lo carrer del riu

28 de desembre, 2008

Catalunya 2 - Colòmbia 1

La Selecció Catalana de Futbol ha guanyat aquest vespre al Camp Nou amb Colòmbia per 2 gols a 1. Bojan ha marcat el primer gol dels catalans, a la primera part, mentre que Joan Verdú ha fet el segon, a la segona part del partit. A l'últim moment, quan el joc era a punt d'acabar, Freddy Montero ha pres la iniciativa i ha marcat l'únic gol dels colombians, que tot i amb aquest intent no han pogut guanyar el partit. Pere Gratacós, que ha dirigit el seu últim partit com a seleccionador català, s'ha acomiadat de la selecció amb una victòria davant Colòmbia. El tècnic ha sorprès situant Jordi Codina com a porter titular en detriment de José Miguel Morales. El tercer meta del Reial Madrid ja ha hagut d'intervenir en el minut 8 per refusar un xut de Pino en la primera ocasió de perill del matx. Colòmbia ha tornat a avisar poc després però Lopo ha tallat de forma providencial el contraatac de Quintero quan es quedava tot sol davant de Codina. Tot i el domini inicial dels colombians, ha estat Catalunya l'equip que s'ha avançat en el marcador. En el minut 15, una gran passada a l'espai de Sergio García ha acabat als peus de Bojan i el davanter blaugrana no ho ha desaprofitat per fer l'1-0, el seu segon gol en dos partits amb la selecció catalana. Després del primer gol, el joc s'ha entrebancat massa i hi ha hagut moments en què el partit no ha tingut res d'amistós. L'àrbitre ha hagut de frenar el joc dur de tots dos equips a base de targetes. Tanta falta ha provocat poca continuïtat en el joc i, per tant, poques ocasions abans del descans, tot i que Damià ha tingut la segona just abans del descans, però ha controlat malament la pilota quan ho tenia tot a favor per marcar. Els nombrosos canvis en tots dos equips en la segona meitat han fet baixar encara més la intensitat del joc. Tot i així, Bojan ha tingut la primera opció catalana de la represa, just abans de protagonitzar la jugada del segon gol. Nájera li ha fet un clar penal, però Undiano Mallenco ha deixat seguir la jugada i Joan Verdú ha marcat el 2-0 en el minut 62. L'única ocasió, en la segona part, dels colombians, ha estat un xut de Quintero que Morales ha desviat a córner. Just abans del xiulet final, Verdú ha fet lluir el porter colombià en una acció que ha estat a punt d'acabar en el tercer gol dels catalans. I quan semblava que el partit acabaria amb el resultat de 2-0, en una jornada afortunada i plena de rebots Freddy Montero ha fet el gol de l'honor dels colombians. Ja no hi ha hagut temps per a res més i l'era Gratacós ha acabat de la millor manera possible, amb victòria. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Israel causa la matança més gran a la Franja de Gaza des del 1967

Israel va respondre ahir, després de dies d'advertències, als recents atacs amb coets de Hamas amb un bombardeig massiu sobre la franja de Gaza que va provocar uns 200 morts i 750 ferits, cosa que va convertir la jornada d'ahir en la més mortífera de l'exèrcit d'Israel des de la guerra del 1967. L'exèrcit israelià va responsabilitzar Hamas de l'atac i va afirmar que l'ofensiva militar «continua oberta» i «s'ampliarà i intensificarà si cal». Hamas també va assegurar que «continuarà la resistència fins a l'última gota de sang» i va demanar als palestins una tercera intifada. Israel va emprendre ahir a la nit una segona onada de bombardejos contra objectius de Hamas. VilaWeb/ElPunt: Dos dies d'atacs a Gaza: no pas menys de 285 morts

Compte amb la llufa!

Cada 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, és habitual de fer bromes a coneguts i desconeguts, en record de la matança de nadons que va fer el rei Herodes a Betlem. Avui és habitual que la canalla pengi la llufa a l'esquena dels parents per burlar-se'n; a Xalans (Vall de Cofrents) se celebra la festa dels bojos; per entrar a Castellvell (Baix Camp) s'ha de pagar un impost especial, la banya, i a a Ibi (Alcoià) és el Dia dels Enfarinats.

El 28 de desembre és un dia carnestoltenc en què preval i es tolera la disbauxa, el desordre festiu i la inversió dels rols socials, amb el convenciment que, en el fons, el desordre efímer garanteix l'ordre permanent.

Viquipèdia: Els sants innocents

La Trinca torna als escenaris catalans

Encara no fa ni dues setmanes que els mitjans de comunicació es feien ressò de la dimissió de Toni Cruz i Josep Maria Mainat, president i conseller de la productora Endemol. En un primer moment es va especular amb la possibilitat que els dos ex-components de La Trinca podrien haver abandonat l'empresa per pressumptes desavinences amb el director de Telecinco, però s'ha sabut amb total certesa que la seva sortida s'estava preparant des de feia mesos i ha estat per motius que fins avui no s'han fet públics.

La intenció de Cruz i Mainat era la de poder reagrupar de nou als tres membres de La Trinca per tornar a fer una gira per diferents pobles de Catalunya i gravar un nou disc amb temes nous, una idea que es va començar a forjar el juny de l'any passat, quan els tres de Canet es van reunir després de 15 anys per promocionar el seu darrer recopilatori 'La Trinca. 20 anys de cançons'.

Els membres de la mítica banda catalana dels anys 70 i 80 han declarat que amb el context actual que es viu a Catalunya, es veuen amb cor de tornar a composar prou cançons com per fer un gran disc. De fet, La Trinca creu que en molts casos, tan sols han de treure la pols i posar al dia alguns dels seus grans clàssics, de vigent actualitat, com la renovació de l'Estatut amb 'Com el far-west no hi ha res', de les agressives declaracions de Manuel Fraga amb el seu 'Alça Manolo'. I ja que el Barça va millor que mai, potser també podrien arribar a fer una nova versió de la 'Botifarra de pagès'. Feliços Sants Innocents, i que mai falti alegria per demanar autonomia, i que mai falti salut, per demanar l'Estatut!

Quins collons!!!

Missa multitudinària a Madrid contra els matrimonis homosexuals Familia 291208 CATr El que havia de ser, segons el guió, una celebració del dia per a la Família i la Vida, s'ha acabat convertint en un atac a l'executiu de Zapatero i a tots els ciutadans que no viuen en matrimoni catòlic. El president de la Conferència Episcopal, Antonio María Rouco Valera, acompanyat de 22 bisbes i 300 capellans, ha carregat contra els matrimonis homosexuals, i ha posat en qüestió la capacitat d'aquests per educar els infants. Segons Varela, només és vàlida una forma de viure, "una comunitat indissoluble d'amor i de vida, fundada en la donació esponsal de l'home i la dona, essencialment oberta a la vida: als fills". El cardenal ha carregat contra la despenalització de l'avortament, assegurant que és una de les "xacres més terribles del nostre temps", i contra l'assignatura de l'educació per a la ciutadania. Davant desenes de milers de persones, Rouco Varela ha fet una crida a la bel·ligerància contra "certs models que són moda", en referència als matrimonis no catòlics. Des del Vaticà, Benet XVI ha dedicat unes paraules als assistents, i ha refermat les paraules de Rouco Valera respecte a la família. Des de Catalunya, l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha presidit a la catedral una missa en motiu del dia per a la Família i la Vida, des d'on ha donat suport a la missa que se celebrava simultàniament a la plaça de Colón.

No, si allò del "Dejad que los niños se aserquen a mi" ja era ben sospitós. Se cree el ladrón que todos són de su condisión.