lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’abril, 2010

Madrit 0 - Barça 2

Puyal 100410

El Barça s'ha imposat per 2-0 al camp del Reial Madrid, en un partit que s'ha destacat per la força física i per l'aprofitament per part dels barcelonistes de les poques ocasions clares que han tingut. Messi, en la primera aproximació a l'àrea de Casillas, ha obert el marcador al minut 34. I al principi de la segona (minut 55), ha estat Pedro qui ha superat el porter madridista. El Barça ha disposat d'un parell d'ocasions clares més, mentre que el Madrid ha intentat intimidar Valdés sense èxit. Amb la victòria d'avui, la segona consecutiva del Barça al Bernabéu, l'equip de Guardiola recupera el lideratge i se situa a tres punts del Madrid quan falten set jornades per al final de la lliga. Més enllà del resultat i la igualtat de tots dos equips a la lliga, el partit d'avui també ha estat un xoc esportiu entre dues concepcions de futbol. A una banda, un grup de jugadors confeccionat a cop de talonari; i a una altra, un equip. El Barça ha anat confeccionant un equip amb una columna vertebral forjada al planter i amb una mentalitat clara de joc espectacle, primer toc, possessió de pilota i atac total. Deu dels vint-i-un jugador de la plantilla provenen de la Masia, incloent-hi algunes de les estrelles com Messi. En canvi, el Madrid ha comprat un catàleg de futbolistes a cop de talonari (260 milions d'euros gastats aquesta temporada). Només tres dels vint-i-dos jugadors del primer equip blanc han passat per les categories inferiors del club. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Els abocadors del Pinell i Riba-roja no s'ajusten als criteris de Medi Ambient

El director de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno, va afirmar ahir que els serveis territorials no han rebut cap sol·licitud dels ajuntaments del Pinell de Brai i Riba-roja d'Ebre, ni tampoc de les empreses que hi voldrien fer els nous abocadors de bales de residus de l'àrea metropolitana de Barcelona. A més, Gimeno també va recordar que els dos projectes difícilment complirien els criteris del govern català, que aposta perquè cada territori del país siga responsable dels residus que genera.

«Medi Ambient no ha participat en cap conversa, ni ha rebut encara cap sol·licitud de cap ajuntament ni de cap empresa que vulga iniciar els tràmits.» Així de categòric es va manifestar Gimeno, que va explicar que dijous va estar comprovant que no hi hagués alguna novetat sobre la reactivació del projecte per rehabilitar l'argilera del Pinell de Brai amb bales dels ecoparcs. En aquest sentit, en el projecte Pansa es preveu reomplir, durant els pròxims 25 o 30 anys, el forat de la mina d'argila del Pinell amb més de sis milions de tones de bales dels ecoparcs. El projecte és promogut per les empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA, amb el suport de l'Ajuntament, que a final del 2008 va signar un conveni que estableix que cada any arribaran a l'argilera un màxim de 150.000 tones. A canvi, el consistori cobraria dos euros per cada tona dipositada a l'argilera, si bé en el projecte també es preveu l'entrada d'un màxim de 800 tones de bales cada dia. «Aquest tipus de projectes no forma part de la nova política de residus de la Generalitat, que aposta per la minimització i el reciclatge», va recordar Gimeno. «A més, cada territori ha de buscar solucions de proximitat quant a abocadors, ja que són més barates i eficients», va precisar.

Un altre per a la Ribera

Riba-roja d'Ebre i l'empresa Urbaser van signar el seu conveni el desembre del 2008, només un mes després que el Pinell de Brai formalitzés el seu acord amb les empreses que volen rehabilitar l'argilera amb bales de residus dels ecoparcs. Ara, coincidint amb la reactivació del projecte del Pinell, també s'ha posat en marxa la tramitació del futur abocador de Riba-roja. Segons publicava ahir Diari de Tarragona, el dipòsit del nord de la Ribera d'Ebre –al sud de la comarca ja funciona el macroabocador de Tivissa– tindria just la mateixa capacitat que el del Pinell: sis milions de tones de residus.

