lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’abril, 2010

Els pares d'un centre d'educació especial denuncien que Millet els va utilitzar per desviar diners

La Fundació Esmen 130410 CATr

L'exresponsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, presideix una fundació que gestiona un col·legi d'educació especial de Barcelona que hauria estat utilitzat presumptament per desviar grans quantitats de diners, segons han denunciat els pares dels alumnes.

Un grup de pares del col·legi Sant Gervasi, que atén uns 30 alumnes amb discapacitat intel·lectual, han assegurat aquest dimarts, en declaracions a Catalunya Ràdio, que en la comptabilitat del centre apareixen múltiples partides que no responen a l'activitat real i que portaven a tancar tots els exercicis amb dèficit.

"Cada any ens deien que l'escola tancava amb un dèficit de 60.000 o 70.000 euros i després hem vist que apareixien reparacions per 30.000 euros que no s'havien fet", ha explicat a l'emissora un dels pares, que no ha volgut revelar la seva identitat.

Els pares denuncien que s'havien adjudicat al centre factures de fins a 120.000 euros per unes suposades despeses financeres, i de 56.000 per assessories inexistents, entre d'altres.

"Mesquinesa" és una de les paraules que han utilitzat els pares per descriure l'actuació de la fundació Esmen, el vicepresident de la qual és Josep Maria Camps, veí de Millet a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), al qual atribueixen que en una ocasió es va negar a aportar els 200 euros necessaris perquè els alumnes poguessin menjar fora durant una excursió d'un dia.

Els pares han denunciat que ara han tingut accés als números de la comptabilitat del centre, després que Camps els anunciés al mes de gener la decisió de tancar el col·legi sense acceptar cap de les alternatives –incloses ajudes externes buscades per les famílies– per mantenir-lo obert.

La fundació Esmen, que té com a objectiu la promoció de l'educació i l'atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual, compta entre els seus patrons amb les dones de Millet i de Jordi Montull, l'exdirectora general del Palau, Rosa Garicano, i l'exdiputada del PSC Anna Balletbò.

Entre d'altres presumptes irregularitats detallades per l'emissora, destaca la retirada dels comptes de la fundació a favor d'una empresa de consultoria d'entre 4.000 i 13.000 euros cada trimestre. Aquesta empresa –Matraz Consulting– tindria com a administradora única la dona de Josep Maria Camps.

A més del col·legi d'educació especial, que té un concert amb el departament d'Educació de la Generalitat, la fundació Esmen gestiona una residència de dia per a persones discapacitades, un centre de treball especial i un taller ocupacional.