lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de març, 2010

Barça 2 - Osasuna 0

Puyal 240310

Aquest cop no ha decidit Messi. Aquest cop, ni tan sols ha marcat, després d'haver fet 9 dels últims 10 gols de l'equip a la Lliga. Davant l'Osasuna, el gol decisiu, el que ha obert la llauna i ha encarrilat la victòria l'ha fet Ibrahimovic. Ja tocava. Diumenge passat va trencar la seva sequera de penal i per graciosa concessió de Messi en la golejada a la Romareda (2-4), però aquest cop ha fet el gol clau, el primer, un gol de '9', un gol que dona punts, a 18 minuts del final i desencallant un partit que se li havia travessat i molt al seu equip. No ho semblava. El Barça prometia un partit sense reserves, en la línia dels últims disputats a Saragossa o davant l'Stuttgart. Guardiola no s'ha deixat res a la banqueta i ha fet sortir el millor onze possible, amb Messi, sense rotacions, però l'equip blaugrana no ha donat senyals de vida durant tota la primera part. Guardiola ha provat una variació tàctica, amb Ibra i Henry sols davant, però l'equip ha sortit descol·locat, descoordinat i el seu joc s'ha perdut sempre en la imprecisió, les decisions equivocades i la discontinuïtat. Ibra ha tingut una ocasió només començar i Henry una altra al quart d'hora de partit, totes dues salvades per Ricardo, però ha estat tan poc, tan raquític el balanç i tan desconcertant el joc de l'equip, que el final de la primera part ha estat una bona notícia, amb l'esperança que els minuts de descans servissin perquè Guardiola posés en ordre les idees i les intencions dels seus homes de cara a la segona part. Després del descans ha sortit Pedro, i tot l'equip ha pujar un grau en intensitat, en pressió i en decisió, cosa que li ha permès fer-se l'amo de la pilota i tancar l'Osasuna a la seva parcel·la. Però no ha estat fins la sortida de Keita per Busquets que el Barça ha adquirit també el punt de dinamisme i de verticalitat que li faltava per convertir la possessió en desequilibri per a l'ordenada defensa navarresa. Després d'un parell d'avisos de Messi i Touré i una rematada de cap de Keita que ha salvat Ricardo, ha arribat el moment decisiu del partit. Una jugada per l'esquerra projectada per Iniesta, amb assistència de Maxwell i rematada d'Ibrahimovic a l'àrea petita. Un gran gol col·lectiu, el catorzè del suec a la Lliga, que ha completat Bojan a dos minuts del final, rematant una altra assistència des de l'esquerra d'Iniesta. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Miguel Sebastián es treu uns milionets de la butxaca!!!

Comencen les ofertes ! Això ho arreglem amb quartos !!! Els municipis de les àrees nuclears de l'Estat rebran un finançament addicional de 7,5 milions d'euros, que complementarà els 21,7 milions que ja reben, per dinamitzar l'economia local. Així ho va manifestar ahir el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, que va admetre que els fons que aporten les elèctriques ha tingut «escassa efectivitat» fins ara. Sebastián també va assenyalar que no descarta la candidatura d'Ascó a tenir el magatzem temporal centralitzat de residus nuclears. El Punt: Les àrees nuclears rebran 7,5 milions d'euros addicionals per dinamitzar l'economia local

Junqueras: 'Mayor Oreja vol guanyar-se a Madrid el protagonisme que no es treballa a Brussel·les'

Les declaracions del portaveu del PP espanyol a l'Eurocambra, Jaime Mayor Oreja, acusant ERC de ser 'soci d'ETA', ja han provocat les primeres reaccions entre els republicans. Des de Brussel·les, l'eurodiputat Oriol Junqueras ha assegurat que troba 'estrany' que Mayor Oreja no li ho hagi dit abans al Parlament Europeu. 'En realitat, el senyor Mayor Oreja és tan estrany que estic segur que cap dels centenars d’eurodiputats d’aquest Parlament avalen les seves declaracions', assegura Junqueras, qui afegeix que 'potser, per aquesta mateixa solitud i desorientació, el veiem tan poc al Parlament Europeu'. 'Tal vegada, amb aquesta mena de declaracions que fa a Madrid, intenta guanyar el protagonisme que no es treballa aquí a Brussel·les', ha reblat.

