lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de gener, 2008

Barça 1 - Vila-Real 0

Puyal 310108 Gol d'Henry, partidàs de Messi i reaparició de Ronaldinho. Victòria mínima i semifinals de Copa. El Barça ha recuperat l'alegria de viure després del fiasco de Bilbao en una completa actuació que ha permès recordar aquell Barça massa llunyà en el temps. Sòlid enrere, excepcional, en atac ha embastat una altra vegada les dosis de futbol que abans oferia amb generositat i ha obert una aixeta d'esperança en el futur de la Lliga, encara que no sabés aniquilar un Vila-real molt inofensiu i que ha jugat amb llast per l'expulsió de Cygan en el primer temps. Henry ha marcat i s'ha endut la glòria del gol classificatori, però Messi ha estat tan decisiu com el francès perquè ha fet totes les accions de perill creades pel Barça i el públic l'hi ha reconegut. L'argentí és petit de mida com una puça, el seu sobrenom, però és murri com un ratolí, i es cola entre les cames dels contraris amb una facilitat increïble. Indetectable, imparable, ha fet embogit els grocs constantment. Ha anat decantant el duel per al Barça a poc a poc, i l'ha resolt en tres minuts. Sense marcar. FOTOGALERIA SPORT: Les millors fotos del partit

Ridao repta Zapatero a fer pública la balança fiscal l'endemà del 9-M si guanya les eleccions

Ridao 310108 CATr El cap de llista d'ERC a les eleccions legislatives del 9 de març, Joan Ridao ha reptat el líder del PSOE, José Luís Rodríguez Zapatero a fer pública la balança fiscal l'endemà del 9M, abans del debat d'investidura, si guanya les eleccions. Segons Ridao “aquesta és una condició prèvia perquè ERC s'assegui a negociar qualsevol pacte amb el PSOE”, ha dit el líder republicà. Ridao ha qualificat de “problema per al PSOE” el fet que José Bono sigui el candidat a presidir del Congrés i ha avançat que “només tindrà el suport del PP”. Ridao ha qualificat Bono de “representant de l'esquerra espanyola més armada”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ridao ha afirmat que “Zapatero no és de fiar” i l'ha acusat d'haver enganyat Catalunya. “Per això aquesta vegada volem cobrar per avançat”, ha dit i “volem compromisos seriosos i ferms”, ha afegit. Ridao també ha valorat la promesa electoral de Zapatero d'invertir 5.000 milions d'euros i l'ha qualificat de “escandalosa, humiliant i ofensiva” respecte Catalunya.

Jo no m'ho perdo !!!

Polònia s'atreveix amb la Reina Sofia

Polònia estrena aquest dijous nous personatges. Un d'ells és la Reina Sofia, interpretada per Mireia Portas, que també fa el paper de Carme Chacón. També debuten el candidat d'Esquerra per Barcelona, Joan Ridao (David Olivares) i la candidata del PP, Dolors Nadal (Agnès Busquets). En el programa d'aquest dijous, el príncep Felip s'enfronta a la crisi dels 40 sota l'atenta mirada de la seva mare. Amb la incorporació del personatge de la Reina Sofia, Polònia pràcticament completa la família reial, ja que són habituals el Rei Joan Carles, el Príncep Felip i la Princesa d'Astúries, Letizia Ortiz. Així doncs, només falten els personatges de la Infanta Cristina i la Infanta Elena.

Dos milions de signatures contra el cànon digital

Todoscontraelcanon , la plataforma que té el suport de vint-i-set associacions de consumidors, d'internautes, d'empreses i de diversos sindicats ha lliurat aquesta tarda dos milions de signatures en contra del cànon digital al secretari de Comunicació espanyol, Fernando Moraleda. La plataforma doncs, continua la lluita en contra del cànon que encareix tots aparells amb capacitat d'emmagatzemar dades, des dels telèfons mòbils als discs durs o els reproductors d'MP3.

