lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de juny, 2009

Carod-Rovira lamenta que "hi hagi més recursos per reactivar bancs i caixes que per fer possible el finançament"

... i no parlem del futbol !!*!! El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha lamentat aquest dissabte que "hi hagi més recursos per reactivar bancs i caixes que per fer possible el finançament" dels diversos territoris "autònoms començant per les necessitats que té Catalunya com a comunitat política".

El republicà ha dit que li sembla "bastant incomprensible que per part del govern central hi hagi recursos per tot".

Carod ha reiterat que estan pendents d'una nova proposta per part del govern perquè la que hi ha ara no l'accepten "perquè no reuneix el bàsic que contempla l'Estatut i que la societat catalana requereix". El vicepresident ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la biblioteca municipal 'Ilturo' de Cabrera de Mar (Maresme), després ha participat en la jornada de les seleccions catalanes a Mataró.

Joan Puigcercós creu que la xifra pel finançament anunciada per la Salgado és una 'burla' per Catalunya

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que la xifra de 9.000 MEUR addicionals per al finançament autonòmic anunciada per la ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado, dels quals 1.800 serien per Catalunya, és 'una falta de respecte i una burla' per Catalunya. Ha insistit que la societat catalana necessita el nou sistema de finançament per millorar les infraestructures i ajudar les famílies més necessitades. Al mateix temps ha demanat a Zapatero i a Montilla 'respecte i seriositat' per tancar la negociació. El republicà ha anunciat que si el 15 de juliol no s'ha arribat a un acord 'entrarem en una nova fase de democràcia'. Llavors, segons Puigcercós, caldrà 'tancar la carpeta' i buscar noves formes per aconseguir el nou finançament.

L'Estat desafia Catalunya dient que només afegirà 9.000 milions per al finançament

El govern espanyol va oficialitzar ahir que només aportarà 9.000 milions d'euros addicionals per al finançament, en un moviment estratègic clau per posar contra les cordes Catalunya, que fa mesos que rebutja aquesta quantitat –n'havia demanat, com a mínim, 12.000– i tampoc no accepta els criteris de repartiment que planteja l'Estat. A poc més d'un mes perquè s'exhaureixi l'últim termini fixat per Madrid per acordar el model, l'anunci evidencia l'enrocament de l'executiu de Zapatero i deixa molt poc marge d'actuació a la Generalitat, que no està disposada a rebaixar plantejaments i reitera que es pot quedar al marge del pacte que Madrid rubricarà amb la resta de territoris. Per CiU, l'anunci de la xifra és «un acte d'humiliació» per al país.

Avui: Salgado: 9.000 milions i prou!

Jordi Miralles diu en el Consell Nacional d'EUiA que el tripartit "dóna ales" a CiU

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha manifestat que el govern "dóna ales" a les polítiques de CiU. Ha dit que aprovar "polítiques que afavoreixen els interessos del que representa CiU té costos cap als sectors més populars" i per tant ho ha considerat com "un error" que "desmotiva l'electorat d'esquerres".

En aquest sentit, ha considerat que és "un error profund donar-li ales a aquells que podrien coronar una majoria política".

Miralles ha explicat que "mirar cap a CiU és un error" i ha considerat que ERC i el PSC li han obert "nous espais polítics, nous espais socils i més presència comunicativa" a CiU. Considera que és per aquest motiu que "una part de l'electorat d'esquerres s'ha quedat a casa i l'electorat de dretes ha anat a votar".

Mialles ha exposat que durant el Consell Nacional d'EUiA que s'ha fet al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona s'ha posat de relleu durant l'anàlisi dels resultats de les eleccions europees que "preocupa molt l'avenç de la dreta" perquè "la crisi continua però la sortida la liderarà la dreta i això tindrà conseqüències".

Per Joan Ridao apujar impostos no és la manera de sortir de la crisi

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, s'ha referit a l'augment dels impostos de la gasolina i el tabac que aquest divendres va anunciar la ministra Salgado. 'Els únics brots verds que s'aprecien són en forma de pujada d'impostos, però creiem que no és apujant impostos, ni que siguin indirectes i especials com la benzina i el tabac, que sortirem de la crisi', ha assenyalat. D'altra banda, Ridao ha subratllat que la xifra del nou milions d'euros que també va anunciar Salgado per a totes les autonomies és 'inacceptable'. 'El 15 de juliol ens veurem les cares però si la proposta no és bona, que comenci a preguntar-se Zapatero amb què compte per acabar la legislatura', ha sentenciat.

