lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de març, 2009

Barça 5 - Olympique Lyon 2

Puyal 110309

The Guardiola's Boys seran al bombo del sorteig del proper dia 20 a Nyon, a Suïssa, a la seu de la UEFA. Aquesta nit han guanyat per 5 gols a 2 l'Olympique de Lió, amb uns primers 45 minuts brillants durant els quals han anotat quatre gols. Henry ha fet els dos primers abans de la mitja hora de joc: al minut 27, el francès ha rebut una excel·lent passada de Márquez i s'ha plantat sol davant de Lloris per fer el primer. Dos minuts més tard, Xavi obria a l'esquerra i de nou Henry ha creuat per fer el segon. Messi també s'ha volgut afegir a la festa i al minut 39 ha intentat una bona jugada personal, ha fet una paret amb Eto'o i l'argentí ha col·locat lluny del porter. Era el tercer gol, i el Camp Nou es convertia en una festa. I sense deixar temps al rival, al minut 43 Eto'o ha fet el quart. Abans del descans, però, els francesos han retallat la diferència a la sortida d'un córner. Makoun ha rematat de cap la centrada de Juninho. A la segona meitat, Pernambucano ha fet el segon gol del Lió només començar, i el Camp Nou començava a patir. Però després de deu minuts d'intranquil·litat, el Barça ha tornat a fer-se amo i senyor del matx i en el temps afegit Keita ha sentenciat el partit amb el cinquè gol. El Barça, per desena vegada en la seva història, és entre el vuit millors equips d'Europa. I que dure!!*!! FOTOGALERIA SPORT: Les imatges del millor partit

elPeriódico: El Barça de Guardiola prossegueix el camí cap a Roma davant un Camp Nou molt il·lusionat

eMaragall diu que l'ampliació de l'horari dels professors 'no està retirada' sino 'congelada'

parlant clar i català: no hi ha ni un puto duro!!! 19M-VAGA. El Departament d'Educació ha confirmat aquest dimecres que la proposta de regular l'ampliació voluntària de l'horari laboral dels mestres i professors 'està congelada', però en cap cas, ha apuntat, 'retirada'. De moment, es crearà una mesa de treball integrada per representants del Departament i dels docents per tal 'd'escoltar les propostes aportades pels centres educatius', segons han explicat fonts del Departament. El conseller eMaragall va anunciar la paralització d'aquesta mesura en resposta a les pressions que li van fer arribar els directors dels centres escolars en una conferència celebrada aquest dimarts al Caixaforum a Barcelona. El projecte 'permetria als docents dels centres escolars i instituts poder ampliar de forma voluntària el seu horari fent fins a 12 i 16 hores extres al mes'. Es tracta d'una mesura d'estalvi plantejada pel Departament després de confirmar la manca de pressupost per poder cobrir les demandes d'escolarització pel curs vinent que requeririen la contractació d'uns 1.500 nous docents.

Amb tot, el Departament també ha assegurat que la decisió última sobre la gestió de l'ampliació de l'horari dependrà directament del conseller. Per la seva banda, el propi eMaragall ha desvinculat aquest anunci de 'paralització' de la mesura a la convocatòria de vaga que han plantejat els sindicats pel pròxim 19 de març, tot i ser aquesta mesura una de les protestes plantejades pels docents en aquesta nova mobilització.

Els sindicats exigeixen a eMaragall que retiri la proposta de les hores extres

19M-Vaga. Els sindicats de l'ensenyament (USTEC.STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT, CGT) consideren que l'anunci del conseller eMaragall de congelar temporalment la proposta de fer hores extres és una 'nova maniobra' del titular d'Educació per 'confondre' al professorat i a la societat en general per intentar 'afeblir' les mobilitzacions. Com que 'congelar no és retirar', els sindicats segueixen exigint que el Departament garanteixi la retirada plena de la mesura i que sigui en el si de la mesa sectorial amb els 'representants legítims del professorat' on es decideixi qualsevol nova proposta sobre l'horari del professorat.

En un comunicat conjunt, els cinc sindicats han fet una crida a la participació del professorat a les noves mobilitzacions i a la vaga convocada pel 19 de març que, asseguren, 'va molt més enllà d'aquesta mesura' de poder ampliar de forma 'suposadament voluntària' l'horari lectiu dels mestres i professors. Lamenten també que l'anunci del conseller no impliqui cap 'canvi real' en la política educativa i de personal impulsada pel Departament, tot i que sí que creuen que l'actitud del conseller demostra que l'oposició del professorat pot fer canviar les coses. Finalment, els sindicats exigeixen també un cop més la dimissió del conseller.

