lo carrer del riu

lo carrer del riu

24 d’octubre, 2009

Càrrega policial contra una manifestació de pagesos davant la delegació d'Agricultura a Reus

Sota el lema Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s'atura, una cinquantena de pagesos amb el seus tractors s'han manifestat pel centre de Reus. Amb aquest acte, el sindicat vol denunciar un cop més els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part de la gran distribució i l'agroindústria; la inacció dels governs català i espanyol que ho permeten així com una deficient política agrària.

La manifestació dels pagesos transcorria amb normalitat fins que han arribat a davant de la seu territorial del departament d'Agricultura, al passeig Prim, cap a les dotze del migdia. En aquest punt, els pagesos han bolcat un tractor carregat de closques d'avellana i quan els mossos els han impedit acostar-se a la delegació de la conselleria han començat els enfrontaments. Els pagesos han llençat avellanes contra els agents i aquests han començat la càrrega enmig d'insults. Cap a dos quarts d'una del migdia, els ànims s'han calmat i els pagesos han continuat la seva manifestació pel passeig Prim.

Unió de Pagesos (UP) ha qualificat el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, de "titella de Madrid". Segons el coordinador general d'UP al Camp de Tarragona, Josep Maria Coll, els pagesos tenen un conseller que "no se'l mereixen". directe.cat: Unió de Pagesos qualifica el conseller Llena de 'titella de Madrid'.

elPeriódico: Una vintena de ferits en els enfrontaments entre pagesos i mossos en una protesta a Reus

Avui: Detenen un dels pagesos de la protesta de Reus