lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’agost, 2008

Chivas Guadalajara 2 - Barça 5

Amb l'estil que proclama el seu entrenador i una irrenunciable vocació ofensiva, el Barça ha superat al Chivas de Guadalajara mexicà en el primer amistós de la seva gira nord-americana (2-5), ocasió perquè Samuel Eto'o, autor de dos gols, demani un lloc a la plantilla del Pep Guardiola. Convertit en l'únic cas obert del Barça, Eto'o viu obstinat a dur-li la contrària al seu entrenador. Guardiola el va donar per descartat. El camerunés, tres gols en pretemporada, es resisteix a la seva destinació. A Chicago, enfront del Chivas i en absència de Messi, ha demostrat que el seu do golejador es manté intacte. Les seves opcions de seguir al Barça es multipliquen cada dia. Més enllà del camerunés, el Barça continua creixent a força de victòries. Obligat pel calendari a accelerar la seva posta a punt, ha atropellar sense miraments al Chivas i ni tan sols ha acusat la baixa del seu futbolista més brillant, Leo Messi, ja a la selecció olímpica argentina. El 'mètode Guardiola' ha desplegat a Chicago una meticulosa posada en escena, un 4-3-3 molt dinàmic. Ajudat per les facilitats del Chivas, que ha actuat amb tres defenses, l'equip blaugrana ha dominat el joc i ha demostrat que serà un equip delicat i alegre, entregat del tot al toc de pilota. Amb la pilota domesticada, el Barça s'ha dedicat a revolucionar el seu front d'atac. Ho ha fet amb una revelació, Pedro, jugador amb poc nom i molt futbol, potser el futbolista més en forma de la pretemporada blaugrana. Seu ha estat el primer xut, que ha arribat a botar dins de la porteria contrària, però que no ha concedit l'àrbitre. El canari ha deixat almenys la sensació de ser un extrem de futur, ràpid i hàbil, atrevit i descarat. Una recuperació de pilota d'Iniesta ha propiciat el primer gol, convertit per Xavi. El gol reflexa el protagonisme que el joc dels volants adquireix al comandament de Guardiola, que apostarà per la incorporació des migcampistes a la vora de l'àrea rival.

També Iniesta ha tingut veu en el segon gol. Amb temps per a pensar, és letal aprofitant espais. Prop del descans, ha controlat la pilota, ha aixecat el cap i ha vist el buit entre els centrals mexicans. La passada, de 30 metres, l'ha recollit Hleb, autor del gol després de superar amb suavitat al porter.

A la segona part, ha aparegut Eto'o. Ha aconseguit el tercer gol després d'aprofitar una bona passada de Jeffren. No necessita més el camerunés. Ha marcat amb la primera pilota que ha tocat, incorporant-se a la rematada a l'àrea petita entre un parell de defenses del Chivas. També ha fet el quart gol, després d'una combinació amb Bojan, quan el partit començava a desnaturalizar-se per la roda de canvis. Els últims minuts s'han animat amb la incorporació a l'atac de Javier Hernández, autor del segon gol del Chivas en una excel·lent rematada de cap, i amb la resposta de Martín Càceres, encarregat de tancar el partit a la sortida d'un córner amb un gol per a arrodonir el resultat i confirmar la bona pinta que presenta el Barça de Guardiola. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit.

Els templers demanden al Papa per la suspensió de l'orde del 1307

Sol·liciten el reconeixement dels seus béns incautats, valorats en 100.000 milions d'euros Templers 030808 CATr L'Associació Orde Sobirana del Temple de Crist, que assegura ser l'hereva dels mítics templers, ha presentat una demanda contra el Papa, a qui exigeixen la rehabilitació de l'orde, suspesa per Climent V el 1307, així com el reconeixement dels seus béns incautats, valorats en 100.000 milions d'euros del 2008. La demanda, interposada als Jutjats de Madrid contra Benet XVI per via de la Nunciatura Apostòlica a Espanya, sol·licita la revisió del procés que va acabar amb la suspensió de l'orde dels templers fa 700 anys. La denúncia, formulada contra la persona física del Papa com a successor de Climent V, i no com a cap de l'Estat del Vaticà, deixa clar que els actuals templers no volen la restitució patrimonial dels béns espoliats al segle XIV, que actualment arribaria als 100.000 milions d'euros.

"No pretenem en cap cas provocar la fallida econòmica de l'Església Romana", afegeix l'escrit, "sinó que el tribunal es pugui fer una idea de la magnitud de l'operació tramada contra la nostra Orde".

