lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de juny, 2010

El 'sí' guanya a Móra la Nova amb un 88,18% dels vots i una participació del 29,33%

FELICITATS !!*!! El bon temps ha estat un bon presagi per a la plataforma Móra la Nova Decideix, que ha vist com la consulta sobre la independència en aquest municipi de la Ribera d'Ebre ha acabat amb una participació del 29,33% i un 88,18% dels vots favorables. En total, han votat 787 ciutadans dels 2.832 amb dret a vot, i el 'sí' ha estat l'opció de 694 veïns. D'altra banda, el 'no' s'ha situat en el 7,37% del total amb 58 vots, mentre que hi ha hagut un 3,56% de vots en blanc amb 28 paperetes i un 0,89% de vots nuls, amb una xifra de 7. La plataforma Móra la Nova Decideix ha valorat molt positivament la jornada, destacant la participació i el 'bon resultat' dels vots positius, i ha celebrat la victòria del 'sí'. L'Oriol Junqueras i altres càrrecs territorials d'ERC s'han acostat a Móra la Nova per donar suport a la consulta.

El Punt: El «sí» guanya a la Ribera d'Ebre

BLOC DE PERE MUÑOZ: CONSULTES A GARCIA I MÓRA LA NOVA

Alego: UN 88,18% DELS VOTS A FAVOR DEL SÍ EN LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A MÓRA LA NOVA

SAEZ.CAT: Consulta per la independència a Móra la Nova i a Garcia.

La quarta onada de la consulta es tanca amb el 14% de participació malgrat el cinturó roig

Un 14% de participació, malgrat el pes que tenia el cinturó roig de Barcelona en aquesta onada de la consulta sobre la independència. Pels organitzadors, que ja sabien que aquesta vegada es mobilitzarien menys ciutadans que en d'altres territoris més propicis al debat sobiranista, és un bon resultat. De fet, el portaveu de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, Uriel Bertran, ha recordat que el percentatge de participació ha estat superior al 12,1% aconseguit per la consulta de la Diagonal –que va costar "tres milions de diners públics"–. Per això ha anunciat que s'ha "dinamitat" la resistència a afrontar l'autodeterminació que, tradicionalment, s'atribueix a la conurbació de Barcelona, el cinturó roig "que semblava impenetrable" on la majoria d'Ajuntaments estan governats des, del 1979, per un sector del PSC gens propens al catalanisme.

eldebat.cat: 14%de participació final a les consultes

directe.cat: El 'sí' a la independència també arrasa al cinturó metropolità

López Tena, a Mataró

Una vegada més ha estat al territori que ha controlat el notari Alfons López Tena on s'ha marcat la diferència. Mataró, governat pel PSC, ha arribat al 23,7% de participació, i ha batut el rècord de la categoria de poblacions grans –les que tenen uns 100.000 habitants, fins i tot per davant de Girona .

A la capital del Maresme hi han votat 23.006 persones, un 23,70% del padró convocat a les urnes. El 17% ja havia votat anticipadament, però tot i així hi havia 42 col·legis electorals a disposició dels ciutadans que volguessin votar presencialment. Amb aquestes xifres, que donen una idea clara de la mobilització aconseguida, els de Mataró, sota la batuta de López Tena, han superat la participació de Lleida (8,23%), de Reus (14,94%), de Sabadell (13,87%) i fins i tot de Girona (21,40%).

Pel notari –que no va poder posar a prova el seu mètode a Girona, territori suposadament favorable, perquè no va congeniar amb la CUP local– les dades d'aquest diumenge són una prova que "tot el poble català és madur per exercir els seus drets".

López Tena, militant i conseller nacional díscol de CDC, replica així al president de CiU, Artur Mas, que fa una setmana que repeteix que és massa aviat per plantejar un referèndum oficial d'independència perquè, segons ell, no guanyaria el sí.

Puigcercós: 'El canvi no és convergència, és la independència'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, destaca la importància de les consultes independentistes en l'actual situació de crisi i rebutja la idea de que en aquest context no es poden abordar temes com aquest. De fet, Puigcercós creu que 'si Catalunya surt d'Espanya, sortirà de la crisi' i que 'dins d'Espanya li costarà més'. Pel líder republicà, el canvi que necessita Catalunya és la independència i demana que durant la pròxima legislatura es convoqui un referèndum a nivell nacional. 'Espanya s'hi oposarà, però ens en sortirem', ha sentenciat, i també s'ha referit a les paraules d'Artur Mas a la darrera DocSession de CiU: 'El país està madur per una consulta per la independència', ha reiterat Puigcercós, que ha reblat 'el canvi no és convergència, és la independència'.

