lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2009

100 municipis organitzaran consultes independentistes el 13 de desembre

100 municipis d'arreu del país organitzaran consultes sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre. Nou d'aquests municipis seran capital de comarca a més a més de Sant Cugat del Vallès, la vila més populosa que organitzarà la consulta aquell dia. El consell plenari de les consultes s'ha reunit a Arenys de Munt per a perfilar l'estratègia del 13-D, aprovar els objectius de la consulta i formar el consell tècnic.

El consell plenari ha aprovat que la finalitat de les consultes és la de 'demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol.' També ha aprovat que, quan es consideri acomplert aquest objectiu, la pròpia coordinadora impulsarà la convocatòria d'un referèndum nacional d'independència amb caràcter vinculant 'que haurà de ser promogut per la pròpia coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics.'

Durant la reunió, també ha quedat clar que hi haurà més tongades de referèndums, ja que representants de 115 municipis s'han desplaçat fins a Arenys de Munt per a interessar-se pel procediment. Municipis que celebraran la consulta el 13 de desembre:

Agramunt, Alcarràs, Almoster, Alpens, Arbeca, Arboç, Arbúcies, Arenys de Mar, Argelaguer, Argentona, Banyoles, Bellpuig, Berga, Besalú, Les Borges Blanques, El Brull, Caldes de Malavella, Callús, Camós, Canet, Cardedeu, Cassà de la Selva, Castellbell i el Vilar, Castellbisbal, Castellserà, Celrà, Clariana de Cardener, Constantí, Corbins, Cornellà de Terri, Crespià, Esponellà, L'Esquirol, Fontcoberta, Les Franqueses del Vallès, Fulleda, Gallifa, Ivars d'Urgell, Jafre, La Jonquera, Juneda, Linyola, Llinars del Vallès, Lluçà, Maià de Montcal, Manlleu, Masnou, Monistrol de Montserrat, Montbrió del Camp, Montesquiu, Navàs, Olost, El Palau d'Anglesola, Palau Santa Eulàlia, Palol de Revardit, Perafita, Les Piles, Ponts, Porqueres, Prats de Lluçanès, Premià de Mar, Puig-reig, Ridaura, Roda de Ter, Roses, Sallent, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Esteve de Palautordera, Sant Miquel de Campmajor, Sant Pere de Torelló, Sant Pere de Vilamajor, Sant Pol de Mar, Sant Quirze de Besora, Sant Sadurní d'Anoia, Sant Vicenç de Torelló, Santa Coloma de Farners, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Besora, Santa Maria de Palautordera, Sentmenat, Serinyà, Sils, Solsona, Sora, Tagamanent, Taradell, Tàrrega, Tiana, Tona, Torroella de Montgrí, Vic, Vidrà, Vilademuls, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Dalt.

VilaWeb: Comissions organitzadores de consultes sobre la independència es troben a Arenys de Munt

Avui: Cent pobles confirmen que faran consultes per la independència el 13-D i els coordinadors proposen el salt nacional a l'abril

Puigcercós celebra que Mas li proposi rebaixar l'impost de successions

El president d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, celebra que el líder de CiU, Artur Mas, ofereixi als republicans un pacte per rebaixar l'impost de successions i donacions, perquè la suma d'aquests dos grups al Parlament català garanteix que s'aprovi la mesura.

Puigcercós ha afirmat que ERC buscarà la suma dels seus socis de govern i de la resta de grups parlamentaris, perquè "les famílies catalanes mereixen un ampli consens per acabar amb una situació injusta". Els republicans consideren que els imports amb què són gravades a Catalunya les herències i donacions són injustos per a la població i provoquen que moltes persones optin per inscriure's en altres autonomies per eludir els seus efectes. Els republicans, però, s'han manifestat fins ara contraris a la supressió de la figura impositiva.

