lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’abril, 2010

Ridao replica Montilla que l'actual compromís d'ERC amb el PSC venç el dia que convoqui eleccions

El secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha replicat aquest dilluns el president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, que l’actual compromís d’ERC amb el PSC al Govern ‘s’exhaureix el mateix dia’ que convoqui eleccions. Ho ha dit just després que Montilla obrís la porta a no reeditar el tripartit encara que torni a sumar. Ridao ha volgut insistir en què ERC es plantejarà els possibles pactes només després de les eleccions i sempre que s’acceptin les seves condicions, com l’impuls d’una convocatòria sobre el futur polític de Catalunya.

Un partidari del magatzem nuclear denuncia que van negar-li l'atenció mèdica

Demà sabrem la versió del metge? Un dels portaveus del Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre, Josep Maria Alcalde, ha denunciat que un metge del CAP de Móra d'Ebre li va negar el seu dret bàsic a rebre assistència mèdica. Els fets haurien ocorregut el dijous sant al matí, quan aquest veí de Móra d'Ebre, partidari de la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, va voler visitar-se al CAP de Móra d'Ebre. Segons ha denunciat el col·lectiu a través d'una nota, el metge que l'havia de visitar va començar a «agredir-lo verbalment a crits». En aquesta línia, Alcalde li va preguntar si tenia intenció de visitar-lo, i el metge li hauria respost clarament que no volia fer-ho.

Així, l'afectat va presentar una denúncia formal al mateix CAP de Móra d'Ebre. A més, el Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre ha afirmat que presentarà una queixa al Col·legi Oficial de Metges de Catalunya i que farà un seguiment del tema perquè el Departament de Salut apliqui «les mesures sancionadores que corresponguin». L'entitat ha lamentat que la «crispació» dels contraris a l'MTC haja arribat fins a aquest extrem. «El Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre lamenta el to generalitzat de crispació que habitualment fa servir el moviment contrari a l'MTC», ha assenyalat el col·lectiu veïnal a través d'un comunicat, tot reclamant als seus «adversaris ideològics» més «diàleg», «serenor» i «respecte».

Ajuntament i Diputació cedeixen espais per votar el 25A durant la consulta independentista a Girona

L'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, entre d'altres, han cedit espais per a la celebració de la consulta del proper 25 d'abril a la capital gironina. En total, els gironins tindran fins a 19 col·legis electorals repartits per tota la ciutat on anar a votar. Es tracta de set centres cívics, l'estació Espai-Jove, la Casa de Cultura (on se centralitzarà l'activitat), cinc locals socials, el pavelló d'esports de Palau, les places Miquel Santaló i Constitució i el local d'informació de Girona Decideix, a la Rambla i també el GEiEG Sant Narcís. La plataforma també ha organitzat xerrades-berenar als diferents barris i el pròxim dijous donarà a conèixer el manifest en suport de la consulta.

Barcelona Decideix posarà data a la consulta en una assemblea aquest dissabte

La data per a la consulta sobre la independència a Barcelona, una de les incògnites que més expectació desperta, es desvelarà finalment aquest dissabte. Barcelona Decideix ha convocat les entitats i les assemblees de districte a la tercera assemblea amb la data de la consulta com a punt destacat de l'ordre del dia. El portaveu de Barcelona Decideix, Francesc Xavier Martínez, explica que el debat es farà 'de la manera més oberta possible' però també 'més pràctica i sistemàtica' i es mostra optimista de cara a tancar una data aquest dissabte. No hi haurà una proposta de data concreta que l'assemblea hagi de votar sinó que hi haurà diverses propostes 'des de l'estiu fins a la primavera de 2011' de les quals s'analitzaran els avantatges i inconvenients. Gràcia Decideix, per la seva part, ha acordat proposar que la consulta no arribi a Barcelona fins la tardor de 2011 un cop hagin passat les eleccions nacionals i municipals, tot i que asseguren que acataran allò que decideixi l'assemblea.

Milers de persones protesten contra la "persecució" a Garzón

Diversos milers de persones han secundat avui l'acte convocat per UGT i CCOO a la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) per denunciar la "persecució" contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón per pretendre investigar els crims del franquisme. En l'acte hi han participat el rector de la UCM, Carlos Berzosa, l'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, així com els secretaris generals d'UGT, Cándido Méndez, i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo. Així mateix, ha comptat amb la presència d'intel·lectuals, actors, estudiants i representants del món de la política, com l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. L'expresident català s'ha reunit amb el jutge a l'Audiència Nacional durant més de mitja hora per mostrar-li el seu suport. Després d'una distesa conversa, Pasqual Maragall ha entregat una estatueta que reprodueix el monument a Francesc Ferrer i Guàrdia, el pedagog català que va ser executat al castell de Montjuïc després de ser culpat injustament d'instigar la revolta coneguda com la Setmana Tràgica, el 1909, com a símbol de la injustícia que veuen en el procés contra el jutge de l'Audiència Nacional.

Conde-Pumpido creu que Garzón no va prevaricar

El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, ha assenyalat aquest dimarts que, a criteri de la Fiscalia, el jutge Baltasar Garzón no va prevaricar, si bé ha mostrat el seu "respecte i màxima consideració" al Tribunal Suprem (TS), que serà qui ha de prendre una decisió sobre aquesta qüestió.

