lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de juny, 2010

Un centenar de persones es manifesten contra el cementiri nuclear d'Ascó i tallen la C-12

Un centenar de persones s'han manifestat aquest diumenge al matí contra el cementiri nuclear d'Ascó. Els manifestants, procedents de diferents localitats de la comarca de la Ribera d'Ebre, han tallat durant una mitja hora la carretera C-12 al quilòmetre 75, al punt conegut com el 'Pas de l'Ase', a pocs quilòmetres d'Ascó i de la central nuclear. En la manifestació s'hi ha pogut veure pancartes de protesta pel magatzem de residus nuclears i s'han repartit tríptics informatius als conductors. Els manifestants també han navegat durant una hora amb barques pel riu i amb banderes en contra d'aquestes instal·lacions nuclears. Desenes de vehicles han hagut d'esperar pacientment fins al final de la manifestació, al 'Pas de l'Ase' sobre el riu Ebre. Quatre dotacions dels Mossos s'han desplaçat al lloc de la manifestació per controlar el trànsit i evitar possibles picabaralles entre conductors i manifestants, que finalment no s'han produït. El Punt: El grup Veïns d'Ascó talla la C-12 per mostrar el rebuig a l'MTC

Més de 400 persones tallen la C-12 a Maials en contra de l'abocador de Seròs i la Tèrmica de Mequinensa

Més de 400 veïns de Maials, Almatret, Llardecans, la Granja d'Escarp i altres poblacions del Segrià s'han concentrat aquest diumenge a Maials, on han tallat la carretera C-12 com a protesta contra la construcció d'un abocador de residus privat al terme de Seròs (Segrià). A l'acte hi han assistit alguns veïns d'aquest municipi que són contraris a l'abocador, tot i que l'equip de govern de Seròs i part del poble accepten la proposta. Cooperatives agrícoles de la zona i els sindicats agraris han donat suport a la protesta, on també hi ha participat una representació de la plataforma Almatret.Net, contrària a la construcció d'una central tèrmica a Mequinensa (Baix Cinca).

Mataró ja arriba al 12,36% de vots anticipats en la consulta sobre la independència del 20 de juny

Els membres de Mataró Decideix afronten amb optimisme la consulta del 20 de juny perquè, quan falten quinze dies, ja han recollit un 12,36% de vots anticipats. La capital del Maresme, amb gairebé cent mil ciutadans cridats a les urnes, serà la ciutat amb més població que participarà en la quarta tongada de referèndums. Marçal Orri, un dels portaveus de l'organització, destaca la feina dels voluntaris i el bon ritme de votacions.

Pérez Royo, catedràtic de dret constitucional: 'Amb l'Estatut, el TC ha entrat en un terreny on no podia entrar'

El catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla Javier Pérez Royo és una de les poques veus de fora de Catalunya que defensa que el Tribunal Constitucional no està legitimitat per resoldre el recurs sobre l'Estatut. Entrevistat al 'TN Cap de Setmana de TV3', Pérez Royo considera que 'amb l'Estatut el TC ha entrat en un terreny on no podia entrar'. 'I la prova és que porta quatre anys sense aconseguir dictar una sentència deixant enrere cinc esborranys i ara dient que votaran cadascun dels articles de l'Estatut per separat', ha assenyalat el catedràtic de dret constitucional, que considera 'discutible' aquest últim sistema de votació. 'Això no s'ha fet mai', ha afirmat Pérez Royo.

Avui: El catedràtic Pérez Royo rebutja que el TC voti l'Estatut per articles

Israel deportarà els activistes del vaixell humanitari Rachel Corrie

Israel deportarà els activistes del vaixell humanitari 'Rachel Corrie' aquest diumenge, segons la BBC, que cita fonts de funcionaris israelians. Els onze cooperants propalestins i els vuit tripulants del 'Rachel Corrie' han signat els documents de deportació un dia després que l'exèrcit israelià abordés el vaixell que transportava ajuda humanitària a Gaza i l'obligués a desviar-se cap al port israelià d'Ashdod. El secretari de l'Organització de les Nacions Unides, Ban Ki Moon, ha proposat una investigació multi nacional per aclarir els atacs d'Israel a vaixells humanitaris d'aquest dilluns. Estaria encapçalada per Nova Zelanda i comptaria amb la col·laboració de Turquia, Israel i els Estats Units. VilaWeb: Israel no admet que es formi una comissió internacional per a investigar l'assalt al Mavi Marmara

L'evolució mediambiental del Delta de l'Ebre es controlarà a temps real amb un projecte pioner

Ai, mare!!! Les empreses Agbar, Copisa i Indra, constituïdes en una Unió Temporal d'Empreses (UTE), han rebut l'adjudicació d'un contracte per implantar una xarxa d'indicadors ambientals al Delta de l'Ebre. El projecte s'emmarca dins el Pla Integral per a la Protecció del Delta (PIPDE) i té un pressupost de 12 MEUR. El projecte, pioner a l'Estat, preveu conèixer a temps real l'evolució mediambiental de la desembocadura del riu, el seu estat de conservació, la qualitat de l'aigua i la dinàmica dels seus ecosistemes aquàtics. El projecte permetrà tenir un registre històric de dades que ajudin a prendre decisions sobre les actuacions que cal dur a terme en aquesta zona.

Escriptors, lectors i editors es troben a la fira del llibre ebrenc, que amplia horaris

Gairebé una vintena d'expositors participen en la mostra que se celebra aquest cap de setmana a Móra d'Ebre «Durant aquests dos dies, Móra d'Ebre es converteix en la capital cultural de Catalunya.» Així de convincent es mostrava ahir Josep Solé, alcalde de Móra d'Ebre, durant la inauguració de la setena edició de la fira del llibre ebrenc. Per Solé, és una fira que es va consolidant any rere any, i el ressò mediàtic que ha experimentat en les darreres edicions corrobora la seua importància. «Estem aportant el nostre gra de sorra a la cultura catalana», va assegurar. Des d'ahir a la tarda i fins avui al vespre, la fira és un punt de trobada entre escriptors, lectors, editors i llibreters, així com també es converteix en un aparador dels llibres de les Terres de l'Ebre. A més, des de divendres al vespre, el certamen es completa amb la tercera edició de Litterarum, la fira dels espectacles literaris.