lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de setembre, 2009

Getafe 0 - Barça 2

Puyal 120909

El Barça ha guanyat el Getafe, molt superior als blaugranes a la primera part, gràcies a la sortida providencial de Lionel Messi al segon temps, que ha aplacat la seva ràbia procedent de l'Argentina amb una actuació excel·lent que ha acabat amb les esperances madrilenyes de mantenir el liderat. El Getafe ha fet molta por al seu rival a la primera part. Dos xuts als pals, un de Roberto Soldado i un altre d'Albín, a punt han estat de posar l'enfrontament costa amunt al Barça. Les dues ocasions han estat les més rellevants abans del tancament de la primera part. Abans també ho ha intentat Pedro León amb un xut enverinat des de fora de l'àrea. Víctor Valdés l'ha parat amb algun problema. En la represa, Míchel ha avançat les línies del seu equip i ha presentat una proposta més atrevida. La nova tàctica del tècnic del Getafe ha convertit el partit en un enfrontament d'anada i tornada, en què el Barça tenia més coses a guanyar i menys a perdre. Llavors Guardiola ha tret la seva artilleria pesant i ha posat la por als aficionats del Getafe amb Leo Messi i Andrés Iniesta sobre la gespa. I així ha arribat el primer gol del Barcelona. La por sobtada dels madrilenys ha donat fruits als blaugranes. Una pilota que Messi ha obert a l'esquerra cap a Abidal, i que aquest ha dirigit a l'àrea al primer toc, ha estat suficient perquè Ibrahimovic empenyés la pilota a la xarxa. La galleda d'aigua freda ha caigut molt malament al Getafe, que ha perdut tota l'empenta de la primera part. Els pupils de Michel s'han amagat en la seva àrea amb l'esperança d'un contraatac salvador. No ha funcionat. Després han intentat de nou ser els amos de la pilota. Tampoc ha estat efectiu. I en aquestes de nou Messi ha sentenciat el partit. El Getafe ha estat un mort vivent. Messi s'ha encarregat de ferir els madrilenys i després, ell sol, els ha rematat. I el Barça, mentre, ja és líder. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Laporta també votaria 'sí' a la consulta d'Arenys

'Si jo fos ciutadà d'Arenys aniria a votar, i donaria el meu suport al sí' El president del FC Barcelona, Joan Laporta, té ben clar que la consulta de demà a Arenys de Munt suposarà un moment clau per a l'esdevenidor del país. És per aquest motiu que ahir no va tenir cap inconvenient en afirmar: 'Si jo fos ciutadà d'Arenys aniria a votar, i donaria el meu suport al sí'. Laporta va ser ahir el protagonista de la Diada, tant al matí en l'homenatge a Rafael Casanova com a la tarda, quan va participar a la manifestació de la Diada sostenint una pancarta que deia: Som una nació, volem estat propi.

Laporta va encapçalar la marxa conjuntament amb l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra. Va rebre constantment senyals de simpatia i complicitat per part dels milers de manifestants i va afirmar que era la 'millor manera' que té el poble de Catalunya d'expressar-se 'per reclamar les seves llibertats'.

Els assistents a la manifestació van fer crides en favor seu, als quals el president del FC Barcelona -que va aclarir que hi havia acudit a títol individual-, va respondre aixecant el braç i agraint els missatges de suport.

Joan Rabasseda: 'I la consulta es farà. I guanyarem de carrer!'

El cap de llista d'ERC a Arenys de Munt, Joan Rabasseda, que encapçala el principal grup de l'oposició al consistori arenyenc, es mostra refiat que la consulta sobiranista de demà serà un èxit. En una entrada al seu blog, es pregunta irònicament: 'A quin demòcrata li fan por les urnes i les paperetes de vot?'. I sentencia: 'I la consulta es farà. I guanyarem de carrer!'.

Rebat l'acusació que no és competència municipal consultar els ciutadans sobre la independència amb l'argument que 'també ens extralimitem quan ens emboliquem amb la construcció d’una escola bressol, que no és competència municipal, d’un geriàtric...', i no pas per això ningú es posa les mans al cap. Rabasseda assenyala la incongruència que suposa que si la consulta s'hagués fet telefònicament, la iniciativa no hauria tingut pas tant de ressò, perquè considera que l'estat espanyol tem 'la foto de com els veïns dipositem una opinió en una urna'.

Comparant la lluita entre l'estat i la comissió pro-referèndum amb la lluita bíblica de David contra Goliat, augura una clara victòria del primer. A més, espera que la de demà sigui una 'una jornada festiva i pacífica' i convida els demòcrates d'arreu d'anar demà a Arenys de Munt.

Joan Rabasseda: 13-S Comencem a decidir!

Interior podria desplegar fins a 800 Mossos a Arenys de Munt

El Departament d'Interior està ultimant aquests dies el desplegament policial que vetllarà per la seguretat en la Consulta per la Independència d'Arenys de Munt, el plebiscit que centrarà l'atenció informativa del Principat aquest diumenge i que pot registrar moments de tensió arran de la manifestació falangista finalment autoritzada a la vila. Als feixistes caldrà sumar-hi els possibles grups antifeixistes que vulguin respondre a les provocacions, així com la presència de milers d'independentistes d'arreu del Principat que viatjaran al municipi del Maresme per donar suport als arenyencs en el seu exercici lliure del dret de decidir la independència. Segons fonts de la conselleria, el nombre de Mossos d'Esquadra desplaçats a Arenys de Munt podria enfilar-se fins als 800, entre recursos operatius i antiavalots per tal d'assegurar que no hi hagi incidents.

