lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de setembre, 2009

Joan Laporta encapçalarà la manifestació per la independència de l'Onze de Setembre

Endarrare aquesta gent... !!*!! El president del Barça, Joan Laporta, serà a la capçalera de la manifestació per la independència de l'Onze de Setembre convocada per Sobirania i Progrés, la Plataforma pel Dret de Decidir, Deumil.cat i el Club FNEC amb el lema 'Som una nació, volem un estat propi'. A més de Laporta, s'hi han adherit l'actor Sergi López, l'historiador Enric Vila, el bateria d'Els Pets Joan Reig, el cantant Francesc Ribera 'Titot' i els escriptors Víctor Alexandre, Marius Serra i Mathew Tree. La convocatòria, que compta amb l'adhesió de desenes d'entitats independentistes, ha de ser el primer acte d'un programa d'acció conjunta de 'resposta a les agressions espanyoles' entre la PDD, Sobirania i progrés i Deumil.cat. Malgrat el caràcter festiu de la convocatòria, aquesta també tindrà un marcat to reivindicatiu que trenca amb les crides a una manifestació per a defensar l'estatut. Segons van deixar clar en un comunicat, els organitzadors de la manifestació no es manifestaran 'en defensa de l'estatut no darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent'. Defineixen l'estatut com una llei espanyola i diuen que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional espanyol ha de donar per acabada la via autonomista i l'acceptació de la legalitat espanyola. Per tant, diuen que aquesta manifestació només pot ser per la defensa del 'dret a l'autodeterminació i de l'estat propi com a projecte'. Avui: Entitats sobiranistes convoquen una manifestació per la Diada

Carod-Rovira creu que la decisió de la justícia de bloquejar el referèndum d'Arenys de Munt està "fora de lloc"

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha conegut la decisió de la justícia de bloquejar el referèndum d'Arenys de Munt només aterrar a l'Argentina procedent de l'Uruguai, on realitza aquesta setmana un viatge oficial.

El número dos del govern català creu que tot plegat es tracta "d'una decisió fora de lloc, exagerada" però ha demanat que es respectin les decisions judicials. "Els marcs legals s'han de respectar, i els ha de respectar tothom, tot i que sovint algunes administracions no ho facin", ha afirmat Carod-Rovira des de Buenos Aires. El vicepresident català ha animat "tots els demòcrates a no tenir por de la democràcia", i ha deixat clar que "s'han de regular els marcs de participació ciutadana democràtica".

Josep-Lluís Carod-Rovira és a l'Argentina, després de signar acords bilaterals amb l'Uruguai, on diumenge tancarà la Trobada de Casals Catalans del Con Sud d'Amèrica, regió del món on més catalans i descendents de catalans resideixen.

Artur Mas votaria 'sí' en la consulta d'Arenys i veu ridícul que l'Estat hi intervingui

Sí, però... El president de CiU, Artur Mas, ha dit que si pogués participar en la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt es decantaria "a títol personal" pel sí, i ha carregat contra l'Estat espanyol per dedicar-se a vetar el referèndum.

Després que ahir dijous el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, afirmés que si fos veí d'Arenys de Munt escolliria la papereta favorable a la independència de Catalunya, avui Mas, en declaracions a TV3, ha explicat que la seva elecció personal seria igualment el sí, encara que és conscient que lidera un projecte polític d'ampli espectre catalanista.

"A títol personal, jo votaria que sí, ho he dit moltes vegades, però jo encapçalo un projecte polític que és el de CiU, i nosaltres no estem fent referèndums d'independència cada dia, sinó intentant agrupar en el món catalanista el màxim de gent possible, treballant per la construcció nacional de Catalunya, per l'autogovern de Catalunya i perquè Catalunya sigui un país de primera fila", ha subratllat.

Els mitjans de comunicació 'enterren' la consulta d'Arenys

Ja ho esperàvem. Per no fer propaganda, no en van parlar fins que no va sortir la interlocutòria. A veure què diran dilluns!!*!! La interlocutòria de la jutge Emilia Giménez que anul·la preventivament l'acord del ple d'Arenys de Munt que donava suport a la consulta per la independència ha provocat una reacció sorprenent en la majoria de mitjans de comunicació. Sigui per desinformació o sigui per voluntat de manipular tot 'enterrant' el referèndum, molts diaris i digitals publicaven que la jutge 'prohibia' o 'suspenia' la celebració de la consulta, quan la jutge només ha anul·lat l'acord del ple, de manera que la consulta es podrà celebrar però no a les instal·lacions municipals. Mitjans espanyolistes com La Vanguardia, El País, El Mundo, El Periódico, digitals com l'e-notícies o fins i tot el 3cat24.cat -el portal de la CCMA- mentien a l'hora d'explicar un auto judicial que no admetia dobles interpretacions. Només alguns mitjans catalans com l'AVUI o Vilaweb interpretaven correctament la interlocutòria. Segons la Comissió organitzadora de la Consulta, aquests intents de desinformar són lògics i previsibles per part dels sectors espanyolistes: 'si tenen mitjans de comunicació propers per desestabilitzar la consulta els utilitzaran'.

