lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’abril, 2010

Barça 3 - Xerez 1

Puyal 240410

El Barça ha guanyat el Xerez aquesta tarda al Camp Nou i torna a posar pressió al Madrid, que des de les vuit del vespre juga a la Romareda obligat a guanyar per no allunyar-se quatre punts del Barça, a quatre jornades del final. Guardiola ha reservat Messi, Piqué i Pedro d'inici i l'equip no ha imposat el seu futbol de toc i combinació fins que el central i l'estrella argentina han sortit al cap en la segona meitat. Malgrat tot, una gran jugada de Jeffren i un gol que Ibra li ha donat mastegat a Henry han encarrilat el partit. La calma ha durat molt poc. Una pilota perduda per Txigrinski ha acabat amb un gran xut al pal curt de Bermejo (2-1). No hi ha hagut control i el perill ha entrat en unes coordenades perilloses. Més encara quan, tornant del vestidor, el Xerez ha tingut dues claríssimes ocasions per marcar, una en un error de Valdés que el mateix porter ha esmenat i una altra en un cop de cap a l'àrea petita que el porter blaugrana també ha neutralitzat. Tan poc clar ho ha vist Guardiola que, tot i que mai no fa els canvis en el primer quart d'hora, ha fet sortir Piqué i Messi en el minut 52. Piqué ha donat solidesa al darrere (Txigrinski gairebé no ha hagut ni d'intervenir) i Messi ha alliberat els seus companys per potenciar-ne la mobilitat. Quan Ibra ha culminat una acció de potència de Touré, el partit ha quedat tancat i només la duresa del Xerez en els minuts finals ha alterat els ànims. Al final del partit els jugadors del Barça s'han reunit al centre del camp i s'han posat una samarreta on es podia llegir: "Dimecres que ve, remuntada". D'aquesta manera, han volgut animar el públic a assistir a l'encontre de tornada de les semifinals de la Champions que el Barça ha de disputar contra l'Inter. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Cinquanta entitats de tot el país seran en un acte contra el cementiri dijous a Barcelona

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) organitza una concentració per dijous a Barcelona, davant de la seu d'Endesa, per rebutjar el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a què aspira Ascó. L'acte té el suport d'una cinquantena d'entitats de tot el país, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona, i es busca denunciar que les empreses elèctriques que exploten les centrals nuclears són les que «socialitzen els costos dels residus i la problemàtica de la seva gestió». El col·lectiu contrari al magatzem insisteixen que no té sentit parlar de la gestió dels residus «mentre se'n continuen generant». L'acte començarà a les set al parc de les Tres Xemeneies i inclourà actuacions musicals com ara la del grup del Montsià Pepet i Marieta i manifestacions de cultura popular. Ateneus populars i casals independentistes de Barcelona, així com la CUP i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, i col·lectius ecologistes de tot el país, secundaran la protesta.

Lluís Llach: 'El Constitucional fa una feina penosa'

El cantautor català Lluís Llach ha criticat el Tribunal Constitucional, i ha dit que 'fa una feina penosa' perquè 'intenten parar les llibertats d'un poble sencer expressades d'una manera més que assenyada i constitucional'. En declaracions a l'ACN, el cantautor s'ha mostrat a favor de les consultes independentistes que se celebraran aquest diumenge en diverses localitats catalanes. 'Hi ha una lluminositat extraordinària arrel de la votació. Nosaltres seguirem fent el nostre camí, i per tant diumenge serà un dia de llum', ha assegurat lluís Llach, malgrat que considera que els mitjans de comunicació han tractat les consultes independentistes amb un 'silenci sepulcral'.

L´alcaldessa d'Ulldecona (PSC) boicoteja la consulta requisant-ne les urnes

La socialista Nuria Ventura, alcaldessa d'Ulldecona, ha decidit boicotejar la consulta sobre la independència que s'havia de celebrar aquest diumenge al municipi i n'ha requisat totes les urnes. Davant la carta enviada per la Subdelegació del Govern espanyol demanant la retirada de les urnes que s´utilitzaven per la votació, l'alcaldessa del municipi va ordenar ahir la tarda requisar les urnes del Centre de Cultura on es realitzava el vot anticipat. La diputada del PSC al·lega que les urnes són propietat de l'Estat i no les cedeix per fer la consulta. Des de la comissió organitzadora de la consulta demanen als municipis propers que els cedeixin les seves urnes per poder tirar endavant el referèndum. Segons els promotors de la consulta d'Ulldecona aquesta és 'una mostra més de la petitesa democrática que encara ens arriba per part les institucions espanyoles i dels qui segueixen els seus mandats sense qüestionar-se la magnitud del que es porta a terme al retirar unes urnes, símbol de voluntat democràtica i llibertat d´expressió pacífica, de les mans dels ciutadans del seu propi municipi'.

