lo carrer del riu

lo carrer del riu

06 de març, 2010

Almeria 2 - Barça 2

Puyal 060310

El Barça no ha pogut aconseguir la victòria en la seva visita a Almeria (2-2) en un partit força estrany en què els blaugranes han tingut la pilota i les ocasions, però un error, un autogol i l'expulsió d'Ibrahimovic a 30 minuts del final han posat massa pals a les rodes de l'equip, que amb tot ha buscat la victòria fins al final. L'equip de Guardiola -que també ha estat expulsat durant la primera part del matx- ha fet un bon partit, ha dominat àmpliament la possessió de pilota i ha arribat amb facilitat a l'àrea rival, però un cop més li ha faltat efectivitat cara al gol i, en canvi, l'Almeria ha marcat en la seva primera aproximació, en un corner que ha rematat Cisma al minut 12. La reacció blaugrana ha estat bona i les ocasions han arribat amb fluidesa, de Xavi, de Pedro, d'Ibrahimovic en dues ocasions. No hauria estat estrany marxar al descans amb el partit remuntat, però el gol de l'empat ha arribat al minut 41 en una falta directa transformada per Messi. La segona part ha començat igual que la primera, amb domini del Barça i gol de l'Almeria. Aquest cop l'equip andalús ha tingut una bona arribada per l'esquerra i la centrada l'ha tocada Puyol amb tan mala sort que l'ha introduit a la porteria de Víctor Valdés. Era el 2-1 i la mala sort del gol encara s'ha vist incrementada amb una expulsió d'Ibrahimovic per una pressumpta agressió a Chico que només ha vist el línier. Amb 10 jugadors, el Barça ha seguit atacant, dominant i arribant i ha aconseguit reequilibrar el marcador aviat, al minut 65, en una jugada de Pedro fins la línia de fons que ha acabat rematant Messi a gol. A partir d'aquí, el Barça no s'ha conformat en absolut, i Messi ha tingut la victòria en dues rematades que el porter Alves -el millor jugador local- ha salvat amb dues grans intervencions. Els rellotge ha avançat i les arribades blaugranes han anat perdent claretat fins que l'àrbitre ha xiulat el final. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

ERC manté que l'aposta de CiU pel magatzem nuclear ha frustrat el pacte

Si CiU no ha entrat a formar part del govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, amb ERC i el PSC, és perquè la federació ha «dinamitat» la negociació amb posicions «radicalitzades» en qüestions com ara la defensa de la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. Així de clar es va manifestar ahir el portaveu del grup d'ERC i president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, que la setmana passada ja havia revelat els contactes frustrats per formar un govern d'unitat. Unes declaracions que van agreujar la tensió política entre ERC i CiU a la comarca, fins al punt que l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ja ha sol·licitat per carta la celebració d'un consell d'alcaldes per demanar explicacions. «Vam iniciar els contactes a causa de la crisi econòmica, i davant la sospita que algun alcalde de CiU pretenia presentar la candidatura a l'MTC», va recordar.

Així, també el president d'ERC a la Ribera d'Ebre, Josep Maria Sáez, va remarcar que la «radicalització» de CiU en temes com ara el cementiri nuclear és el que va impossibilitar l'assoliment d'un front comú. «CiU només amaga la seua defensa de l'MTC, ja que des del 2006 estaven preparant la candidatura d'Ascó des de dins de l'associació de municipis amb centrals nuclears», va remarcar Sáez. El dirigent republicà va denunciar que alguns alcaldes de CiU ja ho sabien, però que no ho van reconèixer en un consell d'alcaldes fet el 2008. «Fins i tot l'alcalde d'Ascó va parlar de la possible candidatura de Yebra, quan encara ningú n'havia parlat. Ara tornem a tenir la CiU més rància, la que es ven el territori, la del PHN i la de les nuclears»

ERC aprova un reglament per a les llistes amb més paritat i facilitats per a l'entrada d'independents

El Consell Nacional d'ERC ha aprovat aquest dissabte el reglament pel qual es regirà la confecció de les llistes electoral dels comicis al Parlament previstos per a la tardor. Un dels punts facilitarà l'entrada d'independents a les llistes, ja que s'evita "l'encotillament" que provocava que qualsevol candidat hagués de passar per un òrgan territorial del partit. Tal com ja es va fer en les municipals del 2007, l'Executiva Nacional podrà proposar un 10% de la llista, en trams de deu, buscant així una major flexibilitat en el procés.

