lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juliol, 2010

El Parlament fa marxa enrere i avorta el referèndum d'independència

Els Honorables, en menys de tres dies, ja s'han arronsat !!! No hi haurà referèndum oficial d'independència, ni tampoc es farà la consulta no referendària plantejada la setmana passada com a pla B. De fet, ni tan sols es permetrà que es recullin signatures per portar cap d'aquestes dues iniciatives populars, que haurien obligat el ple del Parlament a discutir i votar les propostes.

L'estratègia de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, liderada pel diputat d'ERC Uriel Bertran i pel membre del consell nacional de CDC Alfons López Tena, ha quedat avortada per un moviment de marxa enrere que ha fet aquest dimarts al matí la mesa del Parlament. El 8 de juny, els membres de la mesa de CiU, ERC i ICV-EUiA van votar a favor d'admetre a tràmit la iniciativa popular (IP) per organitzar un referèndum basant-se en la llei de consultes. Posteriorment, el Consell de Garanties Estatutàries va emetre un dictamen, no vinculant, segons el qual aquesta proposta no s'ajustava a l'Estatut.

Aquest informe, aprovat per unanimitat dels membres del consell, inclòs el proposat per ERC, Jaume Vernet, ha estat l'argument sobre el qual avui s'ha votat reconsiderar l'admissió a tràmit de la IP. I han votat per tirar enrere el referèndum Higini Clotas i Lídia Santos (PSC), Antoni Castellà (CiU, per UDC), Jordi Miralles (ICV-EUiA) i Rafael Luna (PP). Lluís Maria Coromines (CiU, per CDC) no ha pogut votar perquè és a l'hospital. I només Ernest Benach (ERC), ha votat per tirar endavant la IP, malgrat el criteri del Consell de Garanties, que no és obligat d'aplicar.

López Tena i Bertran dimiteixen de consellers nacionals pel rebuig a la IP sobre la independència

Catalunya us dóna la raó. El que esteu fent és molt gran !!*!! Alfons López Tena-Uriel Bertran 140710 CATr

Alfons López Tena i Uriel Bertran dimiteixen com a consellers nacionals dels seus respectius partits, CDC i ERC. Ho han anunciat tots dos en saber-se que les dues iniciatives impulsades per ells, com a representants de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, han estat aturades per la mesa del Parlament. Ni ERC ni CiU ho han impedit.

Per Lópex Tena, la dimissió és una “decisió personal” presa perquè creu que els partits han posat la seva posició política per davant de la voluntat popular, una actitud que considera que és “contrària a la democràcia”. Ha afegit que la mesa ha pres una “decisió política” i ha avançat que en els pròxims dies tant ell com Bertran hi donaran una “resposta política”.

Per la seva banda Uriel Bertran, com a diputat d'ERC, és membre natural del Consell Nacional d'aquesta formació. Tot i així, ha assegurat a aquest diari que "aquesta tarda enviarà una carta de dimissió com a conseller a Joan Puigcercós", president del partit.

"El que han fet és un acte de covardia, després de la manifestació de dissabte. Aquesta és la seva resposta unitària. Ja la tenim aquí. Està clar que el sistema democràtic està podrit", ha lamentat.

Saura: «L'independentisme és minoritari»

Que no vau entendre res dissabte? "El govern no dóna per tancat de desenvolupament estatutari, però tampoc és cert que estiguem pitjor que el 79, per això l'independentisme és minoritari". Així ha valorat el Govern, en boca del conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, la situació política catalana després de la sentència de l'Estatut. Saura, que ha exercit de portaveu de Govern, ha insistit en que el missatge enviat per la manifestació de dissabte "d'unitat,fermesa, exigència" estava dirigit als polítics catalans però "també a Madrid".

