lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 d’abril, 2010

Barça 3 - Depor 0

Puyal 140410

El Barça ha fet un pas més en direcció al títol de Lliga. Quatre dies després de recuperar el liderat de mans del Madrid al clàssic del Bernabéu, l'equip blaugrana ha superat amb nota la primera de les set finals que li resten per revalidar el títol, derrotant també el Deportivo al Camp Nou per 3-0. No hi ha hagut dubtes en cap moment que ho aconseguiria, perquè els de Guardiola han sortit des del minut 1 amb una intensitat i una voracitat ofensiva que no feia pressagiar altra cosa que una pluja de gols sobre la porteria d'un Dépor un tant acomplexat per l'allau de futbol que li queia al damunt. No ha trigat el Barça a amenaçar amb un primer xut al pal de Pedro des de dins l'àrea i tampoc ha trigat a marcar, ja que al quart d'hora Bojan ha situat l'1-0 al marcador del Camp Nou transformant una altra letal assistència de Xavi obrint en canal la defensa gallega. El que sí que ha trigat és la sentència. Si alguna cosa se li pot retreure als jugadors blaugranes ha estat el poc rendiment que han tret de la seva abundant producció ofensiva. Però Aranzubia hi ha posat de la seva part, salvant el 2-0 davant Jeffren primer i en vaselina de Messi després. Alves també ha topat amb el travesser després d'una xilena espectacular. Però el monòleg blaugrana ha estat tal que els de Guardiola fins i tot s'hi han acomodat un pel massa, amb alguna delicatessen entre Messi i Alves, però també amb accions cada cop més complicades entre la tupida defensa de Lotina, que no s'han traduït en res i que han permès el Depor arribar fins a ben entrada la segona part amb la derrota mínima. Sergio sota pals, Aranzubia i de nou sota pals Laure han evitat el gol blaugrana, però en tres minuts mal comptats, Pedro ha fet el 2-0 des de 40 metres aprofitant un refús defectuós del porter Aranzubia i Touré ha aconseguit el 3-0 definitiu rematant fort dins l'àrea en una jugada de corner. No calia més, el Barça ha dosificat l'esforç fins al final, pensant en el derbi de dissabte, amb l'objectiu assolit i amb 6 punts d'avantatge a la classificació sobre el Reial Madrid, que avui estarà obligat a guanyar al camp de l'Almeria si no vol veure la Lliga pràcticament sentenciada. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Defensem Fuster !!!

Salut investiga la denúncia del partidari del magatzem nuclear El Departament de Salut va anunciar ahir l'obertura d'un expedient informatiu per aclarir l'incident entre un metge del CAP de Móra d'Ebre i un dels seus pacients, arran d'una discussió per la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. El pacient, Josep Maria Alcalde, és un dels portaveus del Grup Veïnal de la Ribera d'Ebre, que va decidir presentar una queixa formal contra el metge, tot acusant-lo d'haver-lo «agredit verbalment» i d'haver-se negat a visitar-lo perquè l'entitat dóna suport a l'MTC. El facultatiu, per la seua banda, va redactar un informe negant aquestes acusacions. De fet, segons el metge, la relació de confiança amb el pacient l'hauria portat a parlar del cementiri nuclear, però nega en tot moment qualsevol agressió verbal o haver cridat. Així, el to de la conversa hauria enutjat Alcalde, sense que el metge tingués temps de preguntar-li el motiu de la seua visita al CAP.

totTarragona.cat: Un metge del CAP de Móra d’Ebre es nega a atendre a un membre de la plataforma pro-cementiri nuclear

La PDD promou una gran manifestació pel 12 de juny per reclamar l'autodeterminació

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) ha anunciat aquest dimecres que promou una 'gran mobilització popular' per al dissabte dia 12 de juny a Barcelona per a expressar 'la voluntat' de Catalunya d'exercir l'autodeterminació. La PDD vol aprofitar l'embranzida de les consultes independentistes i ha instat a participar en la manifestació a les entitats que les han promogut. La PDD ha afirmat en un comunicat que pretén que la manifestació sigui 'el més 'àmplia possible' i hi participin entitats, sindicats i partits polítics. Per la plataforma sobiranista, 'superada l'etapa autonomista-estatutària, és el moment d'avançar en l'exercici de l'autodeterminació' fins a 'l'alliberament nacional'. Avui: La PDD vol promoure una gran manifestació el 2 de juny per reclamar l'autodeterminació

Reus acollirà el centre de dades de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència el 25 d'abril

