lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de febrer, 2010

Stuttgart 1 - Barça 1. Uffffffff!!!

Puyal 230210

El Barça ha aconseguit el millor resultat possible després d'un pèssim partit contra l'Stuttgart, que a la primera part ha tingut contra les cordes els blaugranes. El gol d'Ibrahimovic en el minut 52 ha igualat una contesa que s'ha posat molt pendent amunt, no tant per l'1-0 aconseguit per Cacau sinó per la penosa imatge que ha ofert el conjunt de Pep Guardiola en una primera part desconcertant. El Barça ha estat un equip desconegut els primers 45 minuts. Sense control del joc, sense possessió, desbordat al contraatac... El que s'ha vist en aquest període ha estat, sens dubte, els pitjors 45 minuts del conjunt blaugrana de l'era Guardiola. Cacau, de cap, ha obert el marcador i l'Stuttgart s'ha sentit molt més còmode del que ja estava. Li ha plantat tanta cara al campió d'Europa... Touré i Busquets perdien pilotes a cabassos, Xavi no apareixia i Iniesta es perdia a l'esquerra, mentre que Ibrahimovic rondava pel camp. Només Messi ha portat perill amb un xut que Lehman no ha pogut desviar i que ha acabat estavellant-se al pal. L'1-0 al descans, tenint en compte el que s'ha vist, ha estat un mal menor. Guardiola ha retocat l'equip en la represa i ha millorat una mica, però no s'ha arribat a veure mai l'actual campió europeu. L'entrada de Milito per un desencertat Márquez i la d'Henry per Touré han retornat parcialment el control al joc barcelonista. Els blaugranes, que a part del gol d'Ibra tampoc han tingut clares oportunitats, han fet un pas de gegant de cara a passar als quarts de final de la Champions, ja que l'1-1 els classifica, a l'espera del duel del Camp Nou el 17 de març. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Ecologistes en Acció accepta més parcs eòlics a l'Ebre si s'atura l'MTC

Ecologistes en Acció ha donat suport «màxim» al desplegament eòlic a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, les dues comarques de l'Ebre afectades per les noves zones de desenvolupament prioritari (ZDP) que ha definit la Generalitat. De fet, la seua branca al territori, el Grup Ecologista de les Terres de l'Ebre (GETE), ha emès un comunicat en què accepta la instal·lació de més parcs eòlics a canvi que no es construeixi el magatzem nuclear a Ascó. Una proposta, però, que la plataforma de la Terra Alta rebutjarà de ple. El col·lectiu es reunirà avui i decidirà com afectarà aquest pronunciament la seua relació amb Ecologistes en Acció.

El Punt: Ecologistes en Acció accepta més parcs eòlics a l'Ebre si s'atura l'MTC

Els professors catalans faran vaga el 17 de març contra la política d'Educació

Els sindicats de professors USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT i ASPEPC-SPS han convocat avui una vaga per al 17 de març vinent contra les polítiques de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, que dirigeix eMaragall.

Fonts sindicals han explicat a Europa Press que la vaga respon a la seva insatisfacció després d'un mes de negociar sense èxit amb la conselleria qüestions relacionades amb el decret d'autonomia de la llei d'educació de Catalunya (LEC) i altres aspectes laborals.

Els professors estan descontents amb la partida pressupostària destinada a Educació, la contractació de substituts per un terç de jornada --en lloc de mitja jornada-- i les "elevades" ràtios a les aules catalanes. CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

JA N’HI HA PROU!

López Tena: 'Sense la UE, els organitzadors del referèndum estaríem a la presó o se'ns hagués aplicat la llei de fugues'

El notari, militant de CDC i organitzador de les consultes sobre la independència a Osona el passat 13 de desembre, Alfons López Tena, ha opinat que si l'estat espanyol no fos a la UE, 'els organitzadors del referèndum estaríem a la presó o se'ns hagués aplicat la llei de fugues'. Ha estat una de les formes amb les quals ha defensat la necessitat de la UE i de fer-ne una referència a la pregunta sobre la independència. Ho ha fet en un acte del seu partit favor del sí a Molins, la ciutat més gran de les tres del Baix Llobregat a on s'organitzen votacions el pròxim 28-F. A Molins no hi haurà la referència a la UE, com volia CiU, perquè altres grups promotors com la CUP s'hi ha oposat.

