lo carrer del riu

lo carrer del riu

20 de gener, 2009

PDD i Sobirania i Progrés presenten 70.000 firmes per reclamar la capacitat de fer referèndums sense permís estatal

Elisenda Romeu 190109 RAC1 La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i la Plataforma Sobirania i Progrés han reclamat aquest dimarts al govern que "agilitzi" la presentació de la llei de consultes perquè el Parlament l'aprovi. Representants de les dues plataformes han fet el lliurament oficial i han registrat les més de 70.000 signatures perquè el Parlament presenti a la mesa del Congrés espanyol una proposició de llei per la qual s'estableixi el traspàs a la Generalitat de la competència de convocatòria de consultes populars per via referèndum. Elisenda Paluzie, de Sobirania i Progrés, ha fet èmfasi en la reclamació que a Catalunya no s'hagi de demanar permís a l'Estat per convocar referèndums. Després de reunir-se amb el president del Parlament, Ernest Benach, Elisenda Romeu, de la Plataforma pel Dret de Decidir, ha explicat que en total s'han recollit en la campanya Decideixo decidir més de 71.000 signatures, que s'han guardat en 36 caixes.

"Ara sempre s'ha de demanar permís a l'Estat, i volem que no s'hagi de fer per convocar qualsevol consulta o referèndum, fins i tot per exercir el dret a l'autodeterminació", ha declarat. En aquest sentit, ha manifestat que van més enllà amb la seva proposta que la normativa que s'està preparant des del departament de Governació. De fet, la normativa que elabora aquesta conselleria inclourà que es necessària l'autorització de l'Estat espanyol per convocar una consulta.

Paluzie ha mostrat la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat la campanya de recollida de firmes. "Pensem que és una mostra de la voluntat del poble català per avançar en la via del dret a decidir", ha apuntat. En aquest sentit, ha destacat que "hi ha sobre taula temes delicats com el finançament o la sentència del Tribunal Constitucional a l'Estatut i que la manera d'avançar pel progrés de la ciutadania de Catalunya és consultar el poble". "Necessitem tenir tots els instruments legals per fer-ho", ha afegit.

La representant de Sobirania i Progrés ha indicat que la seva proposta i la llei de consultes populars no són incompatibles. No obstant això, ha lamentat que "sempre es requerirà l'autorització de l'Estat per fer un referèndum". En aquest context, ha insistit en la seva petició que "no hi hagi la necessitat de l'autorització de l'Estat per convocar consultes populars a Catalunya". Per això, la seva reclamació se centra en el traspàs de la competència exclusiva mitjançant l'article 150.2 de la Constitució.

David Sànchez: 'Si no fos per la mobilització, ara seria a la presó Model'

L'Audiència Provincial de Barcelona haurà de resoldre el recurs del vilafranquí David Sànchez. Sobre ell ja no recau cap ordre de cerca i captura, però sí una ordre d'empresonament, que es manté, tanmateix, suspesa fins que l'Audiència no resolgui el cas. En una entrevista a VilaWeb TV, David Sànchez explica com han estat d'importants les mobilitzacions que hi ha hagut aquestes últimes setmanes per a evitar que l'encarceressin.

També fa referència als errors judicials del seu cas, a la persecució política dels moviments socials i diu que no confia en la justícia 'd'un país que ens té sotmesos'. A banda la resolució de l'Audiència Provincial, també s'haurà de resoldre la querella que Sànchez i alguns col·lectius van presentar contra la jutgessa de penal número 15 de Barcelona, per prevaricació. Segons la defensa de Sànchez i el grup de suport, Isabel Gallardo ha actuat per motius polítics.

Tortosa acaba donant suport als polèmics pous de Vinallop

La descontaminació del pantà de Flix té des d'ahir un entrebanc menys, després de la reunió multilateral celebrada a Lleida per esvair els dubtes de l'Ajuntament de Tortosa sobre el pla d'emergència i els pous que s'han de construir a Vinallop. La trobada havia estat convocada pel president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i va servir per posar al damunt de la taula algues novetats en el projecte i alguns compromisos que l'alcalde de Tortosa va reclamar «per escrit». Ferran Bel va destacar que els nous informes de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) afirmen que els aqüífers de Jesús i de Vinallop no es veuran afectats en cas d'un episodi de contaminació a l'Ebre, i que tant la ciutat de Tortosa com les indústries tindrien el subministrament garantit.

VilaWeb/ElPunt: Tortosa obté més garanties de la neteja del pantà de Flix i dóna suport als pous

VilaWeb/ElPunt: La PDE dubta que Medi Ambient vulga iniciar la neteja

VilaWeb/ElPunt: La PDE desconfia de la titularitat dels pous

VilaWeb/ElPunt: CiU alerta que el projecte de descontaminació del pantà de Flix no garanteix la qualitat de l'aigua al riu i la mar de l'Ebre

Isabel-Clara Simó: Mònica Sabata

No voldria que aquestes paraules molestessin algú, i molt menys aquells que s'hi esforcen de debò: ser diputat a la Unió Europea és una moma de campionat. El salari és molt alt, els privilegis abundants, els viatges de franc, i la feina escassa. Recordo una vegada que una noia jove, que acabava de guanyar les eleccions europees, ens va dir, en un programa de ràdio, la seva immensa alegria perquè era com si li hagués tocat la loteria; després, parlant a soles, li vaig preguntar com s'ho feia quan les consignes del seu partit xocaven amb les seves conviccions; em va mirar sorpresa i em va dir que si el seu partit opinava una cosa, qui era ella per pensar diferent? Llavors vaig entendre que jo mai no em podria dedicar a la política activa, i no sols per honestedat, sinó perquè no estic dotada per a la fe cega, que em destarota del tot. Doncs bé, Mònica Sabata ha dit que no a la candidatura a Europa que li ha ofert ERC. La Mònica, que és la portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, i que es munta manifestacions milionàries en un plis-plas (com s'ho fa, ho ignoro i m'omple d'admiració), pensa que és més útil treballant aquí que en el sumptuós escó europeu. Ens en sobrarien, de dits d'una mà, per trobar persones que rebutgessin aquesta suculenta oportunitat. Ja veus, la ministra de Foment, que és tan nefasta i que crec que en tota la seva vida política no n'ha encertada ni una, no sols s'aferra al seu càrrec, sinó que ens diu, amb un aplom sensacional, que a ella no la poden dimitir, sinó cessar, i que això només ho pot fer el seu amo, ZP. Dona, si quan diem dimissió ens referim a tu, tot i que la idea ni t'havia passat pel cap. Als antípodes de l'honesta valentia de Mònica Sabata. Aplaudiments.