lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de juliol, 2009

ERC avisa Zapatero que ha de dimitir si el TC retalla l'Estatut

ERC considera inadmissible que el president espanyol toleri una segona retallada de l'Estatut un cop aquest va ser aprovat per les Corts. El president d'ERC, Joan Puigcercós reclama anar més lluny en cas que la sentència del Tribunal Constitucional retalli l'Estatut, i que Zapatero dimiteixi.

"Si Zapatero va validar l'Estatut, que és un acord polític, no pot donar després un pas enrere i permetre una segona retallada dels tribunals. Si ho consenteix, hauria de dimitir", ha afirmat el president d'ERC. Per a Puigcercós, el recurs del PP davant el TC és "una espasa de Dàmocles" que permetria a Zapatero reinterpretar "alguns temes que no li agraden, com la gestió de Rodalies o el finançament autonòmic".

Carod-Rovira viatja a Cuba per promocionar la cultura catalana

Carod-Rovira ha viatjat avui a Cuba en condició de copresident de l'Institut Ramon Llull (IRL) per presidir els actes del programa 'L'empremta catalana al carib', una iniciativa bianual organitzada per l'IRL i la Casa Amèrica de Catalunya que culmina a l'illa després d'haver-se realitzat a Puerto Rico i la República Dominicana. Les autoritats locals projecten la creació d'un Centre Permanent de la Memòria Catalana, el primer d'aquestes característiques a tot el món, que s'ubicaria a l'ermita de Montserrat, que acull des del segle XIX festes populars d'origen català. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, Cuba és el país del món on l'empremta catalana és més notable, "tant en la història com en la cultura". Com a exemple, assegura que el 1928 Francesc Macià va presidir allà un "importantíssim esdeveniment polític de caràcter catalanista". El país té al voltant de 800 catalans --dels quals "molts" reben ajudes socials de la Generalitat-- i sis "casals catalans". Catalunya exporta a l'illa per valor de gairebé 200 milions d'euros --maquinària, plàstics i automòbils--, mentre que les importacions se situen en els 4,3 milions d'euros --alcohol i tabac--. A més, el Govern ajuda a cisterna en desenvolupament agrícola, fabricació de cadires de rodes per a discapacitats i rehabilitació de sostres d'edificis. Tant de bo alego els sentim dir: más se perdió en Cataluña!!!

Pintades contra José Tomàs a la Monumental

Leonardo Anselmi 020709 CATinfo

La Monumental de Barcelona s'ha despertat aquest matí amb diverses pintades en gairebé totes les seves portes, tan principals com laterals, en contra de les corrides de toros i del torero, José Tomàs. Entre elles una que l'acusa "d'assassí". En altres entrades també s'hi han vist taques vermelles de pintura que simulaven sang. Tot això no ha impedit que els aficionats a la tauromaquia s'apropessin aquest matí a les guixetes de la plaça de toros per comprar entrades, ja que les anticipades estan esgotades des de fa mesos. Els beneficis de la corrida d'aquesta tarda seran donats pel torero a la fundació benèfica que porta el seu nom, i que té per objectiu promocionar i difondre la tauromaquia. Je, je! Ja us pensaveu que ho donaria a una ONG! directe.cat: Els antitaurins es manifesten contra la que podria ser una de les darreres corrides de toros a Catalunya

Iu Forn: Viatges José Tomás

El Maresme es mobilitza per demanar la gratuïtat dels peatges

Coincidint amb els 40 anys d'autopista de pagament, més de 200 veïns han participat aquest cap de setmana en diverses activitats festives i reivindicatives a l'altura de Premià de Mar de la N-II per reclamar la gratuïtat dels peatges del Maresme i la conversió de la nacional en una via urbana. Al tall circulatori organitzat per la Plataforma Camí Ral de Premià de Mar, que ha durat des de les onze del matí i fins les dues del migdia, s'hi han afegit una cinquantena de veïns de Vilassar de Mar, que hi han arribat en manifestació des de la seva població. La música, els jocs, el teatre, un castell inflable i diverses activitats han mantingut distrets als manifestants, una cinquantena dels quals s'han aplegat al peatge d'Alella. Entre els desplaçats hi havia el diputat d'ERC Pere Aragonès, que ha denunciat que 'el cost de l'autopista s'ha pagat més de tres vegades' amb el peatge.

VilaWeb: Protestes contra el pagament de peatges a l'autopista C-32

L'Estàtua de la llibertat torna a obrir vuit anys després

L'Estàtua de la Llibertat, un dels principals emblemes de la ciutat de Nova York, va tornar a obrir ahir les seves portes coincidint amb el Dia de la Independància dels Estats Units, vuit anys després d'haver-se tancat: l'accés a les vistes panoràmiques s'havia tancat al públic després dels atemptats de l'11 de setembre. El Servei Nacional de Parcs ha estat treballant tot aquests anys per acondicionar la corona de l'estàtua, el punt més alt que es pot visitar, per complir totes les mesures de seguretat i evacuació.

Després d'aquesta primera posada a punt, que permet que hi puguin pujar trenta visitants cada hora, l'estàtua romandrà dos anys oberta i després es tornarà a tancar per a fer una remodelació més completa.

L'Estàtua de la Llibertat, de noranta-tres metres d'alçada i pesa dues-centes vint-i-cinc tonelades, fou un regal de França amb motiu del centenari de la independència dels Estats Units l'any 1876. L'obra, de coure, fou forjada a França per l'escultor Frederic Auguste Bartholdi i després transportada en vaixell a Nova York. Ja li tocava, no?

La Unió Europea distingeix les Terres de l'Ebre amb el premi Destinació Europea d'Excel·lència

Així ho va anunciar ahir el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, a Benifallet, després que ell mateix pogués comprovar les opcions lúdiques de l'Ebre participant, amb altres autoritats, en la baixada en piragua pel riu Ebre des de Miravet fins Benifallet.

El conseller va destacar que les Terres de l'Ebre són l'única zona del país que ha rebut aquesta distinció de tot l'Estat, i segons Huguet, aquest reconeixement ajuda a la forta aposta del Govern per fer «un turisme diferenciador i de marca», que permeti visitar Catalunya tot l'any. Cal recordar que el reconeixement atorgat per la Unió Europea premia el turisme de zones naturals protegides però que practiquen una oferta turística sostenible. T'ha tocat a base de bé!!!