Muriel Casals encapçala la candidatura Òmnium 2.1, disposada a prendre el relleu a Jordi Porta

Òmnium Cultural ja ha configurat la candidatura única a la renovació de part dels càrrecs de la junta que haurà d'aprovar l'assemblea del 20 de març i que significarà el relleu de Jordi Porta al capdavant de l'entitat després de presidir-la durant més de set anys. La candidatura, anomenada 2.1, està encapçalada per la membre de la junta des del 2008 Muriel Casals, que fins ara ocupava una vocalia a l'executiva. D'altra banda, inclou noms nous, com Jordi Cuixart, Josep Maria Solé i Sabaté, Vinyet Panyella, Rita Marzoa, Xevi Montoya i Gerard Birbe. D'altra banda, Casals ha obert un bloc on anirà explicant el programa i el projecte d'Òmnium 2.1 fins al dia de les eleccions.

VilaWeb: Muriel Casals, una candidata de consens per a presidir Òmnium

Quaranta-un diaris catalans publiquen un editorial conjunt en defensa de TV3 al País Valencià

41 diaris catalans i dues associacions de premsa publiquen aquest dimarts un editorial conjunt a favor de la iniciativa legislativa popular Televisió Sense Fronteres, que ja ha aconseguit 400.000 signatures. Amb el títol 'Fem-ho possible: per TV3 i la llengua catalana' , l'AVUI, el Punt, el 9 Nou, el 3 de vuit, el Segre, el Temps i 35 capçaleres més, entre les quals també els diaris digitals Vilaweb i anoiadiari·cat, mostren el seu suport a la iniciativa tirada endavant per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i de les entitats que li donen suport. L'objectiu d'aquest iniciativa és fer arribar al Congrés dels Diputats el debat sobre la presència de TV3 al País Valencià, en primer lloc, però té un abast superior. Avui, Diari de Balears, Diari de Manlleu,Diari de Sabadell, Diari de Tarragona, Diari de Vic, El 3 de vuit, El 9 Nou Osona, El 9 Nou Vallès Oriental, El Martinet, El Mirador del Pla de l'Estany, El Punt, El Salí, El Temps, Els Colors, Estela, La Comarca, La Farga, La Fura, La Palanca, La Veu de la Segarra, L'esquerda de la Bastida, L'hiperbòlic, L'informador, Mediterranean Daurat, Noticiestgn, Nova Conca, Nova Tàrrega, Revista Enrenou, Secundèria, Segre, Som Garrigues, Som-hi, Vallenc, Viure als Pirineus, www.anoiadiari.cat, www.comarquesnord.cat, www.deria.cat, www.sies.tv, Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).

EDITORIAL. Fem-ho possible: per TV3 i la llengua catalana

Milers de treballadors surten al carrer contra la reforma de les pensions

Milers de treballadors han sortit al carrer per protestar contra el pla del govern espanyol d'endarrerir l'edat de jubilació fins als 67 anys. Els secretaris generals de CC OO i d'UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han dit que el govern hauria de prendre nota de la irritació que ha generat aquesta proposta. L'increment de l'edat laboral ha estat l'espurna que ha fet esclatar les reclamacions sindicals al govern espanyol, tot i que de moment ni CC OO i UGT no es plantegen anar molt més enllà i descarten una vaga general. Les manifestacions, que tenen el suport de sindicats com la USOC i la Intersindical, i de moltes associacions i entitats, es fan al vespre a Alacant, Barcelona, Castelló de la Plana, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i València. A Palma, es farà divendres.

Avui: Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la reforma de les pensions

Raimon canta a casa

Després de deu anys sense trepitjar cap escenari de la ciutat de València Raimon actuarà avui al vespre al teatre Olympia, en un concert organitzat per la Universitat de València, amb les entrades exhaurides de fa dies. El recital completa l'homenatge que la institució valenciana ha fet aquests últims mesos al cantant de Xàtiva amb motiu dels cinquanta anys de la peça 'Al Vent' i, de retruc, de la Nova Cançó, i que va començar amb el lliurament de la medalla de la UV a mitjan desembre. El recital antològic inclourà cançons pròpies i poemes d'Ausiàs Marc, de Salvador Espriu i de Pere Quart. També s'hi avançaran unes quantes cançons de 'Punxa de temps', el disc que prepara Raimon que afirma que no pensat en retirar-se: 'Si puc, moriré amb les botes posades.'