lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 de novembre, 2009

Barça 2 - Inter 0. SÍ !!!

Puyal 241109

El Barça ha fet un pas de gegant per aconseguir la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions, derrotant l'Inter de Milà per 2-0 en el penúltim partit de la fase de lligueta d'aquesta competició. El Camp Nou s'ha vestit de gal·la (la millor entrada de la temporada amb 93.000 espectadors) per a un partit clau, on el Barça podia quedar quasi fora de combat a la Champions i per al que Guardiola no podia comptar ni amb Messi, ni amb Ibrahimovic. L'equip ha respost amb una de les millors actuacions col·lectives de la temporada, si no la millor, i una victòria clara, meritòria i valuosíssima que li permet recuperar el primer lloc de la classificació provisional del Grup F i li posa a l'abast el primer lloc final guanyant o també empatant (en funció de resultats) en l'últim partit, al camp del Dinamo de Kiev. El partit ha començat de la millor manera possible, amb la notícia de l'empat entre el Rubin Kazan i el Dinamo de Kiev (0-0) en l'altre partit del Grup F, que eliminava l'amenaça d'eliminació directa del Barça davant l'Inter i aplanava el camí cap als vuitens de final. La segona part era superar l'Inter. I aquí el Barça ha substituït les absències de Messi i Ibrahimovic per la seva millor versió com a equip, amb una intensitat enorme, una concentració defensiva immensa i un ritme altíssim que li ha permès superar l'Inter de Mourinho en totes les línies i encarrilar el partit ja a la primera part amb dos gols. El primer ha arribat encara no als deu minuts de joc en jugada d'estratègia, després d'un corner prolongat des al segon pal que Piqué ha convertit en l'1-0. El segon tampoc ha trigat molt, al minut 26, però ara després d'una jugada magnífica, amb una circulació de pilota rapidíssima creuant tot el camp, que ha culminat Xavi amb una obertura al primer toc a Alves, centrada al segon pal i rematada tal com venia de Pedro que ningú ha pogut aturar. El recital ha continuat fins al descans i també després, gràcies a un Iniesta que ha agafat el rol de Messi, movent-se entre línies i desequilibrant per totes les zones de l'atac, a la direcció magistral de Xavi uns metres més enrere, a la omnipresència de Busquets escombrant-ho quasi tot, a la mobilitat d'Henry i Pedro donant profunditat a la circulació, al desplegament físic de Keita, a la anticipació de tota la defensa i a la pressió brutal de tot l'equip. Davant d'aquest desplegament, l'Inter no només no ha pogut evitar la derrota, sinó que no ha pogut xutar a porteria en tota la primera part. I a la segona ha optat per fer un retoc defensiu amb Muntari i per endurir molt les seves accions intentant trencar el ritme del joc blaugrana. El Barça no ha baixat en cap moment la intensitat, però malgrat que ha tingut un parell d'ocasions més per ampliar el marcador, el marcador ja no s'ha mogut. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Les escoles catalanes obriran a les vacances de febrer només si les famílies organitzen activitats

També faran de Kanguro el mes de Juliol, un any sí i un any no (ho decidirà cada territori). Tota l'escola (alumnes i profes) es quedaran a dormir un dia cada mes i també faran jornada de 24 hores (esmorzar, dinar i sopar) el dia de Sant Esteve amb un taller de canelons, tot inclòs!!! El nou calendari escolar preveu que les escoles catalanes no obrin durant la setmana de vacances de febrer, a menys que les associacions de pares i mares (AMPA's) organitzin activitats per als nens, en aquest cas podran utilitzar les instal·lacions escolars.

Així ho ha decidit el conseller d'Educació, eMaragall, que ahir a la nit va llançar una proposta definitiva del nou calendari escolar al Consell Escolar de Catalunya per a la seva posterior aprovació, malgrat el dictamen no vinculant que aquest realitzi. Avui: Crítiques dels sindicats i les associacions de pares al nou calendari escolar

Sant Pere de Torelló cedirà locals municipals als organitzadors de la consulta

L’alcalde de Sant Pere de Torelló i portaveu del Decidim.cat, Jordi Fàbrega, ha emès un decret d’alcaldia on posa a disposició dels organitzadors de la consulta del proper 13 de desembre, així com d’altres entitats o partits que ho sol·licitin, els equipaments municipals per a la realització de qualsevol tipus d’activitat relacionada amb el referèndum. Fàbrega assegura que s’empara en els principis constitucionals de la llibertat d’expressió, de la llibertat ideològica, de reunió, de participació en els afers públics i de petició individual o col·lectiva per deixar els equipaments municipals per a aquestes finalitats. Per Fàbrega, la consulta del proper 13 de desembre compleix escrupolosament aquests principis constitucionals. Amb aquesta decisió, Fàbrega, delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, repta l'Estat espanyol, que en la consulta d'Arenys ja va forçar que una jutge prohibís la cessió d'espais municipals en considerar que 'és l'Estat qui ostenta competència exclusiva en matèria de convocatòria de consultes populars'. Avui: L'alcalde de Sant Pere de Torelló desafia l'Estat i cedeix els locals municipals a l'organització de la consulta