Carod-Rovira: 'Catalunya continuarà sent una nació diguin el que diguin una dotzena de juristes a 600 km d'aquí'

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, va al·ludir ahir a l'Estatut afirmant que Catalunya 'va ser una nació molt abans que ho reconegués cap text legal' i que ho continuarà sent 'diguin el que diguin una dotzena de juristes a 600 quilometres d'aquí'. Carod-Rovira va dir-ho durant l'acte institucional per commemorar la Diada Nacional de Catalunya que va tenir lloc a Reus.

En el seu discurs, el vicepresident del Govern també va reiterar la seva aposta per una nació moderna i inclusiva. En aquest sentit, feu referència a la globalitzatzació, un fenomen del qual Catalunya no se'n escapa. 'Les identitats complexes son totalment assumibles i necessàries per a la regeneració de Catalunya', va manifestar el vicepresident, que afegí que la nació com a punt de partida només inclou a una part de la gent, però 'com a punt d'arribada ens pot incloure a tots'.

Reagrupament supera amb nota el seu primer acte públic nacional

L'associació cultural i futur partit polític impulsat per l'exconseller Joan Carretero, Reagrupament, va superar amb nota la seva presentació en societat, ahir a Barcelona. Va aplegar més de 500 assistents a l'homenatge al general Moragues, al Pla de Palau. Carretero hi va anunciar que 'cal fer política per canviar la política', motiu pel qual va reiterar la voluntat d'impulsar una candidatura independentista de cara al 2010. 'Volem que aquesta candidatura independentista sigui el més àmplia possible; volem que hi sigui tothom, però no esperarem a ningú', va exposar Carretero. L'exconseller va criticar un cop més el sistema electoral vigent i va advocar per un basat en districtes electorals petits, 'en què l'escollit hagi de passar comptes amb els seus votants, no pas amb la cúpula del partit'. Durant l'acte es va criticar impetuosament el monument d'homenatge a Moragues. Carretero el va arribar a qualificar de 'supositori de fusta' i l'historiador Francesc Xavier Hernàndez va criticar l'oblit a què s'han condemnat els principals protagonistes de l'Onze de Setembre.

Rosa Estaràs dimiteix com a presidenta del PP balear

"Este barco se hunde" Rosa Estaràs ha dimitit avui a la tarda com a presidenta del PP balear. Estaràs, que ha explicat que prenia la decisió per motius de salut, ha ocupat aquest càrrec des de la dimissió de Jaume Matas el 2007, quan no va aconseguir de ser reelegit com a president del govern balear i va abandonar la política. Precisament la dimissió d'Estaràs coincideix amb la previsible imputació de Matas en el cas Palma Arena per presumpta malversació de fons públics.

El batlle de Marratxí, José Ramon Bauzà, ha estat designat nou president del PP balear. Estaràs l'ha proposat i l'executiva l'ha elegit, tot i que alguns membres han expressat la preferència pel batlle d'Inca, Pere Rotger.

L'efecte 'gafe' de la MdlPau Janer encara plana pel PP de ses Illes.

El Consell de Ministres aprova en plena Diada la llei que regula el nou model de finançament

Això va per lo d'Arenys. A veure si us entereu de qui mana aquí! El Consell de Ministres va aprovar ahir, en plena Diada, el projecte de llei de reforma del finançament autonòmic acordat el 15 de juliol passat pel Consell de Política Fiscal i Financera amb l'abstenció de les autonomies governades pel PP. El projecte passa ara a les Corts, que l'hauran de ratificar. El govern espanyol va instar el PP a no votar-hi en contra.

El projecte de modificació de la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA) i el projecte de llei que modifica la normativa de règim fiscal de les ciutats amb estatut d'autonomia i de les comunitats de règim comú ja han estat enviats a les Corts.

Montilla força TV3 a demanar disculpes per la paròdia en acabar el discurs de la Diada

El Montilla de Sergi Mas va aparèixer just després del president. Que no s'enfadi si, també, els hem posat massa a tocar! El departament de presidència ha empès TV3 a demanar disculpes després que dijous, en acabar el discurs institucional del president de la Generalitat, José Montilla, s'emetés sense anuncis ni cap cortina diferenciadora una parodia del president amb Sergi Mas caracteritzant-lo. La parodia del Polònia, que anunciava la Nit 10 que s'emetia a continuació, no ha agradat al PSC, que consideren l'actuació una falta de respecte al president. Des de la televisió pública catalana ha estat la presentadora del Telenotícies migdia, Núria Solé, qui ha demanat disculpes per la possible 'vinculació' entre el missatge presidencial i la paròdia.

En les disculpes de la televisió pública enmig del TN migdia d'aquest 11 de setembre, Solé ha 'demanat disculpes' a presidència, assegurant que 'Televisió de Catalunya no va distanciar adequadament el missatge presidencial del contingut humorístic', un error que 'en cap cas' era intenció de TV3.