La sentència del TC és una 'bomba de rellotgeria' que pot avançar la independència de Catalunya, segons l'Irish Times

La sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut català i la manifestació del 10-J també ocupen les pàgines de la premsa irlandesa. El diari 'Irish Times' publica aquest dimarts una editorial titulada 'L'endevinalla catalana' ('Catalan conundrum') en què argumenta que l'unionisme espanyol 'podria penedir-se' del dia en què van decidir retallar l'Estatut català. La sentència, diu el diari, 'és una bomba de rellotgeria que podria fer avançar i no pas evitar el trencament' de l'estat espanyol. L'editorial explica que la manifestació de Barcelona va agrupar autonomistes i independentistes, però admet que els partidaris d'un nou estat català 'van dominar la manifestació de forma aclaparadora'.

El Senat aprova un acord de mínims per a l'ús del català, el basc i el gallec

"Ja no ens alimenten molles. Ja volem el pa sencer!!!" Ovidi Montllor-Tot explota pel cap o per la pota

El català, el basc i el gallec es podran utilitzar en el Senat a partir de l'1 de gener del 2011 en el debat de mocions del ple. La comissió de reglament del Senat ha aprovat aquest dimarts amb els vots del PSOE, l'Entesa, CiU i el PNB un acord de mínims per a l'ús de les tres llengües a la cambra alta. L'acord, però, estableix que per a les sessions de control al govern espanyol i en el debat d'altres iniciatives s'haurà de fer servir el castellà.

Els grups catalans ho han valorat com un primer pas cap a la normalització, mentre el PSOE ha volgut recordar que les mocions suposen la meitat de l'activitat del ple.

El PP s'ha oposat a la reforma i ha amenaçat a portar la reforma al Tribunal Constitucional (ja hem begut oli!!!). De fet, ja han presentat tres esmenes que han estat rebutjades i que anul·laven la proposta inicial dels grups nacionalistes.

Greenpeace al·lega en contra de les perforacions que Repsol vol efectuar davant la costa del Delta de l'Ebre

Greenpeace ha presentat al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental del projecte 'Desenvolupament dels Camps Lubina i Montanazo', amb el qual la multinacional Repsol pretén explotar aquests pous situats enfront de la costa de Tarragona, en aigües profundes i pròximes al Delta de l'Ebre. Segons addueixen, aquest tipus de perforacions i explotacions suposen un risc encara major que els pous tradicionals ja que les condicions són més extremes, després de l'experiència de la plataforma de BP al Golf de Mèxic. Recentment, el jutjat número 3 de Tarragona va decidir obrir un procediment penal pels abocaments produïts al maig i juny de 2009 durant les perforacions i prospeccions d'aquests mateixos pous.

Els dissidents cubans arriben a Espanya i auguren una nova etapa per a Cuba

I els d'aquí, què? Juntament amb els seus familiars, els primers sis presos polítics cubans dels 52 membres de l'anomenat Grup dels 75 que encara eren a la presó des de la repressió de la Primavera Negra del 2003 han arribat cap a les 13 hores a Barajas. El setè pres, que viatjava en un avió diferent, acaba d'aterrar a l'aeroport madrileny. La seva arribada és fruit del compromís per part del Govern castrista, aconseguit la setmana passada, d'alliberar els empresonats de forma gradual, després de les negociacions amb l'Església de l'illa caribenya, recolzades per la 'democràcia espanyola'.

La 'reina del bolero' Olga Guillot mor als 87 anys

La cantant cubana Olga Guillot, considerada la reina del bolero i incansable ambaixadora d'un gènere que va elevar a les màximes cotes expressives, va morir ahir als 87 anys a l'Hospital Mont Sinaí de Miami, on va ingressar a causa d'un infart. Guillot va expressar molt aviat el seu disgust amb el govern de Cuba i durant la seva llarga carrera, de més de set dècades, va anar construint sobre la seva figura tota una llegenda. Va aconseguir ser un mite que amb les seves rauxes racials i el seu desplegament dramàtic va popularitzar a tot el món títols mítics com Miénteme, Tu me acostumbraste, La gloria eres tú, La noche de anoche o Soy lo prohibido.

Wikipedia: Olga Guillot Olga Guillot - Soy lo prohibido