COMUNICAT SINDICAL UNITARI

Un sondeig intern dóna aire a Carod davant Puigcercós en unes eventuals primàries

Joan Puigcercós guanyaria Carod-Rovira en unes eleccions internes per elegir el cap de llista, però els percentatges diuen que hi hauria partit. L’entorn de l’expresident d’ERC menys partidari de posar-l’hi fàcil a Puigcercós perquè aquest sigui el candidat a les pròximes eleccions s’agafa al fet que els militants menys controlats –els que no cobren d’ERC– i bona part de l’electorat optarien pel vicepresident si els dos dirigents s’enfrontessin a urna oberta. Doncs bé, segons una enquesta interna, els militants sense càrrec estan dividits entre l’un i l’altre i, encara que per un marge estretíssim, prefereixen Carod.

Ho manifesten així un 33,9% dels enquestats, mentre que un 33,5% opten per Puigcercós. També és significatiu el percentatge que dóna la mateixa qualificació als dos dirigents, un 32,6%, que podria representar en part l’opinió dels sectors crítics, molt mobilitzats durant l’etapa congressual del juny. Una setmana abans la militància havia elegit a les urnes els nous president i secretari general de la formació, en unes eleccions amb quatre candidatures. La cosa canvia molt quan es tracta dels militants amb càrrec. En aquest cas, l’actual president del partit –que ha guanyat la majoria de les assemblees regionals– dobla de bon tros l’expresident (49,4% a 22,4%) pel que fa al suport de les bases. Un 28,2% donen a tots dos la mateixa qualificació. En xifres absolutes, l’actual president republicà obtindria un 82,9% del suport, mentre que Carod poc més d’un 56%. El sondeig el va fer el departament de ciència política de la UAB entre els assistents al 25è congrés del partit, celebrat el 14 de juny, i les conclusions apareixen publicades ara a la revista Eines.

La plataforma vincula ara els pous d'emergència de Vinallop al nou GIATE

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va anunciar ahir la convocatòria pel 29 de març d'una concentració «lúdica i reivindicativa» contra la construcció dels pous d'emergència de Vinallop. El portaveu, Joan Antoni Panisello, va explicar que l'acte tindrà lloc en una de les finques expropiades per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i va reiterar que els pous «no tenen res a veure» amb al procés de descontaminació del pantà de Flix, ja que les obres a l'embassament s'han ajornat fins al 2010, mentre que l'inici de les obres a Vinallop és imminent. El portaveu de la PDE va advertir que la construcció dels pous anirà en paral·lel amb la constitució del futur Consorci de Gestió de l'Aigua de les Terres de l'Ebre (GIATE), que es podria fer a l'abril. De fet, dilluns no es va aprovar la setena versió dels estatuts del GIATE, que gestionarà l'abastament d'aigua en alta i el sanejament de les aigües residuals als municipis ebrencs. Segons Panisello, s'estan fent els passos perquè el GIATE assumeixi la gestió dels pous, per poder alliberar la part de la concessió del minitransvasament a Tarragona que es consumeix a les Terres de l'Ebre, i perquè el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) puga disposar del total de la concessió per al Camp de Tarragona. La PDE també va anunciar ahir que presentarà «batalla jurídica» a Madrid i Brussel·les contra el canal Xerta-Sénia.

Cinc anys de l'11-M

Avui fa cinc anys que deu artefactes van esclatar en quatre trens de rodalia de Madrid, entre les 7.36 i les 7.40. Van perdre-hi la vida 191 passatgers i 1.858 van caure-hi ferits. L'atemptat més mortífer del fonamentalisme islàmic a Europa es va consumar tres dies abans de les eleccions espanyoles del 14 de març de 2004 i l'intent del PP d'atribuir-lo pertinaçment a ETA, i no pas al gihadisme, va mobilitzar espontàniament molts ciutadans. Tres anys i mig més tard, el 31 d'octubre de 2007, es va publicar la sentència del judici, en què es considerava provat que l'11-M havia estat inspirat per la xarxa al-Qaida, arran de la participació espanyola en la guerra de l'Irac, i perpetrat per una cèl·lula gihadista, set membres de la qual es van suïcidar el 3 d'abril de 2004 quan la policia els va encerclar en un pis de Leganés. L'11-M va ser el segon atemptat més sagnant a Europa en temps de pau, després de la bomba en un avió comercial que sobrevolava la localitat escocesa de Lockerbie el 1988, que va fer 270 morts. I no és pas l'únic atemptat d'inspiració gihadista comès a Europa: els dies 7 i 21 de juliol de 2005 foren atacats alhora uns quants autobusos i metros londinencs, amb un balanç de 56 morts.

