lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 d’octubre, 2007

La Castanyada

Creix el consum de panellets.

Cau el consum de castanyes.

Viquipèdia: La castanyada

Mor als 81 anys l'artista Modest Cuixart, cofundador del grup Dau al Set

L'artista Modest Cuixart, un dels grans referents de la pintura avantguardista, ha mort aquesta matinada als 81 anys, a Palamós. Va ser un dels fundadors del grup Dau al Set. La pintura de Cuixart, coneguda i exposada a tot el món, s'integra dins de l'expressionisme pictòric, evolucionant posteriorment vers l'art abstracte i finalment en el denominat art informal, repartint el seu taller creatiu entre Girona i París.

Viquipèdia: Cuixart

Els jutges desmunten la teoria del PP sobre l'11-M

11M-La Nit 311007 COMr El president del tribunal, Javier Gómez Bermúdez, i els altres magistrats que l'integren, Alfonso Guevara i Fernando García Nicolás, han començat a llegir un resum de la sentència davant de més de mig centenar de membres de les associacions de víctimes. Aquesta síntesi, escrita en vint folis, conté la decisió del Tribunal i el relat dels fets, tot i que el volum original de la sentència és de 700 pàgines. Per estalviar paper, el Tribunal ha optat per enviar la sentència per via telemàtica a cadascuna de les parts, una decisió que no té precedents a l'Estat. En aquesta lectura s'ha descartat la teoria de la conspiració i és que el president ha dit que "no hay ninguna prueba que nos lleve a pensar que exista vinculación alguna de ETA con esta trama". Els familiars de les víctimes recorreran la sentència de l'11-M. Consideren que les penes imposades són poc dures i que han quedat interrogants.

Catalunya signa una altra golejada, 13-0 contra els EUA

La selecció nacional continua líder a la Copa Amèrica La selecció nacional d'hoquei patins ha aconseguit una nova victòria i una altra vegada per contundent golejada, aquest cop davant els Estats Units, a qui ha infligit una severa derrota de 13 gols a 0. Amb aquest resultat, Catalunya es manté líder de la Copa Amèrica d'hoquei sobre patins en guanyar tots els seus partits que ha disputat fins el moment.

El combinat català, que es va adherir a la Confederació Sud-americana de Patinatge (CSP) al desembre del 2006, ha sumat ja quatre victòries, primer contra Argentina (6-3), per seguir amb grans golejades contra Sud-àfrica (10-1) i Colòmbia (11-0), a la qual cal afegir ara la victòria sobre els EUA.

Amb dotze punts dels dotze possibles, Catalunya és clarament una de les més fermes candidates a arribar a la final. Tot i això, a la selecció catalana encara li falta disputar dos partits contra dues de les seleccions més potents del campionat Xile i Brasil, amb l'afegit que tots dos partits es disputen en un mateix dia, aquest dijous, 1 de novembre. El primer dels partits, contra Xile, a les 15:00 (hora catalana) i contra Brasil a les 23:45h. Aquest últim partit serà televisat pel 33.

El Congrés aprova la Llei de la Memòria Històrica sense el suport d'ERC i del PP

El Congrés dels Diputats ha aprovat avui, amb els suport de tots els grups excepte d'ERC i del PP, la Llei de la Memòria Històrica, que ara continuarà la seva tramitació al Senat.

ERC si ha oposat perquè considera que el text aprovat "no acaba amb el sistema espanyol d'impunitat instaurat durant la Transició". El PP, en canvi, ha votat a favor de set punt del text, entre els quals hi ha el de la "despolitització" del Valle de los Caídos i a les ajudes a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme.

PERÒ: La principal novetat introduïda al tràmit d'avui ha estat una esmena per la qual els símbols franquistes en edificis de l'Església no hauran de ser retirats si responen a qüestions artístico-religioses protegides per llei. Aquesta esmena ha estat pactada pel PSOE i CiU i ha rebut el suport del PNV i de CC, i ha estat rebutjada pel PP.

-La lletra petita es veia a venir !

Doble triomf català

La selecció d’hoquei patins goleja en un sol dia Sud-àfrica(10-1) i Colòmbia (11-0) i té a tocar les semifinals La selecció catalana ha agafat la velocitat de creuer a la Copa Amèrica i ahir va sumar dues victòries clares –contra Sud-àfrica i Colòmbia– que la deixen a les portes de les semifinals.

Un cop superats els problemes pel viatge, el combinat de Jordi Camps ja destil·la sensació de màxim favorit. Només l’amfitrió Brasil i Xile (que ahir va arrencar un empat a l’Argentina) semblen capaços de frenar l’equip català.

Però si esportivament el torneig va sobre rodes, encara millor ambient es respira al voltant de la presència catalana. “Estem competint en absoluta normalitat i això és el més important”, diu el seleccionador. Camps recorda que “a Macau –seu del Mundial B on va competir com a membre provisional de la FIRS– l’ambient era molt diferent i fins i tot se’ns va intentar frenar la participació”.

Contra Colòmbia, al vespre, Catalunya es va tornar a exhibir:11-0 amb un nou hat trick d’Ivan Tibau.

Avui la selecció jugarà el 4t partit de la primera fase contra els Estats Units (33, 16.00 h), golejats ahir per l’Argentina 22-1.