lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 d’octubre, 2008

Joves independentistes ocupen la plaça on s'havia de manifestar l'ultradreta demà

Vint joves de l'esquerra independentista extraparlamentària del Barcelonès han ocupat aquest dissabte a la tarda la plaça Sant Jordi, a la falda de Montjuïc, el lloc on aquest diumenge, 12 d'octubre, estava autoritzada la concentració anual de l'ultradreta.

Segons han explicat fonts de la plataforma a l'AVUI.cat, els joves –membres de Maulets, Endavant, la CUP– s'han encadenat i penjat a arbres i mobiliari urbà "per denunciar que una manifestació feixista" ha estat autoritzada per les autoritats un any més, una cosa "que no passaria a l'Alemanya actual o a Itàlia". L'objectiu és passar la nit en aquest indret per provocar que demà la policia impedeixi als ultradretans d'Adelante Cataluña fer la seva concentració, ja que per raons de seguretat no es pot permetre que els dos sectors es trobin. De moment, una patrulla dels Mossos d'Esquadra ja s'han acostat fins als joves concentrats i els han advertit que estan fent una "manifestació il·legal", que no ha estat comunicada prèviament. Els organitzadors de l'acció sorpresa saben que "hi ha antiavalots a la zona", però no encara no saben si els desallotjaran a la força.

La concentració prevista per a demà aplega cada any centenars de feixistes d'un sector distanciat de l'Alianza Nacional de Ricardo Sánez de Ynestrillas, que aquest any fa la seva trobada estatal, també autoritzada, a Tarragona. El grup de la plaça Sant Jordi, liderat per Democracia Nacional, és una plataforma anomenada Adelante Cataluña que, l'any passat, va cremar i trepitjar ostentosament una senyera davant de les càmeres dels periodistes.

VilaWeb/ElPunt: Una vintena d’activistes ocupen la plaça Sant Jordi de Montjuïc en protesta pel dia de la Hispanitat

Escòcia

Nació sense Estat en meteòric avenç cap a l'autogovern, en tan sols deu anys Alba -Escòcia, en gaèlic escocès- ha passat de no tenir ni Parlament autònom a ser governada per un partit independentista, l'Scottish National Party, que preveu un referèndum d'autodeterminació per al proper 2010. En un context de crisi política del principal adversari de l'SNP, el partit Laborista, i unes enquestes favorables a la gestió de l'actual primer ministre, Escòcia és la millor candidata per dur a la pràctica el concepte d'ampliació interna de la Unió Europea. Si finalment Escòcia tria el camí de la independència, tot indica que seria la primera nació sense Estat en integrar-se a la Unió Europea per la via de l'ampliació interna, com proposava Alfons López Tena fa uns mesos. Això significa que, l'endemà de la independència, Escòcia -o qualsevol altra nació sota un Estat membre, com Flandes o Catalunya- esdevindria automàticament Estat de ple dret de la Unió Europea.

Puigcercós acusa Zapatero d'intentar "forçar" la sentència del TC contra l'Estatut

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha acusat el govern de José Luis Rodríguez Zapatero de dur a terme el seu "pla B" en relació amb l'Estatut, "forçant" una sentència adversa del Tribunal Constitucional (TC) en contra de l'Estatut de Catalunya per "obligar" el govern català a acceptar "qualsevol cosa".

Puigcercós ha reiterat la necessitat de no quedar-se "plegats de braços" i d'exigir "el que toca", i ha atribuït a ERC els mèrits d'una manca d'acord amb el govern central en aquest àmbit. "Si governés la sociovergència ja hi hauria acord", ha assegurat, en el sentit que, segons ell, la Generalitat ja hauria cedit a les pretensions de Zapatero si no fos pels republicans. Davant d'això, ha reclamat "unitat real" de les forces catalanes "fins a les últimes conseqüències".

El president d'ERC ha fet aquestes declaracions durant el discurs de clausura del 38è congrés regional de la federació del partit a Barcelona d'ERC, en què ha instat les forces catalanes a mantenir "el cap fred" i una "posició conjunta", que aplegui també les patronals així com les agrupacions socials i els sindicats. Puigcercós ha remarcat també la necessitat que el Parlament pugui "desplegar allò que consideri legítim, independent del que digui el TC", que segons ells "està deslegitimat", ja que es tracta d'un "òrgan partidista".

VilaWeb/ElPunt: Puigcercós acusa Zapatero de forçar una sentència adversa sobre l'Estatut

La selecció espanyola guanya el mundial femení d'hoquei patins amb nou jugadores catalanes

La selecció espanyola femenina de hoquei sobre patins, on hi juguen nou esportistes catalanes, s'ha proclamat campiona del Món al Japó, després de vèncer Portugal per 3 a 1 a la final, informa la Federació Espanyola.

Les jugadores de Joan Solé, que havien eliminat a Argentina en semifinals, han rematat un mundial impecable amb una clara victòria sobre Portugal.

EL FEIXISME AVANÇA SI NO SE’L COMBAT. ARA I SEMPRE, NO PASSARAN!!!!

Tal i com , per desgràcia, ve sent costum, el proper dia 12 d'octubre diverses agrupacions feixistes han tornat a convocar un acte a la ciutat de Barcelona . No obstant això, com van fer en anys anteriors a Iruñea i Donosti , enguany han decidit fer una convocatòria de caràcter estatal que pretén tenir major ressò mediàtic i major presència als nostres carrers. Aquests actes conten amb el beneplàcit i la complicitat de l'Ajuntament de Barcelona i del Departament d'Interior , que amb la seva permissivitat donen suport i ales a aquest tipus de col•lectius.

És per tot això que, com cada any, però amb major insistència, hem de sumar-nos a la campanya i a les convocatòries contra aquests col•lectius d'extrema dreta i neo-feixistes.

No permetem que aquests actes es realitzin impunement. Si continuem passius tolerant que els seus actes i agressions (Ruben, Carlos, Roger i molts/es altres companys i companyes) succeeixin lliurement pels nostres pobles i els nostres barris, serem còmplices del seu creixement.

Per això fem una crida de manera unitària a mostrar el rebuig rotund a l'extrema dreta i als feixistes i a denunciar la permissivitat i complicitat de moltes institucions.

MANIFESTACIÓ Diumenge dia 12 d'Octubre

a les 11 h a Plça de Sants