lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de gener, 2008

Maragall sospesa que el Partit Català d'Europa es presenti a les eleccions

Maragall 310108 CATr L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall sospesa que el Partit Català d'Europa, que va inscriure el 1998 sent encara dirigent del PSC, es presenti a les pròximes eleccions generals, una decisió que assegura que prendrà aquest dijous al costat del seu cercle d'amistats.

En un article al diari ADN titulat Pasqual Maragall: Per què votaré, l'expresident català, que després d'abandonar el PSC es va proposar impulsar un Partit Demòcrata Europeu a l'estil i semblança del Partit Demòcrata nord-americà, indica que en el debat polític que s'està fent a Catalunya "ens equivoquem en els temes i en les formes".

Per Maragall, en la política actual "fa falta un gir en el seu finançament, l'estructura dels partits i l'elecció dels candidats".

Anuncia que a les eleccions del 9 de març "jo votaré el partit que treballi per progressar en objectius com la llibertat de Catalunya per definir el seu estatus a Espanya o el dret a decidir què volem ser a Europa i en què volem que Europa tingui competència, en concret moneda, exèrcit i símbols (himne i bandera)".

L'expresident català es mostra escèptic sobre les propostes dels partits existents i argumenta: "Comprendran que confiï en la ràpida emergència de noves fórmules per poder votar-les el 9 de març".