Puigcercós: 'Si sortim d'Espanya, sortirem de la crisi' (ACN)

Laporta anuncia que es presentarà a les eleccions amb partit propi

L'encara president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha volgut aprofitar la quarta onada de consultes sobre la independència per anunciar, a través d'un article al diari AVUI, que ha arribat 'l'hora de fer un pas endavant' i ha anunciat que crearà un nou partit polític que 'garanteixi, amb fermesa, el compromís de treballar per l'Estat propi'. Segons Laporta, ha arribat el moment de 'prendre decisions', després de buscar 'el millor encaix amb l'Estat' i no aconseguir-ho. Laporta proposa 'que ens marquem d'objectiu tenir un Estat propi' a través d'una majoria al Parlament, i per això assegura que cal un nou partit polític per aconseguir l'alliberament nacional. Les reflexions de Laporta, de caràcter teòric, no deixen entreveure cap detall de la seva nova aposta política. Tampoc s'esmenta en cap moment l'associació Reagrupament.

Avui: "És l'hora de vehicular els nostres debats en un nou partit per treballar per l'Estat propi"

Decidim.cat presentarà mocions als ajuntaments en suport a la IP pel referèndum d'independència

La plataforma de càrrecs electes pel dret a decidir, Decidim.cat, ha anunciat aquest diumenge des de Mataró que els regidors i regidores adherits a la plataforma presentaran una moció als respectius consistoris per donar suport a la Iniciativa Popular (IP) per la convocatòria d'un referèndum d'independència. La moció destaca la importància de les consultes sobre la independència, que ja han arribat a més de 460 municipis i han recollit més de mig milió de vots, i sosté que 'ara és el moment de continuar emprenent noves iniciatives amb la finalitat d'articular un ampli moviment ciutadà a favor del dret a decidir'.

Batasuna firma un document per "la desaparició de tot tipus de violència" amb Eusko Alkartsuna

L'esquerra abertzale il·legalitzada, l'antiga Batasuna, i Eusko Alkartasuna, soci de govern del PNB durant molts anys, han presentat aquest diumenge un document conjunt en què fixen com a prioritat la creació d'un Estat basc i trien la via de "la superació del conflicte polític i la desaparició de tot tipus de violències".

El text no esmenta ETA directament però expressa "un compromís ferm i definitiu" d'ambdues formacions "amb l'ús exclusiu de les vies pacífiques, polítiques i democràtiques i amb la defensa dels drets humans".

Per als signants, que han presentat el manifest en un acte solemne i multitudinari a Bilbao, les idees fixades avui han de ser la base d'"un procés de diàleg multipartit que abordi de forma integral una solució política negociada".

La signatura d'aquest document ha reunit a Bilbao prop de mil persones, entre les quals hi havia el secretari general d'Eusko Alkartasuna (EA), Pello Urizar, i l'exlehendakari i fundador del partit Carlos Garaikoetxea. Per part de l'esquerra abertzale, destacaven Rufi Etxebarria i Jone Goirizelaia. VilaWeb: L'esquerra abertzale i Eusko Alkartasuna signen un acord per l'estat basc que refusa la violència

El grup Veïns d'Ascó torna a tallar la C-12 per protestar contra l'MTC

Com a protesta i per poder repartir informació sobre l'oposició a l'emplaçament del cementiri nuclear a Ascó, el grup intercomarcal Veïns d'Ascó ha tallat avui a les set de la tarda la C-12. Ja fa gairebé un mes que aquest grup veïnal, format per ciutadans de diferents municipis de les Terres de l'Ebre, organitza actes de protesta arreu de la Ribera d'Ebre per fer evident la falta de consens al territori pel que fa a la possible instal·lació de l'MTC al municipi d'Ascó. El tall de carretera ha començat a les set de la tarda i els manifestants ho han aprofitat per repartir informació entre els conductors sobre la seva posició en contra de la candidatura d'Ascó per ser seu de la instal·lació.

Denuncien que sota el parc eòlic de Corbera hi ha 300 morts de la Batalla de l'Ebre

La Plataforma de la Terra Alta ha difós un cartell que qüestiona la tasca del Memorial Democràtic. Al cartell es pot veure el monument franquista de l'Ebre a Tortosa, amb el text «màxima exaltació als guanyadors», oposat a un aerogenerador de la central eòlica que el grup portuguès EDP construeix a Corbera d'Ebre, «màxima burla als perdedors». La plataforma diu que el parc afecta la cota 480, on es van enterrar més de 300 combatents de la Batalla de l'Ebre.