lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de març, 2009

Sèrbia lloa la col·laboració d'Espanya en la defensa de la "integritat" del seu territori

El ministre d'Exteriors de Sèrbia, Vuk Jeremic, ha lloat aquest dilluns l'estreta col·laboració del govern espanyol pel que fa a la "integritat i sobirania" del seu país, en relació a l'anunci de la retirada de les tropes espanyoles a Kosovo.

Jeremic, de visita oficial a Viena, no ha volgut valorar detalladament la retirada anunciada, però ha destacat que Belgrad "té total confiança en el govern d'Espanya". "Sèrbia i Espanya tenen una estreta col·laboració pel que fa a l'adhesió de Sèrbia a la UE i respecte a la integritat i sobirania de la República de Sèrbia", ha indicat.

Jeremic ha destacat que va conèixer la decisió espanyola oficialment l'endemà que fos anunciada per la ministra espanyola de Defensa, Carme Chacón, durant la seva visita a les tropes espanyoles del contingent de l'OTAN a Kosovo.

"Cada país ha de decidir com desenvolupa la seva política de defensa", ha dit el ministre serbi. El president de Serbia, Boris Tadic, va visitar Zapatero el 9 de març d'enguany. ZP li va prometre que Egspaña no reconeixeria la independència de Kosobo. Bon profit!

Els actors també es tornen contra Zapatero

A la Gala dels premis Max, el premi a la millor adaptació teatral ha estat per a Alberto San Juan per Argelino, servidor de dos amos. San Juan ha crititicat la política d'immigració del govern Zapatero, que ha comparat amb la d'Aznar i ha recordat que "ser solidaris" amb els immigrants estarà "multat" en la nova legislació. També ha recordat que l'empar de la llei de la propietat intel·lectual es tanca a presó "persones per vendre per menjar" discos i pel·lícules i ha demanat al col·lectiu teatral que es faci campanya a favor que la venda de material piratejat es peni amb sancions administratives, és a dir, amb multes, i no amb presó.

El 'single' del nou disc de Bob Dylan, de franc a internet

Es pot descarregar fins a les sis del matí Bob Dylan - Beyond Here Lies Nothin

El veterà Bob Dylan ofereix la possibilitat de descarregar-se de manera gratuïta el 'single' 'Beyond Here Lies Nothin', del nou disc, 'Together Through Life', que es publicarà el 28 d'abril. La cançó, que obre el nou treball, ja es pot descarregar des de la web del cantant i es pot escoltar al seu MySpace, però només fins a les sis del matí. L'últim disc de Dylan, 'Modern Times', es va publicar fa tres anys.

Produït per Jack Frost, el nou disc es va gravar l'any passat impulsat per la composició d'una nova cançó, 'Life is hard', destinada a la pel·lícula 'La vie en rose', del director francès Oliver Dahan.

Els tres últims discos d'estudi de Bob Dylan han estat considerats entre els millors de la seva carrera, avalats pel públic, la crítica i les vendes. El 1997, 'Time out of mind' va aconseguir un disc de platí i tres Grammy. El 2001, 'Love and theft' va repetir platí, va ser nominat a tres Grammy i va guanyar el de millor àlbum de folk contemporani.

Viquipèdia: Bob Dylan

Respirem!!!

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha manifestat que en aquesta moments les deu caixes catalanes no pateixen cap situació d'emergència que justifiqui una intervenció del govern de l'Estat espanyol i del Banc d'Espanya com ha passat aquest cap de setmana amb la Caixa Castella-la Manxa. El conseller ha dit que existeix una estreta col·laboració entre les autoritats reguladores de l'estat espanyol, el Banc d'Espanya, i el Departament d'Economia sobre el seguiment de les caixes catalanes. Aquest 'contacte permanent' amb les autoritats reguladores i les deu caixes catalanes descarta qualsevol situació d'emergència que pogués justificar una intervenció 'immediata' a Catalunya. ElTriangle: El Banc d'Espanya adverteix que no totes les caixes catalanes estan "sanes"

El PP obre un segon expedient a Nebrera que pot culminar en la seva expulsió del partit

Amolla-ho tot, Montse!!! La direcció estatal del PP ha obert un segon expedient disciplinari per 'infraccions greus' a la diputada Montserrat Nebrera per algunes opinions que ha fet públiques en mitjans de comunicació i actes públics, perquè considera que desprestigien el conjunt de la formació. Nebrera s'enfronta a la possibilitat de ser suspesa de militància d'1 a 4 anys i, fins i tot, de ser expulsada del partit. La diputada nega tenir constància de l'expedient dels populars catalans.

El PP li retreu tres comentaris: una entrevista al diari El Mundo en què deia que el PPC és un 'cortijo'; un apunt al seu blog en què donava a entendre que la direcció del PPC, encapçalada per Alícia Sánchez-Camacho, era 'farisea' per 'escandalitzar-se' pel vehicle oficial del president del Parlament, Ernest Benach i a la vegada emprar “el diner del partit en benefici propi” i per una conferència a la Universitat Pompeu Fabra en què va qüestionar que el PP recorregués davant el Tribunal Constitucional espanyol la part de l'Estatut referida al finançament.

Engeguen una campanya contra la Fundació Príncep de Girona

Diversos col·lectius i organitzacions polítiques de Girona han posat en marxa una campanya de rebuig a la Fundació Príncep de Girona, una entitat presentada fa tres setmanes i impulsada per Caixa de Girona, La Caixa, la Cambra de Comerç de Girona i la Fundació Gala-Dalí. Els opositors a la Fundació, entre els que hi ha la CUP i altres formacions de l'esquerra independentista, entenen que l'entitat no és altra cosa que una operació de "rentat d'imatge de la monarquia espanyola", força desprestigiada a les comarques gironines des de la persecució judicial dels joves que van cremar diversos retrats dels reis de l'Estat.

Per mostrar el poc suport social amb què compta la Fundació pretenen que cada darrer dissabte de mes hi hagi concentracions massives a la plaça del Vi de Girona, la primera de les quals es va fer el passat cap de setmana. Entre d'altres tasques, l'objectiu de la Fundació Príncep de Girona és promoure la recerca i la investigació a l'Estat espanyol mitjançant beques. Els opositors recalquen que la utilització del nom de la seva ciutat està lligada "als interessos d'un seguit d'empresaris que volen alimentar les seves aspiracions personals i corporatives" per, de retruc, homenatjar una institució "símbol de la unitat de l'Estat espanyol i de la manca de llibertats dels Països Catalans".

Es mor el compositor francès Maurice Jarre

El conegut compositor de bandes sonores Maurice Jarre s’ha mort de càncer als 84 anys a Los Angeles. Pare de Jean-Michel Jarre, un dels primers músics a compondre música electrònica, i del guitarrista Kevin Jarre, és conegut per ser l’autor de bandes sonores com la de 'Lawrence d’Aràbia', amb la qual va guanyar un Oscar el 1962, i de 'Doctor Zhivago' i 'Passatge a l’Índia', que també van aconseguir l'Oscar a la millor banda sonora. Jarre va compondre música per a més de 150 films, alguns dirigits pels millors directors de Hollywood: David Lean, Alferd Hitchcock, John Huston i Luchino Visconti.

També va escriure música per a obres teatrals, ballet i sèries de televisió. Una de les seves últimes aparicions públiques fou al Festival de Cinema de Berlín, al febrer, on va rebre un premi honorífic a la seva trajectòria. Viquipèdia: Maurice Jarre