3 días de marzo

elPeriódico: Catalunya també va viure l'11-M (Robert Manrique)

ZP nega que s'hagi instrumentalitzat la justícia per alterar les eleccions a Euskadi

Si tu ho dius!!! El president del govern espanyol ha justificat aquest dimecres la llei de partits i ha negat que el seu govern hagi instrumentalitzat la justícia per alterar les eleccions a Euskadi i Galícia, tal com li ha retret el portaveu parlamentari del PNB, Josu Erkoreka, que ha afirmat que tan sols un "ingenu" pot pensar que l'eliminació de les llistes de D3M i el procés per la corrupció del PP són "fruit de la casualitat". "En aquesta cambra tots som suficientment grans per saber que aquestes coses mai passen per casualitat", ha dit Erkoreka, i "molts pensem que darrere aquestes actuacions s'hi troba la mà calculadora i interessada del govern". Erkoreka ha estat contundent en una intervenció en què ha assegurat que en el record d'aquestes eleccions a Galícia i Euskadi "pesarà sempre la sospita que el govern va intentar instrumentalitzar el poder judicial per posar-lo al servei dels seus interessos i expectatives electorals", tot i que amb un resultat advers a Galícia i favorable a Euskadi. "No li parlo per interès personal", ha dit Erkoreka, "perquè és evident que ni utilitzo vestits a mida ni tinc cap problema per condemnar el terrorisme", sinó que "parlo des de l'interès en la higiene pública", perquè "com la dona del Cèsar, el govern no només ha de ser honest, sinó que a més ha de semblar-ho", i "en aquesta ocasió la imatge del govern des del punt de vista de l'honestedat ha deixat molt a desitjar".

El govern espanyol farà un informe anual sobre el compliment dels drets lingüístics dels ciutadans

La ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha anunciat aquest dimecres un paquet de mesures d'impuls del català a l'Administració Pública i ha afirmat que el seu executiu té la "voluntat" de resoldre "les tasques pendents" en aquest camp. La ministra ha anunciat la traducció al català, el gallec i l'euskera de les webs dels set ministeris que encara no inclouen totes les llengües cooficials de l'Estat. També ha anunciat l'elaboració d'un informe anual sobre el compliment dels drets lingüístics dels ciutadans.

Salgado ha recordat que la resolució de molts d'aquest temes és "qüestió de temps" i ha demanat que s'evitin les "exageracions polítiques". El diputat d'ERC Joan Tardà li ha recordat els compromisos de la seva administració amb la promoció del català i ha destacat que el "temps" és un "luxe" de què disposen els castellanoparlants, perquè els catalanoparlants "o som capaços de fer viable la nostra llengua al segle XXI, o desapareixem".

Tardà ha recordat que els diputats catalans, gallecs i bascos encara no poden expressar-se en les seves llengües al Congrés, perquè "si em poso a parlar català el president Bono em farà fora".

Carme-Laura: La Barbie té 50 anys!

I segueix igual, sofisticada, sexy, pin-up recatada, consumista compulsiva. La nina-icona de les dones que no volen envellir, la nina-model estètico-ètic per a les seves filles. La Barbie ha estat durant 50 anys comprada per adults a infants, objecte minieròtic per a nens i grans i amb el temps ha arraconat els "nenuco", els ninos de bolquers que incitaven els gestos maternals.

Enguany ha fet 50 anys, l'han vestida modistos de renom, l'han pentinada perruquers cotitzats, no debades ha representat tot allò que les mares americanes haguéssin desitjat per a elles, jugar a tennis, conduir cotxes esportius, esquiar, ser executives d'èxit, posar-se de llarg, portar diademes i tenir un novio ben clenxat.

Cal entendre l'èxit de la Barbie, el nou model de nina , a l'Amèrica de fa 50 anys:

Fa 50 anys les cicatrius de la guerra no eren tancades al món, començava una nova era. El mes de gener Truman era investit per segona vegada President del país, el seu discurs fou tan històric com avui ho ha estat el d'Obama. Amèrica guiarà i tutelarà la nova època. Tres mesos després la Barbie omple els aparadors dels magatzems , imatge de l'Amèrica nova, dinàmica, segura i orgullosa que deixa enrera el puritanisme conservador...

L'èxit fou aclaparador.

La Barbie s'ha fet gran... a ella mai no li ha agradat. Ho reconeix; sempre l'ha trobada "pituflí", li recorda les nenes-Lolita i la imatge patètica d'aquella dona que fou Barbie de jove i no ha sabut deixar de ser-ho a temps. Era la contrafigura de la humil Pepa que la mirava de reüll amb enveja.

I malgrat el que pensa, li ha dit de cor " Happy Birthday, Barbie!"... Coc Ràpid. El bloc de Carme-Laura Gil: La Barbie té 50 anys!