En declaracions als mitjans de comunicació posteriors a un acte celebrat a Saragossa, Conde-Pumpido ha assenyalat que la Fiscalia "està adoptant una posició estrictament jurídica".

"Hem dit reiteradament que el nostre criteri no coincideix amb la idea que hi pugui haver un delicte de prevaricació i ens hem dedicat a fer estrictament la nostra feina, que és dictaminar perquè les nostres resolucions puguin ser valorades pel Tribunal Suprem, a qui nosaltres oferim sempre el nostre màxim respecte i consideració", ha conclòs.

La cimera sobre seguretat nuclear alerta del risc d'un ús militar del material atòmic

Han descobert la sopa d'all !!! Dirigents de quaranta-set estats van començar ahir a Washington una cimera sobre seguretat nuclear, convocada pels EUA, per mirar de prendre mesures per reforçar la seguretat i controlar l'accés a material atòmic. La intenció del president nord-americà, Barack Obama, és que la reunió internacional acabi amb 'mesures específiques i concretes que estableixin un món un xic més segur'. Per fer-ho, hi ha previst que, d'una banda, cada estat prengui mesures individuals per millorar la seguretat nuclear, i d'una altra, es concretin mesures en l'àmbit multilateral.

Un dels missatges que volen donar els estats reunits en al cimera és l'avís de perill que alguns territoris, com seria l'Iran, facin servir el material atòmic amb finalitats militars.

El cap de la casa del rei espanyol, entre els 45 distingits amb la Creu de Sant Jordi

També la van donar al Millet!!! El Govern ha atorgat aquest dimarts les Creus de Sant Jordi d'enguany, uns guardons que premien cada any les persones i entitats que destaquen pel servei prestat a Catalunya. Entre els premiats hi ha Alberto Aza, el cap de la casa del rei espanyol, de qui es destaca la sensibilitat envers la llengua i la cultura catalanes. Al costat d'Aza, també s'ha distingit a l'expresident d'Òmnium Cultural, Jordi Porta; els fiscals Carlos Jiménez Villarejo i José María Mena; el president de La Caixa, Isidre Fainé, i el president del Consell Consultiu i de l'Associació Independentista Sobirania i Justícia, Agustí Maria Bassols. En total, s'han premiat un total de 32 personalitats i 13 entitats, entre les quals destaca Escola Valenciana.

Avui: El govern dóna la Creu de Sant Jordi al cap de la Casa del Rei i als fiscals del cas Banca Catalana

Els pares d'un centre d'educació especial denuncien que Millet els va utilitzar per desviar diners

La Fundació Esmen 130410 CATr

L'exresponsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, presideix una fundació que gestiona un col·legi d'educació especial de Barcelona que hauria estat utilitzat presumptament per desviar grans quantitats de diners, segons han denunciat els pares dels alumnes.

Un grup de pares del col·legi Sant Gervasi, que atén uns 30 alumnes amb discapacitat intel·lectual, han assegurat aquest dimarts, en declaracions a Catalunya Ràdio, que en la comptabilitat del centre apareixen múltiples partides que no responen a l'activitat real i que portaven a tancar tots els exercicis amb dèficit.

"Cada any ens deien que l'escola tancava amb un dèficit de 60.000 o 70.000 euros i després hem vist que apareixien reparacions per 30.000 euros que no s'havien fet", ha explicat a l'emissora un dels pares, que no ha volgut revelar la seva identitat.

Els pares denuncien que s'havien adjudicat al centre factures de fins a 120.000 euros per unes suposades despeses financeres, i de 56.000 per assessories inexistents, entre d'altres.

"Mesquinesa" és una de les paraules que han utilitzat els pares per descriure l'actuació de la fundació Esmen, el vicepresident de la qual és Josep Maria Camps, veí de Millet a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), al qual atribueixen que en una ocasió es va negar a aportar els 200 euros necessaris perquè els alumnes poguessin menjar fora durant una excursió d'un dia.

Els pares han denunciat que ara han tingut accés als números de la comptabilitat del centre, després que Camps els anunciés al mes de gener la decisió de tancar el col·legi sense acceptar cap de les alternatives –incloses ajudes externes buscades per les famílies– per mantenir-lo obert.

La fundació Esmen, que té com a objectiu la promoció de l'educació i l'atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual, compta entre els seus patrons amb les dones de Millet i de Jordi Montull, l'exdirectora general del Palau, Rosa Garicano, i l'exdiputada del PSC Anna Balletbò.

Entre d'altres presumptes irregularitats detallades per l'emissora, destaca la retirada dels comptes de la fundació a favor d'una empresa de consultoria d'entre 4.000 i 13.000 euros cada trimestre. Aquesta empresa –Matraz Consulting– tindria com a administradora única la dona de Josep Maria Camps.

A més del col·legi d'educació especial, que té un concert amb el departament d'Educació de la Generalitat, la fundació Esmen gestiona una residència de dia per a persones discapacitades, un centre de treball especial i un taller ocupacional.