lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de març, 2010

Barça 3 - València 0

Puyal 140310

Tres golassos a la segona part de Leo Messi, 'pitxitxi' del campionat amb 22 gols, han dinamitat les aspiracions del València al Camp Nou (3-0) i han permès al Barcelona mantenir el pols pel liderat amb el Reial Madrid. El millor jugador del món ha tornat a sortir al rescat d'un equip al qual li ha costat encarrilar el partit. L'astre argentí ha tornat a demostrar el seu gran nivell de joc. El Barcelona no ha mostrat un gran nivell de joc contra un València combatiu, poc encertat al davant però sòlid al centre del camp. Xavi i Iniesta han tingut més dificultats del previst en la creació de joc, amb absència de mobilitat dels homes de dalt i constants imprecisions en la circulació de la pilota. L'estratègia de Guardiola a la segona part ha permès un canvi radical del partit. El tècnic blaugrana ha tret Henry per Bojan i l'equip ha començat a funcionar. Si Thierry Henry n'ha estat la causa, Messi n'ha estat l'efecte. El crac argentí ha avisat al cap de cinc minuts de l'inici de la segona part i ha matat al minut 10 de la segona, amb un eslàlom marca de la casa que ha deixat asseguts Banega, Bruno i Dealbert abans de batre per sota César. Un parell de xuts gairebé seguits de Messi a la recta final del partit han sentenciat el xoc. El Barça manté el pols al Madrid, perquè Messi ha tornat a sortir al rescat. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Puigcercós demana revisar l'excés de centralització de Protecció Civil després de la descoordinació mostrada

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha plantejat aquest diumenge revisar l'excés de centralització a Barcelona de Protecció Civil o del CECAT. En un apunt en el seu bloc, Puigcercós ha indicat que la situació que va patir Catalunya amb la nevada 'ha estat i és encara difícil', però 'no justifica la sensació de solitud, de descoordinació, falta d'informació i humilitat quan s'afirmava que tot estava sota control gràcies a una gestió impecable'. Ha argumentat que la Generalitat ja està descentralitzada en els delegats del Govern i en els delegats territorials dels departaments, que amb ajuntaments i altres administracions locals, són més capil·lars i tenen més coneixement del territori i del seu estat.

Joan Puigcercós: A Pont de Molins amb els alcaldes de l’Alt Empordà

Ja són 42 els alcaldes de les comarques gironines que s'han sumat al manifest contra les elèctriques

Fins a 42 alcaldes de les comarques gironines s'ha sumat ja al manifest crític contra les companyies elèctriques arran del temporal de neu que ha deixat sense llum durant més de cinc dies a nombroses poblacions de la demarcació i un total de 220.000 persones. Alcaldes i alcaldesses de tots els colors polítics (CiU, PSC, ERC i ICV) del Baix Empordà, l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès i la Selva s'han adherit al manifest que critica 'l'opacitat' i la informació 'imprecisa i poc creïble' de les companyies elèctriques, la seva lentitud a l'hora d'oferir alternatives a la falta de subministrament i la parsimònia de la Generalitat per posar en marxa els protocols de protecció civil davant de l'avaria.

El conseller d'Agricultura diu que els bancs fan passar un "calvari" als pagesos

El mercat financer no aporta liquiditat a l'agricultura i en els últims sis mesos està fent passar "un autèntic calvari" als productors que demanden crèdits i no els reben malgrat que les seves explotacions són pròsperes, segons que ha dit el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena.

Per això, Llena ha avançat que concreta un pla de xoc per facilitar crèdits als pagesos, ja que els bancs i les caixes no els concedeixen ni que els projectes siguin viables, i que aportarà uns 200 milions d'euros en diverses iniciatives financeres.

El conseller, que espera que el pla pugui aprovar-se dimarts que ve a la reunió del consell executiu de la Generalitat, ha explicat que inclou una vintena de mesures, entre les que destaca les ajudes per al sector agroindustrial i cooperatiu, amb uns 70 milions d'euros destinats a préstecs sense interessos i a ajudes, que complementen línies ja existents.

"Es tracta d'aportar liquiditat al sector en el seu conjunt -ha argumentat el conseller- i també afavorir que qualsevol mena d'explotació amb problemes tingui accés a crèdits".

Consultes al País Basc sobre òrgans de govern propis

Iparralde celebra avui una consulta popular per la creació d'una col·lectivitat territorial específica per a la regió. La consulta, que no té caràcter vinculant, se celebra coincidint amb la primera tanda de les eleccions regionals a l'estat francès . El 90% dels habitants d'Iparralde poden votar durant tota la jornada si són favorables a l'existència institucional del País Basc com un departament diferenciat. La iniciativa compta amb el suport de noranta batlles bascos, segons explica Batera, l'entitat organitzadora. Les autoritats han advertit que la consulta està fora del marc constitucional.

Segons els organitzadors, el referèndum, que es fa a 122 municipis, vol comprovar l'interès dels ciutadans en crear una col·lectivitat territorial per a Lapurdi, la Baixa Navarra i Zuberoa, les tres zones que formen el País Basc al nord de la frontera estatal, integrat actualment al departament de Pirineus Atlàntics.

La creació de la col·lectivitat diferenciada permetria una major auto-gestió del territori i un reconeixement del territori basc dins de l'estat francès. La consulta se celebra malgrat que el prefecte de Pirineus Atlàntics, Philippe Rey, ha advertit als batlles que la consulta està fora del marc constitucional.

Avui: 122 municipis d'Euskadi Nord voten per una més gran autogestió