lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de novembre, 2007

Barça 3 - Betis 0

Puyal 041107 El Barça s'ha regalat davant el Betis una còmoda victòria (3-0) amb gols d'Henry i Ronaldinho, protagonistes de la tornada del seu equip a les seves essències, un futbol fluid que ha recordat al de les nits més brillants del Barça. L'equip de Rijkaard arribava amb molts dubtes després d'un parell de partits molt pobres, però ha aconseguit redreçar-se davant un Betis feble. Ho ha fet en el millor partit d'Henry i en el retorn de Ronaldinho, autors tots dos dels gols que han tombat al Betis, que ha quedat sense intencions quan s'ha vist per sota en el marcador. El Barça ha sabut madurar el partit fins a obrir el marcador.

Li ha faltat un punt d'intensitat, però ha tingut paciència. I ha començat a disfrutar d'Henry, per fi còmode en el camp, per fi en sintonia amb Ronaldinho i Messi. El francès ha traçat sempre el moviment correcte. S'ha entregat, ha combinat i ha golejat. El que s'esperava d'ell quan va arribar a l'estiu, el gran fitxatge de la temporada.

Per al Barça, el partit ha deixat una extraordinària sensació, que té a veure amb el seu front d'atac: han coincidit al camp Henry, Ronaldinho i Messi en estat pur.

Carod-Rovira qüestiona el viatge dels Reis al Marroc

Carod-Rovira 041107 CATr El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira considera que el viatge dels Reis d'Espanya a Ceuta i Melilla, que ha aixecat polèmica al Marroc, té un "regust colonial". Carod, que coordina l'actuació exterior de la Generalitat, ha afirmat que "sembla com si la monarquia utilitzés aquest viatge amb un cert regust colonial, sincerament, per a revifar una mica un sentiment nacionalista espanyol que, sincerament, hauria de pertànyer a una altra època".

Rabat congela relacions

El govern marroquí descarta qualsevol mena de contacte futur d’alt nivell en les circumstàncies actuals. Tots els partits insten a recuperar Ceuta i Melilla i ja hi ha quatre marxes convocades. Malgrat els missatges de calma llançats des de la Moncloa, la nova crisi en les relacions hispano-marroquines s’agreuja inexorablement. El fantasma del conflicte de Perejil del 2002 torna a planar alhora que s’incrementen les reaccions adverses davant la visita que els reis d’Espanya faran dilluns i dimarts a les ciutats de Ceuta i Melilla.

Schuster atribueix la derrota del Madrid a "l'àrbitre, català"

Schuster 041107 CATr El Sevilla guanya el Reial Madrid per 2 a 0 amb gols de Keita i Luis Fabiano als minuts 18 i 20, i l'entrenador de l'equip blanc, Bernd Schuster, insinua que el responsable de la derrota és l'àrbitre, Álvarez Izquierdo, que és català.

Álvarez Izquierdo: has begut oli !!!

Al final del partit, l'entrenador blanc, Bernd Schuster, ha responsabilitzat de la derrota l'àrbitre del partit, Álvarez Izquierdo, amb una insinuació poc subtil, fent una pregunta retòrica als periodistes: "D'on era l'àrbitre?". I quan li responen que és català, ell diu: "No fa falta dir res més".

La beatificació massiva encara porta cua

La beatificació massiva de 498 màrtirs de la Guerra Civil, víctimes d'escamots que actuaven dins de la zona republicana, ha reobert la polèmica sobre el paper de l'Església en el conflicte i la seva aliança amb el règim franquista. Fa poques setmanes, l'historiador i religiós Hilari Raguer nodria el debat dient que les persones que havien de ser beatificades no havien estat assassinades per motius de fe, sinó per ser considerades membres d'un dels dos bàndols en conflicte.

Al País Basc és on la beatificació dels 498 màrtirs ha generat més controvèrsia i ha reobert moltes ferides. L'Església basca té molts caiguts durant la Guerra Civil, però no precisament víctimes dels republicans, sinó dels franquistes. En el moment del cop militar del juliol de 1936, Euskadi tenia un Govern autònom liderat pel Partit Nacionalista Basc, aliat del Front Popular. El gros del catolicisme basc va fer costat al poder legalment constituït i va defensar la causa del seu poble enfront dels militars aixecats. Setze sacerdots bascos van ser assassinats pels franquistes en els primers mesos de la contesa. L'entrada dels revoltats a Guipúscoa a l'octubre del 36 va suposar una duríssima repressió contra els elements del Front Popular, però també contra tot allò que fes olor de nacionalisme basc. I ni els sacerdots considerats filonacionalistes no se'n van salvar.

Pel que fa a Catalunya, hi ha el cas clamorós de Manuel Carrasco i Formiguera, dirigent d'UDC i afusellat per Franco. Des de la dreta eclesial s'ha dit aquests dies que Carrasco no va ser mort «per ser catòlic» en un sentit estricte.

Però és que aleshores també es podria dir que tampoc el bisbe de Conca, Cruz Laplana y Laguna, no ho va ser per la seva condició estricta de catòlic. La beatificació forma part també de l'intent de l'ala dura de la Conferència Episcopal de recuperar els ressorts del poder a la cúpula de l'Església quan es renovi la presidència de l'episcopat al principi de 2008.

El monjo Hilari Raguer afirma que el bisbat espanyol manté "la ideologia franquista"

Rebelión: La Iglesia española y el perdón

Aroma de Terra Alta

Procedent del Baix Aragó, la varietat de raïm blanc, garnatxa blanca, és un dels trets identificatius de la viticultura a la Terra Alta. Un terç de la producció mundial és concentra a la comarca, prop de 3.000 hectàrees. Durant molts anys els vins elaborats amb aquesta varietat, d'alta graduació, es van utilitzar per a reforçar vins blancs de taula d'altres zones productores, per exemple el Penedès.

No fou fins a la dècada dels 90 que alguns cellers de la denominació d'origen van embotellar vins de qualitat utilitzant exclusivament aquesta varietat. La garnatxa blanca troba a la Terra Alta un terroir (terrer) perfecte, un clima càlid i sec i un sòl, de molta mineralitat, propici. Això els diferencia de la resta de zones productores de garnatxa blanca.

Avui el consumidor pot trobar a les prestatgeries més d'una vintena de referències elaborades amb un mínim d'un 85% d'aquest raïm. Gràcies a la seva versatilitat, es poden produir vins blancs joves, criances fermentats en barrica, vins dolços i rancis.

Uns dels grans especialistes en vins del món, Robert Parker, atorgà ara fa dos anys una qualificació excel·lent (95 sobre 100 ) a la mistela Josefina Piñol 2004 de Vinos Piñol de Batea.

La selecció de Catalunya perd la final de la Copa Amèrica davant d'Argentina (4 a 2)

Catalunya serà la seu de la Copa Amèrica l'any 2010 Catalunya i l'Argentina han disputat a Recife la final de la Copa Amèrica d'Hoquei Patins, amb victòria dels argentins per 4 a 2. Decepció esportiva catalana, que era la favorita per guanyar el torneig i que s'havia imposat en el primer partit per 6 a 3 a l'ara ja nou campió de la competició. No passa res. Ho heu fet molt bé. Ànims !!!