Josep Jover, president de l'Associació Espanyola de Petites i Mitjanes Empreses d'Informàtica ha dit, abans de lliurar les signatures, que una societat del segle XXI no podia suportar un cànon pensat per al segle XIX, que per això havia de desaparèixer i calia pensar una nova manera de protegir la propietat intel·lectual. Santiago Ureta, president de l'Associació de Música a Internet, també ha dit que eliminar el cànon era perfectament viable i que milers de músics ja gestionen els drets de les seves cançons per la seva banda, sense comptar amb l'SGAE.

www.canalsolidari.org: Els blocaires ho tenen clar: no al cànon digital

La segona edició de l'Ebrebloc analitzarà l'ús dels blocs en l'educació i entre la classe política

Els blocaires ebrencs tenen una cita aquest divendres i dissabte, 1 i 2 de febrer, a les biblioteques de Tortosa i Roquetes per celebrar la segona edició de l'Ebrebloc. Després de l'èxit assolit l'any passat, l'organització ha decidit enguany ampliar la jornada a dos dies per encabir un extens programa d'activitats on s'inclouen dues taules rodones dedicades a l'ús dels blocs com a eines educatives, i a les relacions entre la classe política i la blocosfera. La jornada també permetrà donar a conèixer la recent creada associació de Blocaires Ebrencs, que s'ha constituït en un moment en què les Terres de l'Ebre han gairebé triplicat el nombre de blocs en un any. Actualment, hi ha més de 270 blocs a l'anomenada ebresfera.

Maragall sospesa que el Partit Català d'Europa es presenti a les eleccions

Maragall 310108 CATr L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall sospesa que el Partit Català d'Europa, que va inscriure el 1998 sent encara dirigent del PSC, es presenti a les pròximes eleccions generals, una decisió que assegura que prendrà aquest dijous al costat del seu cercle d'amistats.

En un article al diari ADN titulat Pasqual Maragall: Per què votaré, l'expresident català, que després d'abandonar el PSC es va proposar impulsar un Partit Demòcrata Europeu a l'estil i semblança del Partit Demòcrata nord-americà, indica que en el debat polític que s'està fent a Catalunya "ens equivoquem en els temes i en les formes".

Per Maragall, en la política actual "fa falta un gir en el seu finançament, l'estructura dels partits i l'elecció dels candidats".

Anuncia que a les eleccions del 9 de març "jo votaré el partit que treballi per progressar en objectius com la llibertat de Catalunya per definir el seu estatus a Espanya o el dret a decidir què volem ser a Europa i en què volem que Europa tingui competència, en concret moneda, exèrcit i símbols (himne i bandera)".

L'expresident català es mostra escèptic sobre les propostes dels partits existents i argumenta: "Comprendran que confiï en la ràpida emergència de noves fórmules per poder votar-les el 9 de març".

Dijous Gras: la berenada !!!

Dijous Gras, Jarder o Llarder, també conegut com el "Dia de l'ou i el porc" o "Dia de la truita", és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català. El costumari d'aquest dia ve marcat pels àpats dins l’àmbit familiar protagonitzats per les truites i els ous barrejats amb la carn, les butifarres d’ou i la coca de llardons. Les celebracions a l'aire lliure són protagonitzades per jornades gastronòmiques dedicades als productes del porc, pels Concursos i Mostres de Truites realitzats pels alumnes de les escoles i altres col·lectius i pels aplecs gastronòmics. Antigament era molt comú que aquests dies els infants féssin captes d'ous per les cases, per elaborar les truites i la resta d'exquisideses de la jornada. A Mallorca, on el Carnaval es coneix com els "Darrers Dies", és costum farcir les ensaimades i les coques bambes de productes porcins, com la sobrassada barrejada amb codonyat o carabassa. El refranyer fa referència a aquesta jornada "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" i "Per Dijous Gras, botifarra fins al nas".

www.festes.org: Dijous Gras