lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de març, 2010

Els fills de Centelles ofereixen vendre a l'Ajuntament de Barcelona part del llegat del seu pare per a una exposició

Els fills d'Agustí Centelles, Sergi i Octavi Centelles, s'han mostrat oberts a vendre o llogar a l'Ajuntament de Barcelona part de les fotografies del seu pare perquè la ciutat tingui una exposició permanent del fotoperiodista.

Els fills del conegut com a Kappa català han explicat que amb el consistori hi ha "molt bon feeling" i que només és qüestió de negociar les condicions. Per Octavi Centelles, després de la venda dels negatius al ministeri de Cultura, ara es troben en un moment en què se'ls escapa de les mans el que els queda del seu pare. "D'alguna manera, quan venem perdem una part de nosaltres mateixos i per això ens ho mirem més, triem més les fotografies que venem o cedim", ha afegit. Els germans Centelles han posat a disposició de l'Ajuntament de Barcelona la col·lecció vintage del fotoperiodista per llogar-la, vendre-la o cedir-la, "el que estimin convenient", però amb una entesa i una discussió prèvia. Així mateix, han constatat un "extraordinari agraïment" al consistori perquè afirmen que és qui ha desencadenat el "procés de coneixement social" d'Agustí Centelles.

"Ens agradaria que a Catalunya quedés part del llegat d'Agustí Centelles obert al públic i fins i tot que itinerés", han assegurat.