Puigcercós: ERC "ha soldat" la societat catalana

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat avui la "resistència al canvi" del PSC i CiU davant el "nou cicle polític" que s'obre a Catalunya, que "haurà de decidir" si continua lligada a Espanya o per contra s'independitza com a Estat integrat a la UE.

A la presentació de la campanya "Esquerra, especialistes a ciutat", emmarcada en el projecte de les eleccions municipals de 2011, Puigcercós ha dit que ERC és l'única formació que garanteix una "Catalunya nacional i cohesionada, tal com ha demostrat impulsant les consultes sobiranistes".

El líder republicà ha estat crític amb CiU per no donar suport ni a la Llei de Vegueries ni a la Llei de Consultes, a l'hora que ha recriminat al PSC "que no se sumi al camí del país cap a la independència".

En el seu discurs, Puigcercós ha assegurat que ERC ha "soldat" la societat catalana i és, per tant, "l'única garantia d'una Catalunya nacional i cosmopolita" davant la "malenconia rural de CiU i l'aposta urbana desnacionalitzada del PSC".

Benach proposa un govern d’unitat si el TC toca l’Estatut

El president del Parlament, Ernest Benach, va suggerir ahir un govern d’unitat de partits catalanistes després de les eleccions si l’alt tribunal retalla el marc d’autogovern. Benach, en declaracions a TVE, va alertar que és complicat gestionar i digerir que una llei sancionada pel poble en referèndum pateixi després transformacions. El president de la cambra catalana va apuntar que voldria que no s’hagués arribat a aquesta situació, que segons ell respon a interessos electorals i que ha provocat a Catalunya situacions “no desitjables des del punt de vista de la convivència”, en referència a la presentació dels recursos contra el text.

EUiA creu que si el TC retalla l'Estatut trencarà 'el pacte entre Catalunya i Espanya'

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, va assegurar ahir des de Roquetes (Baix Ebre), que 'una retallada significativa de l'Estatut' per part del Tribunal Constitucional espanyol (TC) suposaria 'un conflicte polític evident i un trencament del pacte entre Catalunya i Espanya'. Miralles defensa que l'Estatut de Catalunya és constitucional, ha estat pactat entre les institucions catalanes i espanyoles i referendat pel poble de Catalunya, motiu pel qual cap tribunal està legitimat per posar-lo en qüestió, i menys encara el TC, al que va definir com a 'tribunal caduc'.

L'historiador Jaume Sobrequés i l'actor Xavier Serrat apadrinaran la presentació de Rubí Decideix

L'historiador Jaume Sobrequés i l'actor Xavier Serrat apadrinaran dimarts la presentació pública de la plataforma Rubí Decideix, constituïda amb l'ànim d'organitzar una consulta per la independencia de Catalunya al municipi. Sobrequés ja va apadrinar la presentació de Martorell Decideix, mentre que Serrat és la primera vegada que es manifesta públicament a favor de les consultes.

Justo Molinero: 'Vull tenir el dret a decidir'

El popular locutor de ràdio Justo Molinero, d'origen andalús i militància convergent, ha defensat avui la participació a les consultes sobre la independència que tindran lloc el 25 d'abril i el 20 de juny. 'Jo vull tenir dret a decidir', ha proclamat en un acte de Cornellà Decideix al barri de Sant Ildefons, un dels més humils del municipi, davant d'un centenar d'oients. 'Ens estan prenent el pèl amb l'Estatut, i ho estan fent perquè vam anar a votar tres i mig', ha assegurat Molinero, que ha afegit que si la participació en les consultes és més alta no es podrà ignorar la reclamació del dret a decidir.

