lo carrer del riu

lo carrer del riu

16 de juny, 2010

Anna Simó insta Mas a 'no ser paternalista' i deixar que la societat 'decideixi si està madura o no' per la independència

Les polèmiques declaracions d'Artur Mas reiterant que, segons ell, el país 'no està madur' per un referèndum d'independència han provocat reaccions contraposades al Parlament de Catalunya. Des de l'unionisme, el portaveu adjunt del PSC al Parlament, Joan Ferran, ha acusat el president de CiU d'aplicar un 'sobiranisme per entregues, per fascicles', i ha titllat Mas de 'paradigma de l'ambigüitat política' i de tenir una 'actitud esquizofrènica' cap a la independència. Des de l'independentisme, en canvi, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha puntualtizat que 'qui no està madura' és la direcció de CiU, i ha instat la federació nacionalista a no ser 'paternalista' i deixar que sigui la societat qui 'decideixi si està madura o no' per celebrar un referèndum d'independència.

Les comarques de Ponent es coordinen per recollir signatures pel referèndum sobre la independència

Les plataformes i coordinadores de les consultes sobre la independència a les comarques de Ponent volen treballar conjuntament per impulsar la recollida de signatures per la Iniciativa Popular (IP) per demanar la convocatòria d'un referèndum sobre la independència de Catalunya. Segons ha pogut saber AraPonent, més de 60 plataformes locals estan convocades aquest vespre a l'Ateneu Popular Plana d'Urgell que acull aquest vespre la primera trobada territorial que la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència realitzarà per diferents territoris per informar i planificar la recollida de signatures per la IP. Uriel Bertran i altres membres de la Coordinadora Nacional participaran en la trobada.

L'Estat espanyol deu 200 milions d'euros a Catalunya per la Llei de la Dependència

L'Estat espanyol acumula uns 200 milions d'euros impagats en concepte de prestacions de la Llei de la Dependència a Catalunya, segons ha explicat la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. La llei estableix que, un cop descomptat el copagament de l'usuari dependent, Estat espanyol i Generalitat han de sufragar a parts iguals la resta dels costos de la prestació. Capdevila, però, assegura que el govern espanyol no ha complert mai amb la seva part i que la Generalitat ha hagut d'assumir sempre els impagaments de Madrid. Es calcula que per cada 2,25 euros que aporta el Govern, l'Estat espanyol n'aporta només 1. La proporció hauria de ser del 50%. Més clar, l'aigua!

'La Roja' ensopega a la primera davant de Suïssa

Ara, a Piqué, li diran independentista!!*!! La selecció d'Egspaña comandada per Vicente del Bosque, que es presentava com a una de les favorites al Mundial de Sud-àfrica, ha ensopegat només de començar, i tenint Suïssa com a rival. Amb un 0-1, la Roja ha trencat els pronòstics en el seu partit de debut en la competició, a la qual arribava com a campiona d'Europa.

Els analistes creuen ara que aquesta derrota tindrà un efecte negatiu considerable sobre la moral de l'equip. Ui! je, je! Olé.com: ¿Candidato? Joder...

PSC i PP endarrereixen la IP pel referèndum d'independència portant-la al Consell de Garanties Estatutàries

Els grups del PSC i del PP al Parlament han formalitzat aquest dimecres la petició perquè el Consell de Garanties Estatutàries avaluï si la Iniciativa Popular (IP) per convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya s'adiu a la Constitució espanyola i a l'Estatut. Tot i això, com ja van avançar Alfons López Tena i Uriel Bertran, la Llei de consultes populars per via de referèndum no preveu què cal fer amb el resultat del dictamen del Consell. Així, un cop la Mesa del Parlament ja ha admès a tràmit la proposta el 8 de juny, no hi ha cap impediment perquè s'iniciï la recollida de signatures un cop el CGE enviï el seu dictamen al Parlament en el termini d'un mes.

PSOE i PP rebutgen l'oficialitat del català a la Unió Europea

El PSOE i el PP han rebutjat avui a la comissió mixta entre el Congrés i el Senat per la Unió Europea (UE) treballar perquè el català, el basc i el gallec es posin al mateix nivell de les llengües estatals i siguin oficials a les institucions europees. Hi han votat favorablement CiU, que ha presentat la proposició, i ERC. Tots dos partits que han lamentat que la feina iniciada el 2004 per promoure l'ús de les llengües cooficials a la UE no hagi aconseguit el reconeixement ple. La proposició tenia dos punts més que sí que s'han aprovat i que demanen el compliment dels acords lingüístics que ja són vigents.

Bloody Sunday: Tots innocents

Les catorze víctimes mortals del Diumenge Sagnant del 1972 a la ciutat de Derry (Irlanda del Nord) van ser assassinades de manera “injustificada”. Va ser l'exèrcit britànic, responsable d'una de les pitjors massacres del conflicte nord-irlandès, qui va fer el primer tret, tot i que cap dels morts ni dels tretze ferits eren “cap amenaça” directa per als soldats. En qualsevol cas, els integrants del primer regiment de paracaigudistes desplegats aquell dia a la ciutat per controlar una marxa en demanda dels drets civils van disparar contra els manifestants desarmats.

El veredicte emès pel jutge Saville que va ser conegut públicament ahir –després de dotze anys de l'inici de la investigació, i sis després que es donés per tancada, quan han passat 38 anys des que van tenir lloc els fets– avala la tesi republicana de la innocència de totes les víctimes i critica obertament el comportament d'alguns comandaments de l'exèrcit. Per aquesta raó, el primer ministre britànic, el conservador David Cameron, va demanar ahir “perdó en nom del govern i del país” per uns fets “injustificats i injustificables”. I ho va fer en presentar les conclusions de l'informe Saville al Parlament. VilaWeb: El Sinn Féin, satisfet perquè l'informe 'desfà les mentides sobre el Bloody Sunday'

Informe Saville: la verdad del ‘Bloody Sunday’ doce años después (Rebelión)

Cristian Hernández: "Me faltaron un par de huevos"

Tranquil, de cervell vas bé!!! Tal i com ha reconegut ell mateix, Cristian Hernández ha escollit malament la seva professió. Aquest jove torero mexicà, de només 22 anys, era un dels protagonistes a la plaça Monumental de Mèxic, on s'estava celebrant una 'corrida de toros'. La tarda era plujosa, la qual cosa podia dificultar la feina dels matadors com a conseqüència de les patinades. Però Hernández, al veure que tenia al davant un brau de més de 500 quilos, va decidir agafar els 'trastos' i marxar cap a casa.

Enmig dels xiulets del poc públic congregat a la plaça, el torero mexicà va saltar les tanques de protecció i va retirar-se de la plaça. Els xiulets no van immutar Hernández, que va tornar a saltar a la plaça, però per tallar-se la "coleta", la qual cosa vol dir que accepta la seva rendició.

Després, en declaracions als mitjans de comunicació, va assegurar que allò no estava fet per a ell: 'Hem de ser conscients de nosaltres mateixos, i a mi em va faltar capacitat, em van faltar "un par de huevos". Ho he passat molt malament, he passat molta por i ja no vull ser torero”. Per si no n'hi hagués prou, la policia va detenir Cristian Hernández per incompliment de contracte.