El reglament també pretén fer un "pas endavant" en la paritat, ja que s'estableix que en cada tram de tres persones n'hi ha d'haver dues d'un gènere i una de l'altre.

Puigcercós creu que Aguirre 's'equivoca' utilitzant el debat dels toros com un enfrontament Catalunya-Espanya

El president d'ERC, Joan Puigcercós, assegura que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, 's'equivoca' utilitzant el debat dels toros com un enfrontament entre Catalunya i Espanya. El líder d'ERC explica que aquesta no és una qüestió d'identitat nacional i posa l'exemple de les Canàries, on ja s'han prohibit les curses de braus. 'No sé quin pes té el catalanisme a Canàries', s'ha preguntat irònicament Puigcercós.

Ecologistes en Acció estudia recórrer que els toros siguin d'interès cultural

Ecologistes en Acció estudia recórrer les declaracions de Bé d'Interès Cultural (BIC) per a les curses de braus que tramiten algunes comunitats autònomes, en considerar que "no hi ha justificació tècnica" per a això i que només es tracta d'"una rebequeria antidemocràtica" d'alguns dirigents del PP.

Segons Ecologistes en Acció, la declaració de BIC per a les curses de braus es produeix arran del "debat exemplar que s'està produint a Catalunya", on des del passat dia 3 una comissió escolta al parlament català les diferents postures sobre la Festa Nacional d'una trentena de ponents. L'organització ecologista considera que les curses de braus "no només no aporten els valors històrics, artístics o d'identitat que requereix aquesta declaració", sinó que a més són "una de les més evidents demostracions de falta d'ètica, apologia del sofriment, agressivitat irracional, i menyspreu a la vida, tot això incompatible amb la cultura".

Asseguren també que a l'Estat se celebren curses de braus i altres "celebracions taurines" pel "suport econòmic, amb diners públics, que realitzen les administracions per mantenir aquesta activitat" i que entre les raons per declarar d'Interès Cultural a la Festa Nacional està "aconseguir que les administracions públiques puguin concedir privilegis fiscals al sector taurí".

El SNP i el Plaid Cymru, exclosos dels debats electorals televisats

Les tres principals televisons de Gran Bretanya -BBC, ITV i Sky- han acordat que als tres debats televisius en motiu de la campanya electorals de les properes eleccions al Parlament de Westminster només hi participaran els tres principals partits polítics britànics: el Labour, el Conservative i els Liberal Democrats. La decisió exclou automàticament els partits amb menys escons al Parlament, i d'entre aquests l'Scottish National Party (SNP) i el Plaid Cymru han fet públic el seu enuig.

Forçades a tornar el ‘xec nadó’ per donar a llum a Andorra

L’Agència Tributària reclama a set famílies de l’Alt Urgell la devolució dels 2.500 euros del xec nadó que van rebre pel naixement dels seus nens perquè les criatures van arribar al món en un hospital d’Andorra i no a Espanya.

Les afectades consideren injusta la reclamació perquè, ja a la sol·licitud de la subvenció, totes van dir que havien donat a llum a l’hospital andorrà Nostra Senyora de Meritxell, i això no va impedir que els concedissin el xec nadó. Les seves mútues els permetien parir en centres de Lleida, Barcelona i Andorra, i es van decidir per aquesta última possibilitat perquè els quedava més a prop. «Els nostres fills estan inscrits al registre civil del consolat espanyol d’Andorra».

La Diputació valenciana retira d'una exposició les fotos del cas Gürtel

La Unió de Periodistes Valencians ha decicit retirar l'exposició Fragments d'actualitat-2009, que va ser inaugurada ahir mateix al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) i que recull unes 90 imatges de reporters valencians sobre actualitat, després de comprovar que aquest matí la Diputació de València havia despenjat les instantànies referents a la secció de política, segons ha confirma el col·lectiu i la coordinació de la mostra. La majoria de les fotografies censurades tractaven el cas Gürtel i en la resta apareixia el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, i l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, i una escena del líder dels socialistes valencians, Jorge Alarte, amb el gurú de la campanya electoral d'Obama. La Unió de Periodistes ha pres la decisió de retirar tota l'exposició perquè considera que no té sentit que es mostri de forma parcial. Els responsables de la selecció han lamentat aquest fet i han explicat que precisament es va eliminar de l'exposició el material "que podia ser mal-interpretat o que no feia justícia a la notícia". Els responsables de l'exposició confien trobar un lloc per tornar a exhibir les fotos. VilaWeb: El president de la Diputació de València apel·la a la 'llibertat d'opinió' per retirar part de l'exposició fotoperiodística del MuVIM