Espanya necessiti un ajut com el de Grècia

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, considera una "absoluta bogeria" i un "despropòsit descomunal" el rumor que apunta que Espanya necessitarà una ajuda de 280.000 milions d'euros de la Unió Europea, com ara la que ha sol·licitat Grècia.

"No dono crèdit a aquest rumor", ha assenyalat Zapatero amb molta vehemència, fregant la indignació, en una roda de premsa a Brussel·les. Pel president espanyol, és "un fet molt greu" que un rumor "d'aquesta naturalesa" provoqui un desconcert immediat al mercat de valors. "No podem estar tot el dia fent cas de les especulacions", ha subratllat.

En aquest sentit, ha assegurat que cal tenir en compre "pronòstics o hipòtesis", sinó els "fets i les dades" perquè a vegades es produeix una "sobreinformació equívoca" que fa oblidar les dades reals, que en el cas d'Espanya són d'una "solvència forta". "És senzillament intolerable", ha afegit.

Avui: Els rumors de contagi de l'Estat espanyol respecte a la crisi grega enfonsen les borses