De la Vega: "L'autodeterminació no hi cap, a la Constitució, no hi ha lloc per als dubtes"

Li agafarà un cobriment!!*!! M.Teresa F. de la Vega PSOE 040909 CATr

No en vol ni sentir a parlar, perquè està "clar" que "l'autodeterminació i la independència no caben a la Constitució". La vicepresidenta primera del govern espanyol, la valenciana María Teresa Fernández de la Vega, ha rebutjat contestar les dues preguntes que dos periodistes li han fet aquest divendres al migdia en la roda de premsa posterior al consell de ministres, retransmesa per televisió des de la Moncloa. Ha contestat amb sequedat i lacònicament la primera vegada i amb un to més alt i irritat, la segona. "Ja hi ha hagut alguna declaració sobre aquests referèndums, jo no tinc gaire més a dir", ha sentenciat en el primer intent, amb una frase seguida d'un silenci durant el qual hi ha hagut dubtes de si hi afegiria alguna cosa. Dos o tres torns més tard, ha tornat a rebutjar entrar en el fons del tema, però s'ha esplaiat més, tot i que de manera abrupta. "Ja hi ha intervingut un jutge, hi ha una resolució. No hi cap a la Constitució, l'autodeterminació, ni la independència. L'Advocacia de l'Estat ja ha expressat la posició del govern, ratificada per l'autoritat judicial. No hi ha lloc per a cap dubte". I prou. El periodista li havia preguntat què farà el govern espanyol si el referèndum d'Arenys es fa igualment, com han anunciat els organitzadors, sense utilitzar la sala municipal o pagant-ne un lloguer. I no hi ha hagut resposta per a aquest dubte.

David González: Lleig, molt lleig, vicepresidenta

Empar Moliner: Com queda això d’Arenys?

Diu el diari que la jutgessa “ha prohibit la consulta sobre la independència de Catalunya que l’Ajuntament d’Arenys de Munt tenia previst de celebrar el 13 de setembre” perquè considera que “aquesta mena de consultes són competència exclusiva de l’Estat”. La pregunta prohibida deia així: “Esteu a favor que Catalunya sigui un Estat sobirà, social i democràtic?”.

Arran de la consulta, que va ser una iniciativa, si no m’equivoco, de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i del Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació, la Falange Española de la JONS va convocar una manifestació per al dia 13, el de la consulta, que després la Generalitat ha ajornat, per evitar els aldarulls. Ja sabem tots la sensibilitat a flor de pell que tenen els de la Falange, i els jutges, quan es tracta de fer preguntes. Home. Una cosa és que el papa et prohibeixi anar al cine sol, i l’altra és que el papa et prohibeixi dir que t’agradaria anar al cine sol. Això fa que moltes persones gandules, com ara servidora, comencin a veure amb bons ulls els referèndums d’autodeterminació.

Suposo que els organitzadors de l’acte deuen tenir alguna acció preparada per al dia de la prohibició. Per exemple, llogar uns mims que facin una acció parateatral, com ara fer veure que voten un referèndum d’autodeterminació (si no és que això també és il·legal). Jo, mentrestant, començo a estalviar per enviar-li un pernil a la jutgessa que troba poc democràtic que es faci la consulta i que, per tant, l’ha prohibit. D’aquesta manera ha aconseguit una acció, també parateatral. Que l’única cosa que es produeixi a Arenys en els pròxims dies és una manifestació de la Falange per protestar per un referèndum que no es farà, perquè l’han prohibit. L’activitat de la Falange no li ha passat pel cap que s’hagi de prohibir, tot i que sigui no res més que la manifestació d’una colla de fatxes.

Detenen una monja per conduir èbria després d'emborratxar-se a l'església

Una monja de Nova York ha estat posada en llibertat després de reconèixer que es va emborratxar mentre era a l'església, que va conduir beguda i que es va estavellar contra un arbre en intentar esquivar un grup de nens que jugaven al carrer.

Les autoritats han detallat que la germana Lauren Hanley, de 68 anys, tenia una ampolla d'alcohol al cotxe quan dimecres es va estavellar contra un arbre al comtat de Wantagh, a Long Island. La monja va ser acusada de conduir en estat d'embriaguesa i perquè el seu cotxe no tenia la inspecció de l'Estat en regla.

Hanley va començar a beure ginebra a l'església San Frances de Chantal mentre treballava com a directora espiritual. Després va agafar el cotxe i va conduir de forma erràtica fins que va estar apunt d'atropellar dos nens de deu i catorze anys que jugaven al carrer. En intentar esquivar-los va topar amb diversos cotxes estacionats fins que va xocar contra un arbre. Com la sor Citroen, ja no en queden!