lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 de maig, 2009

Barça 0 - Osasuna 1

Puyal 230509 resum

El Barça ha jugat amb el cap centrat en el partit de Roma de la final de la Champions. I aquesta falta de concentració ha fet que els blaugranes hagin perdut el partit davant l'Osasuna 0-1. Aquest fet, però, no ha fet deslluir la celebració del títol de Lliga que ha tingut lloc després del partit, en que els seguidors del Barça han pogut escoltar els discursos d'alguns dels jugadors del primer equip i el de l'entrenador, Pep Guardiola, que una vegada més ha traslladat tot el mèrit cap als futbolistes. "Avui celebrem dos títols, però el més important és que aquests jugadors no ens fallaran dimecres. Per això aixequeu-vos i fer una ovació a aquests jugadors, que s'ho mereixen", ha dit el de Santpedor. Els aficionats que omplien el Camp Nou han rebut la copa de la Lliga amb una gran ovació, que s'ha repetit cada cop que alguns dels protagonistes del primer equip del Barça deien algunes paraules. El capità del Barça, Carles Puyol, ha estat el primer en agafar el micròfon, però l'han seguit Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets, Valdés, Eto'o, Messi, Henry, Sylvinho, Márquez i Bojan. La festa ha acabat amb focs artificials, amb alguns dels jugadors tirant-se davant d'una de les porteries del camp i amb el desig de tots els culers de repetir la celebració dijous, però amb la Copa d'Europa. FOTOGALERIA SPORT: les millors imatges del partit

ERC fa corresponsable el PSC de que el català no sigui oficial a Europa

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha acusat aquest dissabte el PSC de "no fer tot el que caldria" per assegurar l'oficialitat del català a les institucions europees i l'ha corresponsabilitzat del fet que no hi hagi aquest reconeixement, ja que els seus 25 diputats donen "suport sistemàtic" al PSOE.

En un míting a Terrassa, Maria Badia va afirmar tenir "l'honor" d'haver estat qui ha impulsat "totes i cadascuna de les iniciatives que té a veure amb l'ús del català" i va instar els catalanistes a que "es fixin una mica en qui fa la feina i qui xerra".

Junqueras, que aquest dissabte ha passat per l'Aplec del Cargol de Lleida, creu que "hi ha molta gent" que treballa pel català i creu "poc elegant" que digui que és "l'única" que hi treballa.

Junqueras ha recordat que si el català no és oficial a Europa és "per una decisió política de l'Estat espanyol". "Que jo sàpiga, l'estat espanyol té un govern del PSOE amb el suport sistemàtic de 25 diputats del PSC", ha dit, i "si algú no fa tot el que caldria per assegurar l'oficialitat i el reconeixement del català a la UE segur que són els diputats del partit de la senyora Badia".

Portbou recorda amb emoció els 100.000 exiliats que van fugir dels franquistes pel coll de Belitres

Unes 400 persones s'han aplegat aquest dissabte dalt del coll de Belitres, al pas fronterer entre Portbou i Cervera de la Marenda (Catalunya Nord), per recordar 70 anys després els més de 100.000 exiliats republicans que el va creuar penosament fugint de l'avanç de les tropes franquistes i rumb a una destinació desconeguda. "Plovia molt, feia fred i teníem l'aviació que ens amenaçava amb els bombardejos", ha recordat la Montserrat Julio, un dels testimonis de la retirada, que ha arribat a Portbou juntament amb 260 persones més gràcies al Tren de l'Exili, que ha sortit de Barcelona a les 8.25 hores i ha arribat a les 10.26, 10 minuts abans del previst, a l'última estació catalana. VilaWeb: Recórrer les vies de la mèmoria dels exiliats

El PSOE troba ara arguments per tancar totes les centrals nuclears abans del 2050

Un informe de la Fundación Ideas, font ideològica del PSOE, aposta sense embuts per un nou model energètic basat en el desenvolupament sostenible, i pel tancament de les centrals nuclears existents a l'Estat a mesura que acabi el termini d'explotació atorgat per les llicències en vigor. Les de Vandellòs II i Ascó s'esgoten l'any que ve, i la d'Ascó II, el 2011. El PSOE ha fet seves les conclusions de l'estudi, però curiosament dimarts passat el grup parlamentari socialista va votar en el Congrés contra una resolució que demanava el tancament de la central nuclear de Garoña, el permís de la qual caduca el 5 de juliol que ve.