Justo Molinero: “Els catalans heu de ser més cabrons” (Avui)

El Papa va evitar l'expulsió d'un capellà pederasta "pel bé de l'Església"

Un nou escàndol relacionat amb la pederàstia esquitxa l'Església catòlica. El Papa va ser responsable d'aturar l'acció de l'Església contra un sacerdot acusat d'abusar menors. Aquesta seria la primera vegada que el Papa estaria relacionat amb un tema de pederàstia de forma directa.

Les acusacions provenen d'una carta signada per Joseph Ratzinger el 1985, que ha difós els advocats de les víctimes dels abusos comesos per aquest sacerdot. En el document es pot veure clarament la signatura de Ratzinger, aleshores cardenal i al capdavant de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

La carta recomanava paciència amb el cas d'un capellà, Stephen Kiesle, condemnat per abusos sexuals a menors. Redactada en llatí, Ratzinger demanava al bisbe d'Oakland (Califòrnia) més temps per considerar "el bé de l'Església" abans de prendre una decisió sobre l'expulsió del sacerdot. Avui: El Papa va frenar l'expulsió d'un capellà pederasta

VilaWeb: Benet XVI va retardar l'expulsió d'un sacerdot nord-americà condemnat per pederàstia

LaVanguardia: El Papa evitó expulsar a un cura abusador por "el bien de la Iglesia"

Estudien una sortida a la ILP antitaurina amb una moratòria de fins a 15 anys

Les corrides de toros poden quedar prohibides a Catalunya, però amb una moratòria que podria arribar als 15 anys. Els partits han començat a fer contactes en el tram parlamentari ja decisiu de la ILP, i analitzen aquesta hipòtesi. Està tot just a les beceroles, però és la possibilitat de què es parla. En paral·lel, tant CiU com el PSC estan en converses amb els promotors de la ILP sobre quin pot ser el contingut final de la llei.

Després de la compareixença de representants protaurins i animalistes abans de Setmana Santa, han quedat clares dues coses: les corrides sense mort del toro, a la portuguesa, no satisfan ningú. I la supressió immediata de les corrides, d’un dia per l’altre, no té un suport majoritari de les direccions del partits. Les iniciatives legislatives populars (ILP) tenen una negociació molt complexa, perquè els promotors la poden retirar si creuen que els seus objectius es desvirtuen en el tràmit parlamentari. Això vol dir que qualsevol acord fonamentat en una moratòria hauria de ser acceptat prèviament pels autors de la ILP.

Polèmica per la "postproducció" del documental 'Monarquia o República?' a TV3

La directora de Televisió de Catalunya (TVC), Mònica Terribas, ha fet saber aquest divendres, en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, que el reportatge Monarquia o República? està en fase de postproducció perquè necessita un enfocament diferent del que s’havia previst.

El treball inclou entrevistes a Gregorio Peces-Barba i Gabriel Cardona, entre altres personatges que la directora va qualificar de “testimonis molt interessants”. Segons Terribas, “el debat és legítim i la televisió pública ha de plantejar-lo de manera que respecti la llibertat del teleespectador”. Aquest anunci ha provocat les queixes de la Comissió de la Dignitat per "la suspensió de l’emissió del reportatge". "Denunciem el greu atac contra la llibertat d’expressió i els drets polítics per la suspensió de l’emissió del reportatge Monarquia o República?, realitzat pel prestigiós i premiat equip de TV3 format per Montserrat Armengou i Ricard Belis, Premi Dignitat 2008.

Per la comissió, aquesta nova postproducció anunciada per Terribas va "contra els drets d’informació dels professionals de TV3", i per això l'entitat exigeix la rectificació i l’emissió del programa "tal com ha estat realitzat per l’equip responsable, sense cap mena de censura". Com a protesta, la comissió convoca als ciutadans a la plaça Sant Jaume de Barcelona el proper dimecres 14 d’abril, a les vuit del vespre, per brindar pel 69è aniversari de la proclamació de la república Catalana per part de Francesc Macià.

indirecte!cat: Documental Monarquia o República?: TV3 ha de rectificar