lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’octubre, 2011

Bosch presenta el conveni de divorci amb Egspaña

Escortat de globus que simulaven l'al·legoria fàcil del "Bosch de les idees", l'estat major del Dry Martini independentista, el combinat d'ERC-Rcat-CatSí, de cara el 20N ha presentat aquest matí les 941 propostes que articulen el seu programa electoral.

Al parc de la Ciutadella de Barcelona, amb l'estètica que dibuixaven els globus gegants de color groc i blanc, Alfred Bosch, el candidat; Joan Carretero, el president de Reagrupament i Oriol Junqueras, mariscal dels republicans han sintetitzat les propostes que seran la guia pel conveni de divorci d'Espanya.

De fet, les idees de la coalició giren al voltant de tres eixos: la independència, el republicanisme i la recuperació econòmica. Del primer bloc, el Dry Martini independentista proposa la independència fiscal i preparar el camí cap el referèndum d'autodeterminació. Del segon, el vot a partir de 16 anys. I del tercer, la proposta estrella és l'exempció total en el primer any d'activitat i llibertat fiscal durant 5 anys pels nous autònoms així com una deducció de 3.000 euros en l'impost de societats i una bonificació de les quotes a la seguretat social a la primera contractació indefinida a les petites empreses de menys de 10 treballadors.

"Ells són Goliat i nosaltres som David, però David guanya", ha sentenciat Bosch qui ha assegurat que treballaran per encetar el camí de l'alliberament nacional. De moment, els papers del divorci que proposa una de les parts ja estan negre sobre blanc, el proper dijous començaran a explicar-los. El 20N és a tocar. La República de Sí que branda la coalició de Bosch potser queda més lluny, però ganes, n'hi posen. (Quico Sallés, ND)

Broggi estaria “encantat” que Espanya hagués triat a Portugal el 1640

El candidat d'ERC-Catalunya Sí al Senat critica durament l'al·lusió de Peces-Barba als bombardejos sobre Barcelona El candidat d'ERC-Catalunya Sí al Senat, el metge centenari Moisès Broggi, ha respost a Gregorio Peces-Barba que estaria “encantat” que Espanya hagués triat a Portugal i no a Catalunya en la crisi de 1640 , que va acabar amb la independència del territori lusità.

Broggi ha interpretat que les paraules d'un dels ‘pares' de la Constitució es deuen al fet que Espanya percep a Catalunya com un “destorb” , però ha assegurat que potser passaria amb Portugal si avui en dia fos el país lusità qui formés part de l'Estat espanyol. Broggi és més crític amb l'al·lusió de Peces-Barba als bombardejos sobre Barcelona, el que considera “una broma maliciosa” de dubtós gust que el ponent constitucional podria haver evitat demostrant major sensibilitat.

“Ells tenen la força, però nosaltres tenim la raó, i la força cada vegada és més difícil d'aplicar perquè tothom els aniria en contra”, ha resumit sobre el polèmic comentari de Peces-Barba.

El metge català, de 103 anys, va atendre als ferits dels atacs aeris a Barcelona ja que el 1937, amb 28 anys, va entrar a treballar com a metge de guàrdia a l'Hospital Clínic de la capital catalana, un dels centres que va acollir als afectats per les bombes.

Kilian Jornet: "El que estava fent no era el que realment volia"

Kilian Jornet va decidir agafar-se un descans per reflexionar. "A Cavalls del Vent [Pirineu català] va ser el primer cop que vaig abandonar una cursa a banda de les que he hagut de deixar per lesió o per problemes amb al material. No tenia ganes de córrer. Vaig perdre el plaer de córrer", diu Kilian, que diu que aquest any "ha entrat en una esfera en què la societat ens porta a intentar estar present a totes bandes, a valorar més els resultats, a buscar una bellesa efímera".

El català diu que "a vegades cal tancar els ulls i veure quina és la veritable bellesa" i afirma: "El que estava fent no era el que realment volia. El que vull és estar a la muntanya de la proximitat... i això és el que no estava fent". Per tot això, Kilian va renunciar a un acte promocional al Perú per poder preparar l'última prova de la temporada a Malàisia.

El món descobreix "l'equip dels valencians"

'The New York Times', 'L'Equipe' i 'La Gazzetta dello Sport' s'interessen per la trajectòria del Llevant, que es promociona com a "l'equip dels valencians" El Llevant ha editat un vídeo per celebrar el lideratge a Primera Divisió i donar les gràcies als seus aficionats: "Sigueu on sigueu, vosaltres també sou líders".

Les entitats socials denuncien que “la pobresa infantil no és una prioritat per a la societat”

Augmentar les beques de menjador perquè tot escolar que ho necessiti tingui assegurat com a mínim un àpat i crear serveis d'acollida perquè els infants no es quedin sols a casa o al carrer són dues de les propostes que les entitats socials fan en la campanya Que els infants no paguin la crisi.

El Punt/Avui: Infància, pobresa invisible