Bloc de Joan Puigcercós: Novament, la deessa de la Discòrdia

L'occitanisme es manifesta a Carcassona per a reclamar l'oficialitat de la llengua

L'occitanisme cultural i polític es manifesta avui a Carcassona per a reclamar que l'occità tingui el reconeixement i promoció institucionals que li pertoquen. Entre els polítics que hi donaran suport activament, s'hi comptaran els eurodiputats Nicolas Alfonsi i José Bové; l'exvicepresident del Parlament Europeu Gérard Onesta; el síndic de la Vall d'Aran, Paco Boya; el president de la Federació d'Entitats de Catalunya Nord, Hervé Pi, una delegació del Partit Comunista Francès i diputats i representants diversos de consells generals, consistoris i regions. Tots ells reclamaran un servei públic de ràdio i televisió en occità; suport institucional als creadors de teatre, literatura, cinema i música en occità; un sistema d'ensenyament bilingüe francès-occità; respecte a la toponímia occitana i una promoció de la llengua en espais públics i la vida social. VilaWeb: Èxit rotund de la manifestació a favor de la llengua occitana

Càrrega policial contra una manifestació de pagesos davant la delegació d'Agricultura a Reus

Sota el lema Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura, una cinquantena de pagesos amb el seus tractors s'han manifestat pel centre de Reus. Amb aquest acte, el sindicat vol denunciar un cop més els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l'agroindústria; la inacció dels governs català i espanyol que ho permeten així com una deficient política agrària.

La manifestació dels pagesos transcorria amb normalitat fins que han arribat a davant de la seu territorial del departament d'Agricultura, al passeig Prim, cap a les dotze del migdia. En aquest punt, els pagesos han bolcat un tractor carregat de closques d'avellana i quan els mossos els han impedit acostar-se a la delegació de la conselleria han començat els enfrontaments. Els pagesos han llençat avellanes contra els agents i aquests han començat la càrrega enmig d'insults. Cap a dos quarts d'una del migdia, els ànims s'han calmat i els pagesos han continuat la seva manifestació pel passeig Prim.

Unió de Pagesos (UP) ha qualificat el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, de "titella de Madrid". Segons el coordinador general d'UP al Camp de Tarragona, Josep Maria Coll, els pagesos tenen un conseller que "no se'l mereixen". directe.cat: Unió de Pagesos qualifica el conseller Llena de 'titella de Madrid'.

elPeriódico: Una vintena de ferits en els enfrontaments entre pagesos i mossos en una protesta a Reus

Avui: Detenen un dels pagesos de la protesta de Reus

Tres viudes de bombers morts a Horta tenen la pensió denegada

Tres, finalment, són les viudes dels bombers morts a l’incendi d’Horta de Sant Joan del juliol passat a les quals es denega una pensió perquè eren parelles de fet i no poden acreditar un mínim de cinc anys de convivència mitjançant el padró, com estableix la normativa que aplica l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Es tracta de les parelles de Jaume Arpa, de Tremp, Ramon Espinet, de Mollerussa i Jordi Moré, de la Pobla de Segur. L’avís sobre aquesta dramàtica situació la va donar Susana Puscas, parella de Moré. A més, en dos dels casos tenen fills al seu càrrec.

Pel que fa als altres dos bombers morts, un estava casat, i per tant la seva esposa no es veu afectada per aquests requisits legals a l’hora d’accedir a la pensió de viudetat, i el cinquè no tenia parella estable, segons fonts sindicals.

elPeriódico: Concedida la pensió de viudetat a la parella de fet d'un dels bombers d'Horta

El nou govern alemany anuncia una rebaixa d'impostos a partir de l'1 de gener

Aquí, també!!! L'anunci d'una rebaixa dels impostos en benefici de les famílies i de les empreses ha estat el primer fruit del pacte de coalició que han tancat aquest dissabte els cristiano demòcrates d'Angela Merkel i els liberaldemòcrates de Guido Westerwelle. La mesura té com a objectiu arribar a una reducció fiscal de 24.000 milions d'euros en els pròxims quatre anys. Malgrat que la rebaixa d'impostos figurava en els programes electorals de les dues formacions, la concreció d'aquest compromís ha estat la part més complicada de tancar.

La fase final de la negociació va començar divendres i s'ha prolongat fins a la matinada d'aquest dissabte mentre el govern alemany lluita per complir la seva promesa d'invertir milers de milions d'euros en la reducció d'impostos i al mateix temps de controlar el dèficit alemany, agreujat per la concessió excessiva de paquets d'estímuls econòmics.