Segons l'Associació Orde Sobirana del Temple de Crist, legalment inscrita al registre d'associacions, els templers tenien censats 9.000 propietats a tot Europa, sense comptar els drets sobre terres, pastures, molins i drets portuaris, inclosos vaixells de transport i de guerra. Al segle XIV els templers, que comptaven amb més de 15.000 cavallers a tot Europa, tenien propietats a Espanya, França, Anglaterra, Portugal, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Luxemburg i Polònia. La demanda està pendent que es resolgui el recurs d'apel·lació interposat per l'orde del Temple davant l'Audiència Provincial de Madrid després que no fos admesa a tràmit en primera instància. En el seu primer acte, la jutge va negar l'admissió a tràmit per falta de jurisdicció, a l'entendre que no corresponia al seu tribunal pronunciar-se sobre fets que van tenir lloc fa 700 anys "al ser matèria pròpia d'historiadors". El Vaticà revela el Judici contra els Templers

Un pergamí vaticà ocult durant 7 segles rehabilita els Templers

Viquipèdia: Orde del Temple

La velocitat d’internet només arriba al 37% de la contractada

La publicitat de les ofertes de connexions a ADSL és enganyosa. Prometen connexions de fins a 20 Mb (megabytes) de banda ampla, però la realitat que tenim a casa un cop hem contractat el servei és molt diferent. Segons un estudi de velocitat realitzat per ADSLZone, aquestes ofertes es queden només en un terç del que anuncien, un 37,3% de la velocitat que es publicita i, en teoria, es contracta. Així, de les tres operadores a Espanya que asseguren que ofereixen 20 Mb per segon, Jazztel es queda amb 8,9 Mb, Ya.com amb 7,7 Mb, Orange amb 7,07 i Tele2, amb una mitjana de 6,1. L’estudi ha analitzat un milió i mig de connexions, i ha arribat a la conclusió que com més gran és l’oferta que es fa, més lenta és la connexió que s’acaba oferint.

La modalitat de 10 Mb, que és la majoritària a l’Estat espanyol a causa del gran nombre d’usuaris que té Telefónica, obté millors resultats, però tot i així hi ha una diferència entre el que es promet i el que s’ofereix. Telefónica arriba als 7,3 Mb per segon, un 73% de la velocitat que anuncia. Les comparacions entre totes dues modalitats encara resulten més flagrants. Un exemple clar és Orange, que ofereix una velocitat de 7,07 Mb per als que paguen la tarifa de 20 Mb i una velocitat de 7,1 Mb per als que paguen la tarifa de 10 Mb. No hi ha diferències entre la connexió, però sí en el preu i en l’engany al client, que no rep el que està pagant.

L’estudi també ha analitzat les operadores de cable, que obtenen millors resultats que l’ADSL pel que fa a la velocitat, però no pel que fa a les diferències entre el que anuncien i el que acaben oferint. També estan molt per sota de la promesa inicial.

Vistos els resultats, l’Associació d’Internautes ha creat un programa gratuït que mesura la velocitat real de la connexió. S'hi pot accedir des de la seva pàgina web i l’objectiu és que els clients siguin conscients de la velocitat d’ADSL que realment tenen a l’ordinador.

Un exprofessor de 75 anys arrasa amb la seva visió de la crisi subprime

Internet ha canviat en només set mesos la vida de Leopoldo Abadía, un exprofessor del IESE de 75 anys que va escriure un article, La crisis Ninja, que explica en un llenguatge senzill i col·loquial la crisi de les subprime dels EUA.

Aquest article, que s'ha convertit en un fenomen inesperat que ja ha rebut 165.000 visites a la xarxa, és accessible al bloc d'Abadía. La crisis Ninja està escrit en ordre cronològic i explica de manera senzilla l'origen de la crisi immobiliària dels EUA i com es va propagar per la resta del món fins a arribar a Espanya.

Abadía utilitza una caixa d'estalvis imaginària, la caixa de San Quirico (inspirada en la localitat barcelonina de Sant Quirze Safaja), els clients de la qual hi confien els seus diners sense tenir ni idea que a l'altre banda de l'Atlàntic s'oferien "hipoteques subprime" a clients "ninja" (no income, no jobs, no assets), és a dir, sense ingressos, sense feina fixa i sense propietats.

Un alcalde del PSOE el tracta de "fill de puta"

L'alcalde de Mérida, Ángel Calle, del PSOE, ha tractat de "fill de puta" el regidor de Torredembarra d'ICV, Lluís Suñer, després de la polèmica sobre la adopció de nens extremenys, com recorda l'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Puig en el seu bloc i han recollit també altres mitjans de comunicació com ABC o 20 minutos. Puig intervé ara en la polèmica i li demana a l'alcalde "a que esperes a disculpar-te per haver insultat a la mare de Lluís Suñé i amb ella a totes les mares de Catalunya".

Blog de Joan Puig: Ens roben, ens diuen “hijos de puta” i tenim que estar callats? Jo no..... “Els agradi o no, la nostra solidaritat els ha permès superar-nos en qualitat de vida, és de mal-nascuts no reconeix-ho”

L’alcalde de Mérida, Ángel Calle ha tractat de “hijo de puta” al regidor de Torredembarra Lluís Suñé per haver penjat en el seu bloc un foto- muntatge irònic sobre l’espoli fiscal que pateix la nostra nació i tots els PPCC. Deixant de costat que el regidor d’IC va fer-se ressò d’una imatge realitzada per una altre web, ell ha estat víctima d’una campanya fora de lloc, matussera, amenaçadora contra la seva persona, i deixa en evidencia una clara manca de gratitud de les autoritats extremenyes cap a l’excessiva solidaritat catalana.

