lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juny, 2009

A Miravet ha tornat a guanyar ERC!!*!!

Amb un cens de 611 votants, han votat 283 miravetans.
L'abstenció ha estat del 53,68%.
Resultats:
ERC 121 vots............43,37%
PSOE 67 vots............24,01%
CIU 43 vots .............15,41%
PP 22 vots................7,89%
ICV 11 vots...............3,94%
en blanc 11 vots.........3,94%
nuls 4 vots................1,41%
RC 3 vots.................1,08%
POSI 1 vot................0,36%

Oriol Junqueras: 'Hem revalidat la veu de l’independentisme dels Països Catalans a Europa'

A l’Hotel Barceló Sants Esquerra ha seguit les eleccions al parlament europeu. Un cop coneguts els resultats el primer en comparèixer davant la premsa ha estat el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, que ha començat la seva compareixença agraint i dient que s’ha aconseguit l’objectiu: revalidar l’eurodiputat. Ha agraït a tot l’equip de campanya i especialment a Oriol Junqueras la feina feta ‘en temps difícils’.

Oriol Junqueras ha exclamat que ‘hem revalidat la veu de l’independistme dels països catalans a Europa com també la de Galicia i Euskadi. Hem d’estar presents a tots els àmbits institucionals per poder fer feina des de tot arreu’. Junqueras ha destacat que el primer que farà al Parlament europeu serà la d’estendre la mà als eurodiputats catalans per defensar el nostre país. ‘Estem molt orgullosos del que hem fet fins ara i agraeixo a tothom la feina feta’. Junqueras també ha demanat que ara no és el moment de deixar-nos sols. ‘Estic al servei del país com el meu partit. Per un Estat del benestar i justícia social, per un Estat independent.

Eufòria a ICV que aconsegueix mantenir a Romeva

Eufòria a la seu d'Iniciativa per Catalunya Verds al carrer Ciutat de Barcelona. Després de setmanes amb les enquestes en contra el candidat d'ICV-EUiA, Raül Romeva ha aconseguit mantenir el seu escó a l'Eurocambra. Romeva ha assegurat que tot i la tendència a l'alça de les dretes a Europa els grups d'esquerres i ecologistes europeus s'han mantingut amb força i ha citat l'exemple de l'Estat francès on Els Verds han aconseguit el mateix nombre d'escons que el Partit Socialista. Segons Romeva els resultats demostren que 'hi ha moltes maneres d'entendre Europa' i ha advertit als que 's'entesten' en creure que 'això és una lluita de dos' que 'aquí hi ha projecte i hi ha futur'.

El Partit Popular guanya les eleccions europees

El PP ha guanyat les eleccions europees celebrades aquest diumenge. Amb el 88% dels vots escrutats, els populars aconsegueixen un 42,03% de vots i 23 escons. En segona posició ha quedat el PSOE, amb un 38,66% de sufragis i 21 escons.

En tercer lloc ha quedat la Coalició per Europa, integrada per CiU, PNB i altres, que ha tret un 4,89% i 2 escons. IU-ICV també aconsegueix 2 escons, amb un 3,78% dels vots. Finalment, tant UPyD, amb un 2,87% i ERC, amb un 2,63% aconsegueix 1 escó cada un.

Catalunya bat el rècord d'abstenció

El 26,76% dels electors catalans han votat fins a les 18.00 hores en els comicis al Parlament Europeu, segons ha informat avui el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel.

El nombre de votants és 2,23 punts per sota dels que van participar en les eleccions europees del 2004. En els anteriors comicis el percentatge a aquesta hora va ser del 29,03%. A les 8 de la tarda, hora de tancament de les urnes, la participació ha arribat al 37,54% i l'abstenció ha batut el rècord amb el 62,46%. Els vots nuls han sumat el 0,77% i els vots en blanc el 2,94%.

Activistes catalans veuen Garoña com un «exemple pervers» per a Ascó i Vandellòs

Els ecologistes catalans van considerar ahir l'informe del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que avala la continuïtat de l'activitat de Garoña, a Burgos, un «exemple pervers» per a Vandellòs i Ascó, el permís d'explotació de les quals s'ha de renovar el 2010 i el 2011, respectivament. Van qualificar la decisió del CSN de «molt mala notícia per a la societat i el medi ambient.

«Estem entrant en un terreny desconegut, perquè és una central que no estava pensada per a més de 40 anys de vida, i ara es pensen que amb quatre pegats se'n pot allargar la vida útil, i s'entrarà en un període per al qual ni tan sols estava dissenyada», va explicar l'expert en energia de WWF-Adena, Heikki Willstedt.

Un centenar de manifestants demanen l'absolució de Núria Pòrtulas

Un centenar de persones s'han manifestat pels carrers del centre de Girona per demanar l'absolució de Núria Pòrtulas, la jove de Sarrià de Ter que va ser detinguda el 7 de febrer de 2007 sota la llei antiterrorista acusada de col·laboració amb banda armada. Quan falta poc més d'un mes per a la celebració del judici a l'Audiència Nacional espanyola, el proper 13 de juliol, familiars i amics denuncien el que consideren que serà 'un judici polític on es jutjaran idees, maneres de pensar i de viure'. La manifestació ha sortit de la seu d'IC-V, on s'ha penjat una pancarta contra el partit i s'han llançat proclames contra el conseller Joan Saura, i ha finalitzat als Jutjats de Girona.