lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de setembre, 2007

Ibarretxe adverteix que no li tremolarà el pols si no arriba a un pacte amb Zapatero.

Alfons López Tena 011007 RAC1 El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha afirmat que intentarà "honestament" i "amb totes les energies" un acord amb el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, però ha afirmat que, si no tira endavant, no es quedaran "aturats" i no s'acovardiran al plantejar una consulta sobiranista, la legalitat de la qual ha defensat.

Així s'ha pronunciat el dirigent basc a Foronda (Àlaba), on s'han congregat milers d'afiliats del PNB per celebrar l'Alderdi Eguna (Dia del Partit) i on ha aprofitat per destacar la "generositat" de Josu Jon Imaz i de Joseba Egibar.

Ibarretxe ha destacat el caràcter "democràtic" de la consulta proposada divendres passat al Parlament basc i ha assenyalat que el que va fer a la Cambra basca va ser plantejar un "camí" i fer-ho "honestament". En aquest sentit, ha reiterat la seva intenció d'arribar a un acord amb el president del Govern per presentar-lo al Parlament i convocar "conjuntament" una consulta al poble basc. "Ho intentaré honestament amb totes les meves energies", ha subratllat.

No obstant, ha manifestat que no es poden "quedar aturats si les coses no surten" com ells volen. Per això, s'ha preguntat "què hi ha d'il·legal" a "preguntar a la societat" una qüestió que "obri la porta per iniciar un camí". "De què serveix l'autogovern, de què serveix ser lehendakari d'aquest país si no puc preguntar als homes i dones què penseu sobre les coses, de què serveix", ha afegit.

Ibarretxe ha criticat que ja estan intentant "pensar amb quins estratagemes jurídics i polítics s'oposen que aquest poble obri la porta". El lehendakari ha afirmat que s'estan llançant "mentides enormes sobre consultes autodeterministes, independentistes". "Per favor, el que estem plantejant és que el poble basc obri les portes, ¿això és il·legal?", s'ha preguntat.

El mandatari, que ha llegit un article de l'Estatut d'Andalusia sobre consultes, ha denunciat que si una consulta és convocada per la Junta d'Andalusia és "legítima i legal", però si ho fa el Govern basc és "il·legítima i il·legal". "Però si la pregunta es fa a Euskadi per aquest esbojarrat, independentista o secessionista lehendakari, llavors estem en disposició fins i tot de canviar les lleis per enviar-lo a la presó com en el seu dia va fer el PP, però no ens acovardirem", ha dit.

Ojo, que s'enfada !!!

Zapatero: "Ibarretxe s'equivoca de país, de continent i de segle"

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat que Juan José Ibarretxe "s'equivoca de país, de continent i de segle" amb el seu anunci de referèndum sobre el futur del País Basc, proposta que ha dit que només està pensada per a "les necessitats electorals" del lehendakari.

Zapatero s'ha referit a la intenció d'Ibarretxe de celebrar aquesta consulta en la seva intervenció en la IV Festa del Camp organitzada a la localitat gallega de Silleda per la Unión de Pequeños Agricultores (UPA).

El cap de l'Executiu ha subratllat que la proposta d'Ibarretxe no és el que necessita el País Basc i ha subratllat que se li dirà que no amb la mateixa fermesa i serenó amb què se li va dir que no amb el Pla Ibarretxe que va presentar l'any 2005. -Com sempre Zapatero menteix: en els darrers 50 anys han nascut més països que mai. És a dir, que ara més que mai té sentit la independència. Zapatero = demagògia+mentida.

-De segle no s'equivoca; de continent, a mitges, de país, segur que si, perquè Espanya no canviarà mai; sempre ha estat un pais autoritari, fecund en reis i dictadors, monolític, incapaç de posar-se en la pell de l'altre, incapaç d'entendre que els seus drets són també els dels altres.

-Si el timbaler del Bruc enlloc de tocar el timbal s'hagués tocat els collons, ara seriem tots francesos.

Unes 90 persones cremen fotos del Rei a Manresa i a Lleida

Unes seixanta persones, segons la Guàrdia Urbana de Manresa (Bages), es van concentrar ahir en aquesta ciutat en solidaritat amb els detinguts els últims dies a Catalunya per cremar fotos del Rei i han cremat així mateix "petites fotografies" del Monarca, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Una trentena de persones van cremar fotocòpies amb la cara del rei Joan Carles a Lleida.