Joel Joan, Heribert Barrera, Jaume Sobrequés i Manuel Cardeña participaran en els actes de campanya a la ciutat La Coordinadora Nacional per la consulta sobre la independència ha escollit Reus per fer el seguiment de la jornada electoral del pròxim 25 d'abril i per donar els resultats finals de la tercera onada de consultes sobre l'autodeterminació que se celebra a Catalunya. Tal com ha explicat aquest dimarts a la tarda la cap de comunicació de la Coordinadora, Anna Arqué, l'entitat ha escollit la capital del Baix Camp per la 'determinació i convicció' mostrada per la plataforma Reus Decideix, qui 'ha aconseguit que s'impliquin en la consulta prop de 100 entitats de Reus', la segona ciutat amb més població -després de Lleida- que celebrarà un referèndum dins de la tercera onada de consultes en què participaran 193 municipis del Principat. Avui: Reus acollirà el centre de dades de les consultes independentistes del 25 d'abril

TC: Demà hi tornem !!*!!

Els deu magistrats que formen el ple del Tribunal Constitucional (TC) reprendran aquest dijous al matí el debat sobre el recurs presentat pel PP contra l'Estatut, el primer de debatre's d'entre els set presentats.

Durant el matí, els membres del tribunal han dedicat tres hores a discutir altres qüestions pendents, com ara la paralització cautelar de l'enderrocament del barri valencià del Cabanyal, que enfronta l'Ajuntament de València amb el govern espanyol.

Cinc minuts abans d'un quart de de dues del migdia ha començat el debat centrat en l'Estatut. Només una hora i vint minuts més tard han aturat la sessió per dinar.

A la tarda, s'ha reprès la sessió a dos quarts de sis i la responsable de la ponència, Elisa Pérez Vera, ha defensant la proposta de sentència que compta amb el suport de quatre dels deu magistrats, inclosa la presidenta Maria Emilia Casas, que encara dubta de si fer servir o no el seu vot de qualitat per trencar l'empat del qual es partia.

La discussió ha estat intensa, segons diverses fonts, però no s'ha arribat a cap acord. Les fonts consultades veuen poc probable que la sentència es faci pública de manera imminent.

En tot cas, el que es coneixeria aquests dies seria les resultat de la votació, però per llegir el contingut de la sentència encara caldria esperar a la seva redacció definitiva i també donar temps als magistrats que no hi estiguin d'acord perquè hi afegeixin els seus vots particulars. L'espera seria, per tant, d'una setmana més com a mínim.

Satisfacció al Cabanyal per l'ordre del TC d'aturar els enderrocaments

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès per unanimitat aquest matí a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat interposat pel govern espanyol contra la llei de la Generalitat Valenciana que autoritzava els enderrocaments al barri. La sentència del TC atura immediatament aquests aterraments perquè considera que la llei de la Generalitat 'menysté les competències sobre protecció contra l'espoli del patrimoni històric que corresponen a l'estat.'

La portaveu de Salvem El Cabanyal, Maribel Domènech, s'ha mostrat 'satisfeta' per la decisió del TC, tot i que ha anunciat que la plataforma que representa 'no es pot relaxar perquè acceptar la llei no està dins dels paràmetres del Partit Popular'. Domènech ha dit que 'ara més que mai' els enderrocaments 'són fora de la llei. Avui: El Constitucional admet a tràmit el recurs de l'Estat contra l'enderroc del Cabanyal

Sorpresa al País Basc per la detenció de quatre advocats

El jutge de l'Audiència espanyola Fernando Grande-Marlaska dirigeix avui una operació que ha causat sorpresa al País Basc, perquè es dirigeix contra advocats: la guàrdia civil, per ordre de Grande-Marlaska, n'ha detingut quatre acusats de pertinença a ETA. Els detinguts són Naia Zuriarrain, Jon Enparantza, Iker Sarriegi i Arantza Zulueta, l'advocada amb més renom. A més, també ha estat detingut el professor de Belles Arts a la Universitat del País Basc, Erramum Landa Mendibe.

Segons fonts policíaques citades per Europa Press, l'operació té l'origen en unes suposades informacions de la policia recollides arran de les detencions de quatre militants independentistes bascos el maig de 2008. De fet, en base a aquesta mateixa informació fou detingut i empresonat un altre advocat, Joseba Agudo.

Avui: L'operatiu contra advocats de l'esquerra abertzale es tanca amb deu detinguts

14 d'abril: Visca la República!!!

«En nom del poble de Catalunya proclamo l'Estat català, sota el règim d'una República catalana, que lliurement i amb tota cordialitat anhela i demana als altres pobles d'Espanya la seva col·laboració en la creació d'una Confederació de pobles ibèrics i està disposada al que sigui necessari per a lliurar-los de la Monarquia borbònica.

En aquest moment fem arribar la nostra veu a tots els Estats lliures del món, en nom de la Llibertat, de la Justícia i de la Pau internacional». (Francesc Maciá)