lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’abril, 2010

El recompte del 25-A es tanca amb 449.312 vots acumulats pel sí a la independència

Un total de 449.312 catalans han votat a favor de tenir un Estat propi des que va començar la consulta sobre la independència. Després de tancar el recompte de la tercera onada, celebrada aquest diumenge 25 d'abril, la participació acumulada des del 13-S d'Arenys de Munt ha estat un 20,8% –han votat 481.165 dels 2,3 milions de ciutadans convocats–, i el sí se situa en un 93,4% dels votants i un 20% del cens.

En el darrer comunicat, la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència recorda que "amb només 2,3 milions del cens cridat a les urnes, menys de la meitat del total que pot votar en unes eleccions", el sí, amb 449.312 vots, supera en vot absolut el resultat d’ERC de 2006, que va obtenir 416.355 suports. La diferència encara és superior respecte del PP (316.222), de Ciutadans (89.840) i d'Iniciativa (282.693). A més, per percentatges, el sí té el suport del 20% del cens, més que el 17’7% sobre el cens aconseguit per CiU i encara més que el 15’5% del PSC.

Amb aquests arguments, la Coordinadora manté que "la independència està sent votada de manera clara i contundent i continuarà sent votada en les properes onades de la consulta", la més propera de les quals serà el 20 de juny, jornada en què es votarà en ciutats com ara Cornellà de Llobregat. A la ciutat de Barcelona, es farà el 10 d'abril de l'any que ve.

Òmnium Cultural subratlla 'la seriositat' d'unes consultes que toquen un tema que afecta 'el cor' dels catalans

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha subratllat 'la seriositat' d'unes consultes que, malgrat 'no ser vinculants', afronten temes que 'toquen el cor' dels catalans. Plantegen dues preguntes, 'com volem que sigui el nostre país i quines relacions volem que tingui amb els veïns'. Casals ha remarcat com a portaveu d'una entitat civil que cal valorar-les 'molt positivament'. Per a un demòcrata anar a les urnes 'és una festa', anar-hi 'sense estar obligat és una doble festa'. El lema d''Òmnium és llengua, cultura i país', ha recordat. Si volem fer millors les tres coses, 'cal fer encara molta feina'.

Gerard Piqué: "Vull que els jugadors de l'Inter entrin al camp i odiïn la professió de futbolista"

Gerard Piqué FCB 260410 RAC1

El defensa del Barcelona Gerard Piqué espera "el millor Camp Nou de la història" dimecres que ve, quan l'equip rebrà l'Inter en la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions amb l'objectiu de remuntar el 3-1 encaixat a Milà.

"Vull un Camp Nou que no hagi vist mai, un Camp Nou en què no hi hagi una cadira lliure. Que els jugadors de l'Inter entrin al camp i odiïn la professió de futbolista durant noranta minuts", ha dit Piqué, que ha demanat que aquestes paraules no siguin malinterpretades, "perquè en el partit vull que hi hagi zero violència".

El central català entén que aquesta atmosfera de remuntada que s'està generant a l'entorn blaugrana "és molt bona si es porta amb responsabilitat i amb cap" i no creu que l'equip tingui problemes per pair tanta càrrega emotiva: "La gent, que animi. Nosaltres som els que hem de valorar tot aquest ambient i no deixar-nos portar per l'ansietat".

Piqué espera que el Barcelona-Inter de dimecres que ve sigui "una mica semblant" al partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions 1999-2000. Llavors el conjunt blaugrana va golejar el Chelsea al Camp Nou (5-1), remuntant el 3-1 encaixat a Stamford Bridge.

El defensa barcelonista sap que no caldran tants gols, sinó que n'hi haurà prou de repetir el 2-0 aconseguit davant els italians en la fase de grups. No obstant això, ha advertit que aquest partit serà "molt diferent" al disputat fa uns mesos. Encara que Piqué espera un Inter que utilitzarà "tots els mètodes al seu abast" per neutralitzar el joc del Barça, sap que jugar la tornada a casa, més enllà de comptar amb el suport de l'afició, atorga cert avantatge tècnic. "El Camp Nou és més gran, l'herba estarà més curta i regada, la pilota anirà més ràpida i li costarà més parar-nos", ha advertit.

Stephen Hawking aconsella no contactar amb extraterrestres

El científic britànic i astrofísic Stephen Hawking ha declarat en una sèrie televisiva per al canal Discovery que els extraterrestres "gairebé segurament existeixen" tot i que aconsella que els humans evitin mantenir-hi el contacte.

L'expert ha dit que és "perfectament racional" assumir vida intel·ligent en altres llocs, tot i que ha advertit que els àliens possiblement farien incursió a la Terra per proveir-se de recursos i després se n'anirien. En aquesta línia, ha afegit que si els extraterrestres visitessin la Terra el resultat seria semblant a quan Cristòfor Colom va arribar a Amèrica, una trobada en què els natius del continent americà no van ser els més beneficiats.

Segons explica la BBC, en el passat s'han enviat sondes a l'espai amb informació sobre el planeta Terra i dels éssers humans. A més, s'han llançat a l'Univers transmissions de ràdio, amb l'esperança que siguin captades per alguna civilització alienígena. "Per al meu cervell matemàtic només els números em fan creure que l'existència dels extraterrestres és perfectament possible. El gran repte és predir quina forma tindrien", ha afegit el científic britànic, tot i que ha indicat que, probablement, la major part de la vida a altres racons de l'univers consistirà en simples microbis.