CiU, ERC, CUP i RCat fan pinya per fer una consulta a Valls

Les quatre forces nacionalistes a Valls, CiU, ERC, CUP i Reagrupament.cat, han expressat públicament, aquest dilluns a la tarda, el seu compromís 'ferm' a donar suport a una consulta popular sobre la independència que parteixi de la iniciativa ciutadana vallenca. Malgrat que a Valls hi ha un govern sociovergent, el portaveu de CiU i alcalde de la ciutat, Albert Batet, ha remarcat que el fet que 'el PSC no hi sigui -en aquest acord-, no vol dir que no sigui benvingut'. Amb tot, aquest bloc de partits no necessita el PSC, perquè els vots de CiU, ERC i CUP ja sumen majoria -14 dels 21 regidors al consistori vallenc. De fet, els grups ja mantenen reunions i contactes sobre aquest tema des del setembre.

Vilafranca Decideix reivindica el 'caire nacional' de les consultes del 13-D

Les comissions ciutadanes que impulsen la consulta popular per la independència a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, l'Arboç i El Vendrell s'han reunit, aquest dilluns al vespre, per unir forces i fer una crida a la participació a l'acte central de la campanya per la participació a les consultes independentistes que se celebrarà diumenge vinent. Jaume Claramunt, portaveu de Vilafranca Decideix, ha afirmat que s'ha de donar un 'caire nacional' a la consulta, ja que, segons Claramunt, s'estan fent molts actes a 'nivell local' però existeix la 'por' que es 'perdi' el sentit 'nacional' de l'acte. Claramunt ha afegit que s'ha de 'demostrar' que la nació 'està preparada' per 'tirar endavant'.

El Govern rebutja novament traçar un pla d'acció contra una retallada de l'Estatut

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha rebutjat aquest dimarts preparar un pla d'acció o 'pla B' davant de la sentència de l'Estatut, ja que seria com acceptar que aquesta serà 'adversa' al text català. Després de la reunió del Consell de Govern, Tura ha explicat que el president de la Generalitat, José Montilla, manté el seu compromís a celebrar una cimera de líders polítics catalans el mateix dia que s'emeti la sentència. A més, la consellera de Justícia ha apel·lat a l'esperit del pacte constitucional, tot remarcant que la carta magna 'ha de permetre aquesta segons generació d'estatuts' i, sinó, s'estaria davant d'una 'lectura molt restrictiva' del que preveu la Constitució. D'aquesta manera el Govern desestima la proposta d'Artur Mas, que va plantejar la necessitat de traçar un pla d'acció conjunta davant la sentència, que segons les filtracions contindrà importants retallades a l'Estatut aprovat pel Parlament i el Congrés i ratificat pel poble català.

Avui: “No hi ha pla B. Tot al contrari”

El govern català aprova les seves mesures per impedir la corrupció

Astem salvats!!! La Generalitat ha aprovat avui el seu primer paquet de mesures per evitar que es repeteixin casos de corrupció urbanística i el desviament de diners d'entitats sense ànim de lucre i fundacions.

El govern vol que el projecte de Llei de Finances Locals que està ultimant incorpori l'obligació que ja tenen els ajuntaments amb més de 50.000 habitants o el pressupost anual dels quals superi els 50 milions d'euros de sotmetre's a auditories externes, i traslladar els seus resultats a la Generalitat.

El govern ha modificat un decret que regula el funcionament de les subvencions, per impedir que els seus beneficiaris puguin fer donacions o aportacions de diners ni a partits ni a associacions vinculades a ells. A més, es limita a 3.000 euros les aportacions que poden fer els beneficiaris de subvencions a tercers, i el govern no concedirà ajudes a les entitats els responsables de les quals tinguin "retribucions que es considerin manifestament desproporcionades".

ERC reclama el retorn de Móra la Nova al consorci intercomarcal de residus

El grup municipal d'Esquerra a Móra la Nova ha reclamat a l'equip de govern de Joan Manel Sabanza (CiU) la convocatòria d'un ple extraordinari, amb un únic punt en l'ordre del dia, per forçar el retorn de l'Ajuntament al consorci de gestió de residus de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat. En aquest sentit, ERC considera que és necessari tornar a presentar una moció que ja va ser desestimada el 22 de desembre del 2007 amb els sis vots de CiU, ja que Móra la Nova és ara l'únic municipi de les tres comarques que no és membre del consorci de residus. Segons ha advertit el portaveu d'ERC, Jesús Àlvarez, a través d'un comunicat, la recollida selectiva de la fracció orgànica és una de les assignatures pendents de Móra la Nova, i a partir del 2 de gener del 2010 serà obligatòria. «El consorci té els mitjans humans i materials, a més d'una experiència avalada pels últims informes de l'Agència de Residus de Catalunya, que diuen que la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat són les que millor gestionen els residus», hi afegeix. El 2005, Móra la Nova i nou ajuntaments de la Terra Alta governats per CiU van abandonar l'ens intercomarcal, però poc després aquests van tornar al consorci. Alego: MÓRA LA NOVA ÉS L' ÚNIC MUNICIPI DE LA RIBERA, TERRA ALTA I PRIORAT QUE NO FORMA PART DEL CONSORCI DE RESIDUS