L'esquerra abertzale demana el vot per a Iniciativa Internacionalista

L'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, la cap de llista per Biscaia de la candidatura il·legalitzada D3M, Itziar Lopategi, i la dirigent d'ANB, Miren Legorburu, han demanat aquest dissabte el vot en les pròximes eleccions europees per a la candidatura Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els pobles (II-SP).

En una compareixença en un hotel de Sant Sebastià, Otegi ha fet una crida al poble abertzale i d'esquerra a sostenir "social, política i popularment" la candidatura d'Iniciativa Internacionalista d'Alfonso Sastre.

"Aquest vot ha de permetre posar de manifest la situació antidemocràtica que viu Euskal Herria, per reclamar un model social socialista per a Euskal Herria i per al conjunt de la Unió Europea, i per demanar la implicació d'Europa i de la comunitat internacional en una solució pacífica i democràtica al conflicte", ha assenyalat.

Els propietaris rebran uns 300 euros per l'ocupació temporal de les finques dels pous de Vinallop

Les obres dels pous d'emergència de Vinallop, vinculats a la descontaminació del pantà de Flix, avancen a un ritme lent. La canonada principal, que connectarà els pous amb el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), ja està enllestida, però encara no han començat a perforar-los ni s'han fet les obres al canal de la dreta, per no interferir en els treballs als arrossars. Mentrestant, s'ha creat un fons de compensació per als propietaris, que cobraran uns 300 euros per l'ocupació temporal de les seues finques.

Cada dia es tanquen 100 botigues a Catalunya

Cada dia es tanquen a Catalunya entre 100 i 120 comerços, segons el president de Pimec Comerç, Alejandro Goñi, amb dades de la patronal de petites empreses extretes d'un sondeig als seus afiliats.

Els sectors més perjudicats per la crisi econòmica són, per ordre, electrodomèstics i ferreteria, parament de la llar i tèxtil. En una entrevista, Goñi ha explicat que "els més vulnerables són els comerciants sols, que no estan integrats en una cadena, ni en una central de compres, ni en un eix comercial".

"Els comerciants petits naixem i morim sense soroll, no és com quan tanca una empresa de 300 treballadors i té un ressò mediàtic" ha assenyalat. La mitjana de treballadors en el sector és d'1,2 per comerç.

Isabel-Clara Simó: I l'ètica política?

Em pregunto què ha passat amb l'ètica política. Estem assistint a casos de corrupció grotescos, primaris, propis de gent irresponsable o de sàtrapes que mai no han de retre comptes a ningú; alhora, estem assistint a un sistema electoral en què hom ven les idees amb les quals ens hem de regir, com un detergent o un iogurt; s'afirma, sense que els colors pugin a la cara, que ens donaran diners a dojo, que ens construiran infraestructures, que mimaran els nostres infants i que respectaran les lleis, quan no tenen cap intenció de complir-ho. Què ha passat amb l'ètica política emanada d'Aristòtil, els moralistes francesos, els empiristes anglesos i Kant? La transparència de la cosa pública és un mite; la separació de poders, un altre mite; les llistes dels candidats són tancades i el finançament dels partits, un misteri; el resultat és que cada cop vota menys gent i que, estupiditzats per una situació de la qual no són aliens determinats mitjans de comunicació, els problemes reals són bandejats com a egoistes, i en què les legítimes aspiracions de les petites empreses, dels pensionistes, dels pagesos, dels hipotecats, dels qui tenen criatures que estudien en barracons mentre els prometen ordinadors de tecnologia punta, de les dones assassinades (per cert: ¿no haurien de ser il·legals, per pura simetria, els partits que no condemnin explícitament la violència contra les dones?), doncs estupiditzats perquè no ens donen cap opció on triar, fora de les dues que s'han repartit l'Estat, i que pacten sense produir escàndol quan els convé, ens estem acostant a la resignació. Heu pervertit la democràcia. I ara, com els de Camps, els vostres són trajos a mida per anar a saraus.