lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de setembre, 2009

Empar Moliner: Com queda això d’Arenys?

Diu el diari que la jutgessa “ha prohibit la consulta sobre la independència de Catalunya que l’Ajuntament d’Arenys de Munt tenia previst de celebrar el 13 de setembre” perquè considera que “aquesta mena de consultes són competència exclusiva de l’Estat”. La pregunta prohibida deia així: “Esteu a favor que Catalunya sigui un Estat sobirà, social i democràtic?”.

Arran de la consulta, que va ser una iniciativa, si no m’equivoco, de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i del Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació, la Falange Española de la JONS va convocar una manifestació per al dia 13, el de la consulta, que després la Generalitat ha ajornat, per evitar els aldarulls. Ja sabem tots la sensibilitat a flor de pell que tenen els de la Falange, i els jutges, quan es tracta de fer preguntes. Home. Una cosa és que el papa et prohibeixi anar al cine sol, i l’altra és que el papa et prohibeixi dir que t’agradaria anar al cine sol. Això fa que moltes persones gandules, com ara servidora, comencin a veure amb bons ulls els referèndums d’autodeterminació.

Suposo que els organitzadors de l’acte deuen tenir alguna acció preparada per al dia de la prohibició. Per exemple, llogar uns mims que facin una acció parateatral, com ara fer veure que voten un referèndum d’autodeterminació (si no és que això també és il·legal). Jo, mentrestant, començo a estalviar per enviar-li un pernil a la jutgessa que troba poc democràtic que es faci la consulta i que, per tant, l’ha prohibit. D’aquesta manera ha aconseguit una acció, també parateatral. Que l’única cosa que es produeixi a Arenys en els pròxims dies és una manifestació de la Falange per protestar per un referèndum que no es farà, perquè l’han prohibit. L’activitat de la Falange no li ha passat pel cap que s’hagi de prohibir, tot i que sigui no res més que la manifestació d’una colla de fatxes.