Esparreguera enceta la tercera onada de consultes

A Esparreguera, a pocs minuts de les nou del matí, Crist li ha demanat el DNI a Judes. 'És d'Esparreguera i major de 16 anys. Pot votar', ha constatat Jesús. L'actor que representa l'apòstol traïdor ha estat un dels primers en votar, al teatre a on representa la Passió, en la consulta sobre la independència que organitza aquest dissabte Esparreguera Decideix i que s'avança un dia a la tercera onada de consultes, que se celebrarà demà a 228 municipis. Es podrà votar al Teatre de la Passió i a cinc col·legis electorals més. En aquesta consulta poden votar la independència 18.000 catalans, demà seran més d'un milió els que ho podran fer.

Un altre veí d'Esparreguera que ha votat dels primers ha adduït la incapacitat del Tribunal Constitucional espanyol per a decidir sobre l'Estatut com a un dels motius per anar a votar. 'S'estan rient de nosaltres', ha dit. El portaveu de l'organització, Aleix Escorcell, confia que aquest context atregui als ciutadans a les urnes.

L'esquerra abertzale culpa ETA de bloquejar les relacions amb l'Estat

L'esquerra abertzale ha manifestat aquest dissabte que aposta per una via "exclusivament" política per aconseguir "l'alliberament nacional" del País Basc.

L'esquerra abertzale advoca per una negociació entre ETA i el govern espanyol, que al seu judici ha de versar sobre "la desmilitarizació del país, l'alliberament de presos i preses polítiques basques, tornada d'exiliats i exiliades, i un tractament just i equitatiu al conjunt de víctimes del conflicte". Amb tot, indica, l'experiència és que, davant els desacords, l'estratègia ha estat, per part de l'Estat, l'"activació repressiva" i, per part d'ETA, "la represa de les accions armades", el que "lluny de solucionar els bloquejos en el diàleg, no ha fet sinó produir un bloqueig superior, que ha dut a les parts a posicions allunyades de la solució i a un escenari de col·lapse". Concretament, el text assenyala que "el procés d'alliberament nacional i social ha de basar-se en l'activitat exclusivament política, i prendre com únics instruments la lluita de masses, la lluita institucional i la lluita ideològica, la modificació de la correlació de forces i la recerca del suport internacional".

Han presentat la declaració la secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide, l'advocada Jone Gorizelaia, Rufi Etxebarria i Txeliu Moreno.

Milers de manifestants proclamen avui que 'Ja n'hi ha prou!' de PP

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), amb el suport de dotze sindicats i associacions més, ha convocat avui a les sis de la vesprada la tradicional manifestació en motiu de la Diada del País Valencià que es commemora demà, 25 d'Abril. El lema escollit enguany és un clar Ja n'hi ha prou!, entonat contra els abusos urbanístics al Cabanyal, els abusos polítics comesos en el marc del 'cas Gürtel', els abusos contra el sistema educatiu comesos pel conseller Alejandro Font de Mora, els abusos contra TV3... Entitats i manifestants reclamaran, ras i curt, 'un canvi de rumb polític'. VilaWeb: La manifestació del 25 d'abril reclama un canvi de rumb polític

Un dirigent del PSC de Barcelona qualifica Samaranch de 'nazi oportunista'

El PSC, com la majoria de partits, va elogiar la tasca de Juan Antonio Samaranch quan aquest es va morir dimecres passat i va dir que no trobava cap inconvenient que la capella ardent s'instal·lés a la Generalitat. Però a Enric Llorens, el primer secretari del PSC a les Corts, li va fer fàstic, tal com explica en el seu bloc. En aquest apunt Llorens qualifica Samaranch de 'nazi oportunista', i recorda que lluïa una creu gammada quan anava al col·legi alemany de Barcelona.

Llorens ho explica: Resulta que el meu pare i el Samaranch van anar junts a escola, al col·legi alemany de Barcelona. Un bon dia al pare li va cridar l’atenció una insígnia que el Juan Antonio duia a la solapa, era una creu gamada! Al preguntar-li perquè la duia, el Samaranch li va dir que allò ( el nazisme) era el futur i que sempre s’havia d’estar amb els guanyadors…'

Homenatge al meu pare: Samaranch nazi! (Enric Llorens)

Avui: El primer secretari del PSC a Les Corts titlla Samaranch de "nazi" i el PP demana que el cessin