Hem de recordar que aquest rei ha estat imposasat per un dictador que va axecar-se en armas contre el poble i va governar durant 40 anys impunement, aquest impostor va aixecarse contra una republica que a la vegada va fer fora l'avid'aquest borbó Alfons XIII cap Italia. Posat a a ferles coses bé, tindriem que rependre la Republica que va enderrocar en Franco. Tindriem que votar si el poble vol Republica o Monarquia.

El CGPJ arxiva la querella de 'Manos Limpias' contra López Tena per les seves declaracions sobre la crema de retrats del rei.

Només hi ha votat a favor de la querella el vocal del PP.

El ple del Consell General del Poder Judicial espanyol ha acordat aquest dijous arxivar la querella que el sindicat Manos Limpias va interposar contra el vocal d'aquest organisme Alfons López Tena, per unes declaracions en què assegurava que cremar una bandera o fotografies de la família reial 'entra en la llibertat d'expressió' i que, per tant, hauria de ser un dret constitucional. El ple del CGPJ ha adoptat la decisió a instàncies del seu president, Francisco José Hernando, i amb l'únic vot en contra del vocal designat pel PP Juan Pablo González.

ETA afirma que el Govern "va subscriure un acord, però sense voluntat de complir-lo"



L'organització terrorista ETA afirma que el Govern "va subscriure un acord, però sense voluntat de complir-lo", en el número 112, corresponent al mes de setembre, del seu 'Zutabe', butlletí intern, segons informa 'Gara' en la seva edició d'avui.

A l'esmentat article, en el qual analitza el procés de negociació mantingut amb el Govern, l'organització terrorista conclou que després de dos anys de diàleg «Euskal Herria s'ha topat amb la negativa dels mandataris espanyols a l'hora de donar passos per obrir una nova situació sustentada en mínims democràtics», que el Govern «no ha dut a terme una transició democràtica real» i que Zapatero ha optat per la "mateixa via" que els seus antecessors, així com "la traïció del PNB, que s'ha alineat amb els interessos de l'Estat espanyol i s'ha negat a defensar els drets d'Euskal Herria."

Després de tot aquest procés de dos anys, ETA opina que avui "és més clar que mai que la superació del conflicte passa per una solució política, i que aquesta solució política ha d'oferir una resposta directa als drets d'Euskal Herria: és a dir, a la territorialitat i l'autodeterminació".

Manolo Tomàs.: «El nostre adversari actual és intel·ligent, i el transvasament ja està en marxa»

En el setè aniversari del moviment social, el portaveu de la PDE adverteix que projectes com el regadiu Xerta-Sénia o el canal Aldea-Camarles són la porta de la venda de l'aigua i de l'espoli del territori. Tomàs acusa el Departament d'Agricultura i lamenta la desmobilització actual.

-«Els adversaris són els que no creuen ni en la nova cultura de l'aigua ni en l'equilibri territorial. Tenen noms i sigles, però no volem anar a la confrontació fàcil, tot i que ens sentim enganyats. El que permetrà la venda d'aigua fora de la conca serà la reforma de la llei d'aigües. Hi ha qui pensa que ja vam aturar el transvasament o que la PDE està desfeta. Però si cal, tornarà a haver-hi un enfrontament al territori. Com fa set anys, dependrà de si les institucions del territori i de Catalunya estan al nostre costat. Alguns esperen que torni a guanyar el PP per motivar-se, un escenari que tenim previst però que seria el pitjor, ja que representarà una agudització del conflicte. Tot dependrà de la intel·ligència o de la prepotència del PP, si guanya les eleccions.»

Entrevista de GUSTAU MORENO per a vilaweb

La Plataforma en Defensa de l'Ebre celebra el setè aniversari de la seua constitució.

Unes 700 persones van omplir la sala gran de l'auditori de Tortosa la nit del 15 de setembre del 2000, durant l'assemblea que es considera el naixement de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). L'acte va acabar amb una manifestació espontània al carrer, entre el mateix auditori i l'antic mercat del peix, un fet que va servir per demostrar que les mobilitzacions havien de tenir un paper clau en l'oposició al nou Plan Hidrológico Nacional (PHN). Només deu dies abans, el ministre de Medi Ambient del segon govern del PP, Jaume Matas, havia presentat l'esborrany del PHN davant del Consejo Nacional del Aigua. El document, que recuperava l'antiga idea de l'Espanya seca i l'Espanya humida, impulsava la construcció de 110 nous embassaments i d'un gran transvasament de l'Ebre a l'arc mediterrani, de 1.050 hectòmetres cúbics anuals.

La gènesi dels antitransvasament