lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de maig, 2009

Depor 1 - Barça 1

Puyal 300509 resum

El Barça ha acabat la millor temporada de la seva història amb un empat a última hora (1-1) a l'estadi de Riazor davant el Deportivo, que necessitava guanyar el seu partit i una derrota del València davant l'Athletic de Bilbao per accedir a la Lliga Europa (abans Copa de la UEFA). El conjunt gallec ha deixat escapar el triomf davant els blaugranes tres dies després que aquests guanyessin la final de la Lliga de Campions, i això que ho han assaborit fins a l'últim minut gràcies a un gol de Bodipo a la primera part que ha aconseguit equilibrar Etoo. Malgrat els excessos de les celebracions de la Lliga de Campions, el Barça, relaxat, ha plantat més batalla de la prevista a Riazor, on no l'ha afectat gaire la ressaca i ha plantejat el xoc amb la línia de joc que l'ha portat a firmar la millor temporada d'un club espanyol. Poques coses li quedaven per dir al Barça, però els de Pep Guardiola, assegut a la llotja per sanció, encara tenien ganes i forces per culminar el curs amb una victòria i l'intent de prendre al Reial Madrid el rècord històric de gols. El campió europeu ha tret un onze molt competitiu, amb cinc futbolistes de l'alineació que va vèncer per 2-0 el Manchester United. El Deportivo, amb la llum de Valerón al centre del camp, s'ha entonat amb el pas dels minuts, li ha pres per moments la pilota al Barça, ha mostrat la seva efectivitat amb un parell d'ocasions, i s'ha avançat en el marcador a la mitja hora de joc amb un centre de Guardado que Bodipo ha rematat de cap. El travesser, després d'un xut de Sergio a passada de Valerón, ha impedit als corunyesos arribar al descans amb dos gols d'avantatge, però també el Barça hauria pogut empatar el partit si Aranzubia no hagués interceptat la pilota davant Hleb. La represa ha tingut color blanc-i-blau, el que li ha donat Valerón amb una volea davant Pinto, que el porter ha aconseguit desviar a córner, i el que ha dibuixat Bodipo amb un gol de vaselina anul·lat per presumpte fora de joc. També hi ha hagut tons blaugranes, perquè el Barça no s'ha rendit i Etoo ha tornat a tenir una ocasió davant Aranzubia. Però ha aparegut Filipe per robar-li la cartera i evitar que el camerunès s'acostés a Diego Forlán, que acabava d'anotar el seu 32è gol davant l'Almeria. L'equip corunyès no ha pagat l'error, ha seguit plantant batalla a un Barça que s'ha refrescat amb l'entrada de jugadors del filial, i ha acomiadat la temporada amb un empat després d'un gol d'Etoo en l'últim moment. FOTOGALERIA SPORT: les millors imatges del partit

Oriol Junqueras aposta per un Consell de la cultura europea on hi sigui present Catalunya

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha apostat aquest dissabte per un Consell de la cultura europea 'on totes les cultures d'Europa hi puguin participar de forma igualitària i que totes tinguin el mateix dret de representació'. En aquest sentit, ha destacat que 'la cultura catalana hi ha d'estar en igualtat de condicions que l'espanyola o que la cultura d'un altre lloc'. Mentre, el conseller de Cultura i de Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha declarat que un objectiu prioritari per la cultura catalana és 'esdevenir la primera cultura sense un estat homologat que fos present com a membre de ple dret de l'Assemblea de la UNESCO'.

El govern espanyol afirma que els abusos són «execrables» i l'avortament un dret

El govern espanyol va recordar ahir que no es poden barrejar naps amb cols, per deixar clar que no poden comparar-se els abusos sexuals a menors amb l'avortament, tal com va fer dimecres passat el cardenal espanyol Antonio Cañizares per treure importància als abusos a menors denunciats en col·legis i institucions catòliques a Irlanda. «Aquests dos temes no tenen res a veure», va insistir l'executiu, que va deixar clar que «una cosa són les creences; una altra, els delictes, i altres, les regulacions de la llei per garantir els drets i la dignitat de les dones», va dir l'executiu, que va qualificar d'«execrables» els abusos soferts per milers de nens.

Militants de l'esquerra independentista catalana donen suport a Iniciativa Internacionalista

En una conferència de premsa, avui a migdia a Barcelona, militants de l'esquerra independentista catalana han donat suport electoral a Iniciativa Internacionalista amb vista als comicis del 7 de juny. A la conferència, hi havia militants de les organitzacions Endavant, CAJEI, Maulets, SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans), CUP (Candidatura d'Unitat Popular), CCSI (Comitè Català de Solidaritat Internacionalista) i Terra i Llibertat.

En nom d'aquests militants independentistes, Joan Sebastià Colomer ha explicat les raons que els han portat a fer púbilc el suport a la candidatura.’És una candidatura popular, els candidats no són professionals de la política. Per exemple, el primer candidat català Josep Garganté, que ocupa el tercer lloc de la llista estatal, es juga el lloc de treball per defensa el que és just. La resta de candidats provenen dels moviments populars que lluiten contra el capitalisme i pels drets democràtics dels pobles’.

Colomer també ha explicat que hi donen suport ‘perquè Iniciativa Internacionalista representa en aquestes eleccions el projecte de l'esquerra independentista: un projecte socialista, compromès amb la defensa (amb fets i no paraules) del dret a l'autodeterminació, i contra l'opressió de gènere’.

