lo carrer del riu

lo carrer del riu

28 d’abril, 2010

Barça 1 - Inter 0

Puyal 280410

El Barça ha guanyat l'Inter gràcies a un golàs de Piqué, però no podrà disputar la final a Madrid. El Barça ha dominat el partit de tornada de la semifinal de la Champions, amb prop d'un 80% de possessió de la pilota. Motta, de l’Inter, ha estat expulsat a la primera part. El Barça necessitava un segon gol que no ha arribat per la dificultat de superar un Inter que s'ha limitat a defensar-se i s'ha negat a jugar. La pèrdua de temps i la provocació ha estat l'estratègia de Mourinho per a impedir l'estil de joc i l’eficàcia del Barça. L'ambient de suport a l'equip i la festa han dominat la jornada fins a l'hora del partit. L'ambient de la jornada ha estat de festa i preludiava una nit màgica que havia de fer realitat el somni de la final a Madrid. Però l'equip milanès ho ha impedit. Ara l'Inter es trobarà a la final del Bernabeu amb el Bayern de Munic, que ahir va eliminar l'Olympique de Lió. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Puigcercós no signa la resolució sobre el TC per 'no ser còmplice d'un engany'

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit no signarà la resolució sobre el Tribunal Constitucional espanyol perquè 'no volen ser còmplices d'enganyar a la gent', tot i que després li donaran suport. 'CiU, el PSC i ICV-EUiA ens volen fer creure que aquesta és la resposta i no ho és', ha manifestat el líder d'ERC, qui ha declarat que no comparteixen la diagnosi que es fa al text. Així mateix, Puigcercós ha avisat que ningú els hi pot donar 'lliçons de lleialtat al pacte d'Entesa aquí i a Madrid'. De fet, ha recalcat que acords que es prenien al Govern, ERC després les defensava a Madrid i, segons ha dit sense citar ningú ,'no tots ho poden dir'. Malgrat tot, els republicans votaran a favor de la resolució un cop arribi al Parlament.

Puigcercós: "Votarem a favor perquè no fa cap mal, però que quedi clar que ningú agafarà el telèfon a Madrid" (Avui)

El Parlament aprova la Llei d'acollida que estableix el català com a llengua comuna

El Parlament ha aprovat aquest dimecres la Llei d'acollida de les persones immigrades i retornades amb 117 vots a favor, dels partits del Govern i CiU, i 17 en contra, del PP i el Grup Mixt que discrepen del fet que el català s'estableixi com a llengua comuna. La norma crea el servei de primera acollida, a través dels quals els immigrants rebran formació sobre llengua catalana -que queda definida com la llengua comuna-, mercat laboral, drets i deures bàsics i el model de societat. La Generalitat acreditarà aquests coneixements a través d'un certificat oficial que facilitarà l'obtenció de l'informe per a l'autorització per arrelament, la renovació de l'autorització de residència temporal, l'accés al mercat de treball i l'adquisició de nacionalitat per residència.

La consellera d'Acció Social de la Generalitat, Carme Capdevila, ha defensat que aquesta norma és una iniciativa 'pionera' al sud d'Europa i ha explicat que l'objectiu és donar eines als immigrants perquè puguin ser més autònoms. 'És una inversió de futur', ha assegurat la consellera.

La CUP de Girona acusa el PSC de reaccionar de forma 'infantil i patètica' davant el 25A

El portaveu de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Girona, Jordi Navarro, ha publicat un seguit de reflexions al seu blog arran de les consultes per la independència que van tenir lloc el passat diumenge 25 d'abril a Catalunya, on s'ha mostrat molt crític amb les reaccions de PSC i PP. Navarro ha acusat als membres del PSC i el PSOE d'haver reaccionat davant les consultes de forma 'infantil i patètica' assegurant que han quedat 'descol·locats' per un 'moviment d'alliberament nacional dels Països Catalans' el qual 'ja està en marxa i no té aturador'. En aquesta línia també ha fixat el punt de mira amb el PP del quals ha comentat que es mouen amb 'una barreja d'histèria, enveja i infantilisme antidemocràtic' com a ingredients principals.

'Cataluña es la vaca lechera de España'

'Catalunya és la vaca lletera d'Espanya'. Amb aquesta frase tan il·lustrativa el diari d'Amsterdam Het Parool es feia ressò de la consulta sobre la independència de Catalunya que aquest diumenge es va celebrar també a la capital dels Països Baixos. La comissió organitzadora d'Holanda Decideix va aconseguir mobilitzar més d'un centenar de catalans residents als Països Baixos -ja sigui a través del vot per correu o presencial. Com en totes les consultes el 'sí' va guanyar amb un resultat aclaparador de 106 vots en front d'un sol de negatiu, quatre en blanc i cinc nuls.

El Senat fa el primer pas per normalitzar-hi l'ús del català, el basc i el gallec

Mos donen peixet? Després de tres intents, el ple del Senat ha aprovat aquest dimecres la presa en consideració de la reforma del reglament de la cambra alta espanyola perquè s'hi permeti fer servir tots els idiomes de l'Estat. La proposta s'ha aprovat amb 134 votos a favor i 122 en contra, els del PP i d'una senadora d'Unió del Poble Navarrès (UPN).

Amb aquesta iniciativa aprovada s'estudiarà un canvi de model que implicaria implantar un sistema de traducció simultània, com es fa al Parlament Europeu.

El PP hi ha votat en contra i ha qualificat la proposta de "disbarat". Els populars creuen que és una estratègia per fer content el president de la Generalitat, José Montilla. El PSOE creu que cal entrar en el debat i ha demanat la participació de tothom.

La proposta va sorgir de 34 senadors de diferents grups: PSC, CiU, ERC, PNB, ICV-IU, BNG i part del grup mixt. L'impulsor, Miquel Bofill (ERC), va proposar que les llengües de l'Estat es poguessin fer servir en tots els debats de la cambra i no només en el debat general de comunitats autònomes. La idea és que en totes les activitats de la cambra, des de la sessió de control fins a les comissions, els diputats puguin fer servir la seva llengua.

The Killers - Human