lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 d’abril, 2010

Més merda!!! Ara, al Pinell.

Els regidors del govern i de l'oposició del Pinell de Brai estan convocats la setmana que ve a una reunió informativa amb els tècnics de la unió d'empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA. Són les tres empreses que el novembre del 2008 van signar un conveni amb aquest ajuntament de la Terra Alta, amb l'objectiu de restaurar una mina d'argila amb les bales del rebuig dels ecoparcs de l'àrea metropolitana de Barcelona. El portaveu de Progrés Municipal (PM) del Pinell de Brai, Lluís Melich, va confirmar que l'Ajuntament ja ha cobrat 58.000 euros durant el 2009, tot i que l'alcalde havia deixat en suspens el conveni.

El Punt: Reactiven el projecte per soterrar residus metropolitans al Pinell de Brai

Puigcercós no descarta reeditar el tripartit però avisa que dialogarà amb qui 'planti cara' a Madrid

El president d'ERC, Joan Puigcercós, no ha descartat aquest diumenge una reedició del tripartit, ja que considera que aquesta 'no és una fórmula fracassada'. 'Però no és tant important amb qui governem sinó les bases ideològiques d'aquest nou pacte', ha afegit en una entrevista a La Vanguardia. Així, el president d'ERC ha deixat clar que la 'prioritat' del seu partit serà 'plantar cara a Madrid' i ha assegurat que dialogaran 'amb aquells partits que estiguin disposats a donar aquest pas'. Puigcercós ha garantit que ERC aconseguirà uns millors resultats dels que preveuen les enquestes i que el seu objectiu és 'ser decisius' en la governabilitat de Catalunya.

Joan Puigcercós: "El tripartito no fracasó y no descarto repetir" (LaVanguardia)

Avui: Puigcercós diu ara que no descarta reeditar el tripartit, amb ICV inclosa

Ciutadans pel Canvi demana una reunió al PSC per abordar el futur i no descarta deixar de presentar-se junts al Parlament

El PSC ja ha posat en marxa la seva maquinària electoral amb José Montilla com a candidat i amb un equip de campanya ja elegit. Ara caldrà veure com encaixa el seu projecte per a les eleccions al Parlament de la tardor amb Ciutadans pel Canvi (CpC). L'associació cívico-política ja ha demanat una reunió amb el primer secretari del PSC per parlar sobre com col·laborar en el futur. Fonts de CpC preveuen que aquesta trobada es pugui celebrar després del parèntesi de Setmana Santa, tot i que altres apunten que ja hi ha hagut converses de caràcter informal.

Des de Ciutadans pel Canvi es deixa clar que la seva voluntat és seguir col·laborant amb els socialistes catalans en el futur, tot i que, per fer-ho, tenen diferents opcions a sobre de la taula. Així, tot i que no hi ha cap decisió presa en cap direcció, no es descarta la possibilitat de no tornar a repetir la coalició amb els socialistes catalans. Aquesta és una opció tot i que, al mateix temps, també deixen clar que, si s'acorda tornar a anar junts al Parlament, hi haurà gent de Ciutadans pel Canvi disposada a donar el pas.

ETA insta l'Estat a abandonar 'l'estèril camí repressiu' i a acceptar la voluntat del poble basc

La banda armada ETA ha demanat aquest cap de setmana, coincidint amb l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria basca), que l'Estat espanyol i francès 'abandonin el camí repressiu i, a través del diàleg i la negociació, es posicionin a favor de la solució democràtica basada en el respecte de la voluntat dels bascos'. A través d'un comunicat a Gara, ETA assegura que l'assassinat del policia francès va tenir lloc 'contra la voluntat d'ETA' i va ser originat 'en l'actuació de la policia francesa contra els nostres militants, de cap manera al revés'. El grup armat també ha celebrat que diversos actors internacionals insisteixin en la necessitat de resoldre el conflicte basc, i avancen que 'en properes reflexions' recolliran les opinions dels agents internacionals. Aquest darrer comunicat d'ETA pot ser llegit com un pas més cap a una declaració de treva unilateral, una possibilitat que ha sonat amb força aquests darrers dies a l'entorn de l'esquerra abertzale.

VilaWeb: ETA demana una 'solució democràtica' per al conflicte basc LaVanguardia: El Nacionalismo vasco celebra el Aberri Eguna fuera del Gobierno por primera vez en 30 años

El segon viatge de Colom a Amèrica va sortir des de Barcelona

... i, segurament, els calers!!! Un estudi del Cercle Català d'Història assegura que l'expedició de l'Almirall Cristòfor Colom va sortir en el segon viatge a Amèrica des del port de Barcelona l'any 1493 i no des del de Cadis. La investigadora del Cercle Català d'Història Eva Sans ha localitzat informació que contradiu la versió de la historiografia oficial que el viatge es va iniciar a la ciutat andalusa.

"No només la preparació del segon viatge i la rebuda oficial pels Reis Catòlics de Colom i els indis es va produir a Barcelona, sinó que l'armada de l'almirall i les naus i caravel·les que el van acompanyar van partir originàriament de Barcelona", sosté Sans.

Segons la hipòtesi de la historiadora catalana, l'armada Real va arribar a Cadis el 23 de setembre i s'hi va estar dos dies per proveir els vaixells de nou d'aigua i aliments "després d'uns 15 o 20 dies de navegació des de Barcelona" abans de prosseguir el viatge cap a les terres descobertes.

Una de les fonts històriques utilitzades per Sans són els "Annals de Catalunya" (1709), de Narcís Feliu de la Peña, conservats en la Biblioteca de Catalunya.

LaVanguardia: Un estudio asegura que el segundo viaje de Colón a América salió de Barcelona

Desenes de morts en un triple atemptat a Bagdad

Tres atemptats amb cotxe bomba al centre de Bagdad han mort almenys 21 persones i n'han ferit a 46 més aquest diumenge, segons les primeres estimacions del ministeri de l'Interior iraquià. Les explosions, gairebé simultànies, s'han produït a tocar de les ambaixades d'Espanya, Iran, Egipte i Alemanya. L'espanyola, al districte d'Al Mansur, ha patit 'danys materials considerables', com el trencament de vidres d'alguns despatxos i a la residència de l'ambaixador, però cap víctima mortal. A la veïna ambaixada alemanya, per contra, sí que han mort dos vigilants. Dos dels cotxes bombes han explotat a Al Mansur i un tercer a la zona d'Al Salehiya, al centre de Bagdad i a les portes de la zona verda.

Diumenge de Pasqua

El vessament de petroli d'un vaixell xinès amenaça la Gran Barrera de Corall australiana El vessament de petroli procedent d'un vaixell xinès que ha encallat en un banc de sorra a 70 quilòmetres de la costa nord-oest d'Austràlia amenaça la Gran Barrera de Corall. El Shen Neng I, que fa 230 metres de llarg i transporta un carregament de 65.000 tones de carbó i 950 de petroli, podria partir-se en dos després que l'accident que va patir aquest dissabte i tot i que encara no s'ha produït una gran filtració, ja es poden veure taques de cru a l'aigua. Diverses aeronaus ruixaran la zona amb productes químics durant tot el dia per dispersar el petroli i poder fer una primera avaluació dels danys, han informat les autoritats.