lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de gener, 2010

CEMENTERI NUCLEAR A ASCÓ? NO GRÀCIES!!!

dimecres 20 de GENER a les 20h.

TEATRE LA LLANTERNA de MÓRA D'EBRE.

No al cementiri nuclear a la Ribera!!!

Alego: Cementeri Nuclear? A la Ribera d'Ebre NO, gràcies

bloc de JM.Sáez: no volem que el cementeri nuclear vaigue a Ascó

La PDD proposa a Òmnium una manifestació conjunta amb sentència del TC o sense

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha proposat a Òmnium Cultural convocar una manifestació conjunta a l'abril, tant si en aquella data ha sortit la sentència del TC sobre l'Estatut com si continua pendent. Segons la portaveu de la PDD, Carme Forcadell, treballen per posar-se d'acord amb Òmnium, que va ser la primera entitat d'anunciar una gran protesta al carrer aquest estiu passat, perquè "la unitat és clau per a garantir el futur de la nostra nació, la nostra cultura i la nostra llengua”. Les dues entitats ja han mantingut una primera reunió i miren "d'acostar posicions", tenint en compte que Òmnium tampoc no parla de defensar el text de l'Estatut, sinó el dret dels catalans a decidir i del rebuig al fet que el TC canviï una llei votada en referèndum. Aquest hauria de ser, per tant, el lema comú amb què podria encapçalar-se la manifestació. La PDD coincideix amb Òmnium Cultural en el fet que les setmanes posteriors a la sentència del Tribunal Constitucional poden ser un context favorable per a una mobilització conjunta. Tanmateix, la Plataforma anuncia que si la sentència és retarda molt més, com sembla que pot passar, proposarà a Òmnium de fer la protesta a l'abril, poc abans de la celebració de la tercera i última onada de consultes per l'autodeterminació, amb sentència o sense. Segons la PDD, aquesta última opció reforçaria, de retruc, la convocatòria a les urnes populars.

Carod espera aconseguir la plena oficialitat del català durant aquesta presidència de la UE

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, confia que la presència al Palau de la Generalitat de secretaris d'Estat i directors generals d'assumptes europeus dels estats membres la Unió Europea en motiu dels actes de la presidència espanyola suposarà una oportunitat perquè les institucions europees assumeixin 'que cal fer algun pas més per assolir la plena oficialitat a Europa de la llengua catalana'. En un article publicat aquest dijous al seu blog, Carod recorda que el català és 'una llengua europea amb molt més de parlants que moltes llengües dels estats membres oficials a Europa' i reivindica l'impuls de l'eix mediterrani com a infraestructura prioritària.

www.carod.cat: Espanya-UE: temps per aprofitar

El Govern espanyol garanteix que es retirarà la Constitució amb simbologia feixista de l'Eurocambra

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat avui que 'evidentment' s'ha de substituir una Constitució amb símbols franquistes que s'exhibeix en una exposició permanent del Parlament Europeu. En la resposta que ha donat la vicepresidenta, ha dit que 'la Constitució espanyola només té símbols constitucionals que són els símbols de la Constitució, i per tant no té sentit una Constitució amb símbols que no siguin constitucionals'. Fonts de la Moncloa han explicat que s'aplicarà la Llei de la Memòria històrica, es comprovarà que aquest exemplar de la Constitució llueix els símbols franquistes i es substituirà per una altra. Avui: "Símbols franquistes en una Constitució? No sé a què es refereix"

directe.cat: El PSOE mou fitxa per retirar la simbologia franquista de l'Eurocambra després de la pressió dels eurodiputats catalans

directe.cat: Eurodiputats alemanys i italians reclamen que es retiri la simbologia franquista de l'Eurocambra

VilaWeb: El govern espanyol diu que retirarà la Constitució amb símbols franquistes de l'Eurocambra

Noranta mil alumnes d'ESO tindran els llibres de text gratis en format digital al setembre

Els alumnes de primer i segon d'ESO dels centres del Principat adherits al programa del departament d'Educació EduCAT1x1 de digitalització a les aules podran adquirir de franc els llibres de text en format digital al curs que ve. El programa afecta a uns 90.000 alumnes, les famílies dels quals rebran una targeta digital amb l'import del material i podran comprar els llibres des d'un portal web anomenat Empúries.