Oriol Junqueras: Tot un personatge... (indirecte!cat)

Ridao demana que el PP es disculpi per les acusacions de Mayor Oreja

El portaveu d'ERC al Congrés i secretari general del partit, Joan Ridao, ha contestat el portaveu del PP a l'Eurocambra, Jaime Mayor Oreja, qui ha acusat els republicans de ser 'socis d'ETA' en una entrevista a Onda Cero. Ridao ha exigit al PP espanyol una rectificació o declaració de disculpes, i ha assegurat que el silenci de la direcció del PP 'és sinònim de complicitat'. Davant les acusacions de Mayor Oreja, Ridao reclama 'un correctiu i fins i tot una disculpa pública per part del PP' perquè és 'intolerable' que Mayor Oreja 'continuï exhibint impunement les seves obsessions malaltisses'.

Mayor Oreja reitera l'afirmació sobre la negociació amb ETA i acusa ERC de ser-ne "soci"

se'n va de l'olla ? El portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, ha insistit aquest dimecres en les seves acusacions que el govern espanyol està negociant amb ETA. Alhora, no ha dubtat a acusar Esquerra Republicana de ser "soci" de l'organització terrorista. Ha assegurat que és "evident" que existeixen punts de connexió entre l'executiu central i ETA, de la mateixa manera que "es governa a Catalunya amb el soci de la banda, després de Perpinyà, com és Esquerra Republicana de Catalunya".

El discurs del dirigent del PP i exministre de l'Interior no és nou i va ser reiterat durant la treva d'ETA a l'inici de l'anterior legislatura, i molt especialment arran de la trobada de Josep-Lluís Carod-Rovira amb la direcció etarra a Perpinyà. Des del Congrés de Diputats, Esquerra ha instat el PP a desautoritzar Mayor Oreja.

directe.cat: Rajoy avala les acusacions de Mayor Oreja i diu que 'cal escoltar-lo'

Mostra d'espectacles de memòria als espais de la batalla de l'Ebre

Un concert d'homenatge a la Nova Cançó que Marc Parrot presentarà aquest dissabte a Flix és la primera proposta de la Mostra d'espectacles de memòria als espais de la batalla de l'Ebre, que ha organitzat el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe). La mostra consta de cinc espectacles, durarà fins a l'1 de maig i vol atraure nous públics interessats en l'art i la cultura, i a conèixer els espais de la batalla que s'han habilitat a Flix, Móra d'Ebre, Vilalba, el Pinell i Corbera.

El Punt: El teatre i la música dinamitzen cinc espais de la batalla de l'Ebre

Els fills de Centelles ofereixen vendre a l'Ajuntament de Barcelona part del llegat del seu pare per a una exposició

Els fills d'Agustí Centelles, Sergi i Octavi Centelles, s'han mostrat oberts a vendre o llogar a l'Ajuntament de Barcelona part de les fotografies del seu pare perquè la ciutat tingui una exposició permanent del fotoperiodista.

Els fills del conegut com a Kappa català han explicat que amb el consistori hi ha "molt bon feeling" i que només és qüestió de negociar les condicions. Per Octavi Centelles, després de la venda dels negatius al ministeri de Cultura, ara es troben en un moment en què se'ls escapa de les mans el que els queda del seu pare. "D'alguna manera, quan venem perdem una part de nosaltres mateixos i per això ens ho mirem més, triem més les fotografies que venem o cedim", ha afegit. Els germans Centelles han posat a disposició de l'Ajuntament de Barcelona la col·lecció vintage del fotoperiodista per llogar-la, vendre-la o cedir-la, "el que estimin convenient", però amb una entesa i una discussió prèvia. Així mateix, han constatat un "extraordinari agraïment" al consistori perquè afirmen que és qui ha desencadenat el "procés de coneixement social" d'Agustí Centelles.

"Ens agradaria que a Catalunya quedés part del llegat d'Agustí Centelles obert al públic i fins i tot que itinerés", han assegurat.