Com ha dit aquesta setmana el President Montilla, l’espoli fiscal que pateix Catalunya, és tant excessiu que permet que els ciutadans de la Rioja i Extremadura rebin més euros d’inversió sanitària que els ciutadans catalans. En lloc d’agrair-nos la nostra solidaritat de tots aquests anys, com fa qualsevol fill de veí, ells no, encara en volen més i a sobre ens insulten.

Alcalde de la bonica ciutat de Mérida, Sr. Ángel Calle: A que esperes a disculpar-te per haver insultat a la mare de Lluís Suñé i amb ella a totes a les mares de Catalunya.

Occitans i catalans es retroben al Port de Salau

La pujada al cim es fa el primer diumenge d'agost Des de fa vint-i-un anys, una bona colla de catalans i occitans pugen al Port de Salau, de 2.015 metres d'altitud i situat entre Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i Seix (Coserans). L'excursió, organitzada pel Centre d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) i el Comitat d'Afrairament Occitanò-catalan, reivindica la cultura comuna del poble català i occità i les relacions transfrontereres que 'haurien de relligar les dues comarques.' La trobada d'enguany coincideix amb el trentè aniversari del CAOC.

Els participants catalans i occitans pugen cadascú per una vessant del Pirineu i es troben al Port de Salau. Un cop allà, es fan actes de germanor com la hissada de les dues banderes, cants d'homenatge amb orfeons, corals, música i grups folklòrics i una actuació dels Trabucaires de Gràcia i de Badalona.

Els qui pugen des d'Esterri ho tenen més fàcil, ja que hi ha una pista forestal apta per a tot terrenys que arriba fins a uns quaranta-cinc minuts a peu abans del Port. Els altres, en canvi, tenen més de dues hores i mitja de camí pel seu costat.

Després d'un àpat de germanor i la música d'acordionistes, la trobada acaba amb una gran rotllana amb el cant dels adéus i la baixada de banderes.

Els dos joves lleidatans que van tancar-se a l'església de Sant Llorenç continuen l'arrest als seus domicilis fins dimarts

Els dos joves lleidatans que van tancar-se el cap de setmana passat a l'església de Sant Llorenç per denunciar el caràcter polític de la condemna que se'ls va imposar per pintar un mural commemoratiu dels 300 anys de la caiguda de la ciutat per les tropes borbòniques, estan complint des d'aquest dissabte els tres dies restants de l'arrest que se'ls va imposar. L'Assemblea de Joves de Lleida ha lamentat 'l'actitud autista de la Paeria respecte el cas i la seva aposta per la repressió'.

Els documents particulars que hi ha a Salamanca tornaran abans de 2009

papers de Salamanca 030808 CATr Les primeres remeses de documents de particulars, partits polítics i entitats requisats pel franquisme, i que encara són a l'Arxiu de Salamanca, arribaran a Catalunya abans de 2009. Així ho ha dit avui el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. Fa uns dies que va començar la digitalització d'aquestes mil cinc-centes caixes, que es fa a Madrid amb finançament de la Generalitat i, segons el conseller, el procés segueix el calendari previst. Tresserras 030808 CATinfo És per això que Tresserras confia que abans d'acabar aquest any arribin part dels documents.

Divendres passat van arribar a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) els set lligalls de la Generalitat que van quedar pendents de tornar el gener del 2006 de Salamanca. Un retard criticat per la Comissió de la Dignitat, que recorda que el govern espanyol ha incomplert la llei de devolució de 2005.

D'una altra banda, el retorn de documents espoliats a particulars i ajuntaments valencians continua encallat i es troba a mercè del patronat del Centre Documental de la Memòria Històrica, que es va constituir tot i que la llei no el preveu.

Avui: Tresserras assegura que abans del 2009 retornaran els 'papers' que falten

Cris Juanico estrena l'escenari de Sa Conca en el 37.1 Festival Internacional de Música de Cadaqués

L'edició 37.1 del Festival Internacional de Música de Cadaqués s'ha inaugurat aquest dissabte a la nit iniciant una nova etapa, marcada pel canvi d'espai, i la intenció d'oferir una 'obertura musical', segons els programadors. L'encarregat d'estrenar l'escenari, ubicat per primer cop a l'olivar de Sa Conca, va ser Cris Juanico acompanyat de l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. L'alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, ha assegurat que la intenció del canvi és convertir-lo de nou en un 'referent cultural de la costa catalana' tal com va ser-ho als seus inicis, als anys 70. Els pròximes dies actuaran en el festival Llibert Fortuny, Carlos Nuñez o Raimon, entre d'altres.