La Ribera d'Ebre aprova una moció de suport als empleats d'Ercros i Inquide

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat, per unanimitat, una moció de suport als treballadors d'Ercros i Inquide. El text de la moció rebutja la manera com les dues empreses químiques han presentat els acomiadaments, sense cap possibilitat de negociar amb els respectius comitès d'empresa. L'ERO d'Ercros a Flix afecta 75 treballadors, i en el cas d'Inquide, l'empresa tancarà la fàbrica i acomiadarà els 33 treballadors que té en plantilla.

D'altra banda, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre reclama el suport del govern de la Generalitat per mantenir l'estructura productiva de la comarca. És per això que exigeix a Treball que resolgui els ERO amb el màxim rigor possible. També reclama a l'administració un pla de xoc urgent per fomentar les inversions empresarials, de manera que es compensen els llocs de treball que es perdran a Flix. Dimarts que ve hi haurà una reunió del consell d'alcaldes de la Ribera, que reclamarà un pla de dinamització comarcal.

L'Estat espanyol és a la cua d'Europa en la gestió dels sediments dels rius

Els experts diuen que a Itàlia o França ja s'han fet experiments en diversos embassaments Fa dècades que la comunitat científica diu que una de les solucions a la regressió i subsidència –enfonsament– del delta de l'Ebre és l'aportació dels sediments que s'acumulen a l'embassament de Riba-roja. Tot i això, a hores d'ara no s'ha fet cap estudi seriós ni cap experiment real per analitzar com es poden extraure aquests sediments i traslladar-los fins a la desembocadura. Aquesta setmana s'han celebrat unes jornades tècniques sobre sediments a l'Observatori de l'Ebre de Roquetes en les quals han participat dinou experts d'arreu del món. La principal conclusió és que a l'Estat espanyol s'està molt enrere en comparació amb altres països. Els experts van visitar l'assut de Xerta, on naixen els canals de reg. Aquests canals poden ser una eina important de transport de sediments.

El govern inaugura l'Espai Llull a l'Alguer

El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha inaugurat aquest dissabte a l'Alguer l'Espai Llull, que es convertirà en la seu de la Generalitat i de l'Institut Ramon Llull (IRL) en aquesta ciutat sarda on fa set segles que es parla català.

Carod ha afirmat que la d'avui és una "jornada històrica" i que era de "sentit comú" que l'Alguer tingués representació institucional després de segles de resistència de la llengua catalana. Per Carod, aquesta és una oportunitat per reforçar no només les relacions culturals i lingüístiques entre els territoris de parla catalana –a l'IRL també hi ha Balears- sinó els intercanvis comercials, econòmics, acadèmics i turístics.

Badia suspèn i Tremosa aprova pels pèls; Junqueras, Romeva i Vidal-Quadras passen el debat amb nota

Els candidats catalans a les eleccions europees han mesurat les seves forces aquest divendres en el debat de TV3. La candidata socialista, Maria Badia, ha fet un paper modest amb arguments inconsistents i recorrent en massa ocasions a les notes escrites. El convergent Ramon Tremosa ha tingut una millor actuació però ha adoptat una actitud distanciada del debat amb els altres candidats i excessivament tecnicista amb dificultats per transmetre les seves idees a l'audiència. Per contra, s'ha pogut veure més còmodes a Oriol Junqueras, Raül Romeva i l'irònic Alejo Vidal-Quadras que han aportat intensitat al debat amb moments de confrontació directa amb els altres candidats. Els cinc candidats catalans dels partits amb representació a Europa es veuen les cares al debat electoral moderat per Josep Cuní i emès per TV3. En el primer bloc es qüestiona quin és el paper de la Unió Europea i per a què serveix aquesta institució.

Una vegada coneguda la concepció d'Europa de cada un dels candidats catalans a les eleccions europees, el debat se centra en l'actual crisi econòmica. Com ens pot ajudar Europa a sortir d'aquesta crisi?

La tercera part d'aquest debat entre els cinc candidats catalans a les eleccions europees se centra en les propostes socials que aporta o ha d'aportar Europa en aspectes rellevants com ara la immigració.

La relació entre Catalunya i Europa és l'últim bloc tractat en el debat entre els cinc candidats catalans a les eleccions europees, moderat per Josep Cuní i emès per TV3.

Salgado està intentat "aclarir què hi ha darrere les xifres" del nou finançament per a Catalunya, però no se'n surt!!!

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, ha assegurat aquest dissabte que està intentant "aclarir què hi ha darrere les xifres" del nou finançament per a Catalunya per tal de "donar la seguretat al govern que el model satisfà les seves necessitats".

Unes necessitats que, segons Salgado, tenen en compte l'increment de població de Catalunya i algunes de les competències que assumeix la Generalitat de Catalunya.

Dit això, ha remarcat que "no hi ha una nova proposta" i que s'està treballant "de manera continua" per tal que hi hagi un nou acord amb Catalunya abans del consell de política fiscal i financera, previst pel 15 de juliol.

VilaWeb: Salgado es mostra favorable a una reforma del sistema financer

La Bressolada, una festa popular que reivindica la catalanitat

Avui es desenvolupa al passeig del Palau de Congressos de Perpinyà, la vuitena Bressolada, un acte cultural i festiu que aplega alumnes, pares i mestres de tots els centres de la Bressola. A tal fi s'han organitzat tot d'activitats, una mica amb la idea de 'compensar la manca de cultura catalana', segons que ha dit Eva Bertrana, responsable administrativa de la Bressola. La Bressolada aplega cada any de mil cinc-cents assistents a dos mil.

Pink - Dear Mr. President

Dear Mr. President, una excel·lent cançó de Pink, subtitulada en castellà.

Dedicada a tots els qui creuen que una vida humana es molt més valuosa que un bidó de petroli o un bocí de terra. Te la mà Maria: NO ET QUEIXIS DEL TEU TREBALL !!