El govern espanyol incrementa els impostos de la benzina i el tabac

El govern espanyol ha aprovat durant el consell de ministres d'avui una pujada d'impostos per les benzines i el tabac. Segons la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, tot i l'increment, els preus seguiran per sota als de Portugal i l'Estat francès. La benzina per usos no professionals costarà 2,9 cèntims més per litre, el que suposa que la benzina sense plom costarà 1,03 euros i el gasoil 0,98. Quant al tabac, els paquets d'aquelles marques que fins ara costaven 2,65 euros pujaran fins el 2,84.

L'estat espanyol ingressarà 1.097 milions d'euros anuals pels carburants, 606 per l'Estat i 491 per les comunitats autònomes. En el cas del tabac, en el suposat que el consum no es redueixi es recaptarien 1.220 milions anuals 634 per l'Estat i la resta contribuirà al finançament de les comunitats autònomes en 586 milions d'euros.

Joan Laporta: "el model del Madrid és imperialista i té aires de prepotència"

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, ha carregat amb duresa contra el "model" que segueix el seu rival, el Reial Madrid, acusant el club blanc d'exercir un "imperialisme" amb "aires de prepotència" en relació amb els recents fitxatges madridistes, Kaká (65 milions d'€) i Cristiano Ronaldo (94 milions d'€).

"El model del Madrid és imperialista i té aires de prepotència", ha declarat Laporta després de jugar un partit de veterans. Davant d'aquesta idea, el president blaugrana ha contraposat el model del Barcelona, "basat en l'esforç, el talent i la previsió", segons ha dit.

Teheran s'escalfa després de les eleccions generals

Centenars de partidaris del president Mahmud Ahmadinejad i del candidat Mir Hossein Musavi s'han enfrontat avui a cops de puny a Teheran després dels resultats de les eleccions presidencials en què el dirigent iranià ha aconseguit el triomf d'una manera tan aclaparadora que els seus opositors consideren que els comicis han estat fraudulents. Els manifestants dels dos candidats han estat dispersats per la policia i, segons testimonis, s'han produït arrestos.

Més de 2.000 partidaris de Musavi han protestat cridant "Musavi, recupera els nostres vots!", "què va passar amb el nostre vot?" o "policia, germà, ets un de nosaltres". El candidat moderat ha expressat aquest dissabte en un comunicat la seva "enèrgica protesta" per "les moltes i claríssimes violacions" de la llei durant les eleccions, el resultat dels quals és, segons la seva opinió, "sorprenent".

"Protesto enèrgicament i adverteixo que no em rendiré davant d'aquest perillós frau. El resultat de l'actuació d'alguns oficials posarà en perill els pilars de la República Islàmica i establirà la tirania al país", ha declarat en el seu comunicat.

VilaWeb: Ahmadinejad defensa la seva victòria mentre l'oposició denuncia frau electoral

Manifestació contra la corrupció al País Valencià

El Col·lectiu Contra la Corrupció ha convocat per a avui la concentració No a la corrupció - Camps dimissió a la plaça de la Verge de València, a 2/4 de 7 de la vesprada. El grup, que assegura comptar amb més de 6.200 adhesions, convoca la concentració amb l'ànim de ‘fer pública la convicció que tenim molta gent que el govern valencià ha derivat cap una pseudo-dictadura, plena de corrupció i de ridiculesa, i que no ens mereixem les persones que vivim a la terreta'.

El col·lectiu raona que el País Valencià no es mereix que Camps 'ens utilitze anomenant-nos cada vegada que s'intenta defensar. El poble valencià NO ha de responsabilitzar-se ni de les males maneres, ni dels errors comesos pels seus governants’. Tot i la implicació de Camps en el conegut com a cas Gürtel de corrupció, el Partit Popular va sumar diumenge 981.482 vots al País Valencià, un 52,3% del total. El resultat va ser interpretat pels ideòlegs populars com una mostra de confiança de la majoria de valencians envers el seu president.

VilaWeb: Centenars de manifestants demanen a València la dimissió de Camps

El rastre de Clarisse: No a la corrupció - Camps, dimissió

Dia clau per a l'impuls de les seleccions esportives catalanes

Avui és un dia important per a les Seleccions Esportives Catalanes. Coincideixen dos esdeveniments relacionats amb l'impuls a la internacionalització de l'esport català. Per una banda se celebra a Mataró el Dia de les Seleccions amb encontres esportius de gran nivell. Per altra banda, també se celebren eleccions a la Federació Catalana de Futbol on la candidatura de Jordi Casals, que aposta clarament per l'impuls a les seleccions esportives del país, s'enfronta a la candidatura continuista de Jesús Farga. Així ho ha explicat el vicepresident de la Plataforma ProSeleccions Esportives Sergi Blàzquez que s'ha mostrat convençut del triomf de Casals que permetria rellançar qüestions encallades com la celebració del Torneig de les Nacions.

Avui: Jordi Casals, nou president de la Federació Catalana de Futbol