Tot i que no s'ha especificat l'import inicial que el departament posarà a la targeta de les famílies, el director general d'Educació Bàsica i Batxillerat, Jaume Graells, ha dit: 'hem demostrat que amb els 30 euros es pot garantir la gratuïtat dels materials'. Les famílies que ho desitgin podran afegir més diners a les seves respectives targetes per a adquirir materials complementaris que ofereixin les editorials.

Graells ha explicat que aquest és un projecte únic al món i que ja s'està treballant en una eina informàtica que permeti un accés comús a tot els continguts digitals que ofereixen les editorials des de tots els entorns de treball. El departament d'Educació preveu que en els pròxims quatre anys la gran majoria dels centres del Principat tinguin accés als recursos d'aquesta web.

LaVanguardia: 90.000 alumnos catalanes tendrán libros digitales gratis en septiembre

Un concert de Botifarra inaugura el festival Tradicionàrius

Pep Gimeno "Botifarra"-L'ú d'Aielo

Pep Gimeno 'Botifarra', el fenomen actual de la música tradicional valenciana, inaugura avui el festival folk Tradicionàrius presentant les cançons del seu últim disc, 'Te'n cantaré més de mil'. El Tradicionàrius d'enguany consisteix en una cinquantena de concerts de folk i de músiques del món, que es faran des d'avui al 26 de març a Barcelona: al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.), a la sala Luz de Gas, a l'Auditori i al Palau de la Música Catalana. De la cinquantena de concerts programats, n'hi ha de Belda i el conjunt Badabadoc (4 de febrer, Luz de Gas), del Petit de ca l'Eril (5 de febrer, C.A.T.), dels Grallers de l'Esmuc (16 de febrer, C.A.T.), d'Amansalva (25 de febrer, C.A.T.), de Kepa Junquera i Melonious Quartet (4 i 5 de març, C.A.T.), de Sol i Serena (19 de març, C.A.T.), etc. Pel Tradicionàrius, també hi passaran, dins el programa 'Folk als Mercats', els Xeremiers de Mallorca. En fi, hi haurà tallers d'acordió, de dansa, de grups de percussió, de cercaviles i de 'jam sessions'. De les novetats, en destaquem l'estrena de 'Matinals infantils folk', al C.A.T., a càrrec del grup Ara va de bo. La 'Nit de la jota de Catalunya' servirà d'acte de cloenda, el 26 de març, i hi actuaran Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb ball de jota capitanejat per Paracota i per La Jota a la Plaça.

Horta vol saber la veritat

La pluja encara no ha desfet la neu que, la setmana passada, va cobrir Horta de Sant Joan i el cor de la Terra Alta. Amb tot, la fredor del paisatge contrasta amb l'ebullició que viu el poble. La detenció dels autors del foc de l'estiu passat ha provocat «ràbia», «tristor» i també «cansament», pel fet d'haver de reviure un altre cop els dies de la tragèdia. Però també ha portat «satisfacció», ja que els autors del foc en què van morir els cinc bombers ja són a disposició de la justícia. «Si no haguessin mort els cinc bombers, ningú parlaria ja de l'incendi ni s'haurien detingut els dos responsables del foc», afirma Benjamín Amposta, Borràs, el propietari del cafè La Bassa. «Gràcies a la persistència de les famílies dels bombers morts, i després de molt de sofriment, s'està començant a saber la veritat», precisa Jesús Carbó, que a més de client de La Bassa també és regidor independent d'Alternativa per Horta (ApH).

La Marfanta: Horta reclama tota la veritat