lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de gener, 2010

ERC exigirà a futurs socis una consulta sobiranista en la pròxima legislatura

ERC ha iniciat decididament la precampanya electoral amb un gest que sembla apuntar un canvi en l'estratègia del partit, que podria replantejar la seva aposta pel tripartit –un cop totes les enquestes indiquen que els tres socis actuals del Govern no sumaran prou diputats per reeditar-lo. El president republicà, Joan Puigcercós, ha defensat aquest divendres que la celebració d'una consulta sobiranista en la pròxima legislatura sigui una condició "sine qua non" per poder pactar amb la seva formació, perquè Catalunya "ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur". Una condició, la de celebrar aquesta consulta, que a banda de pretendre 'reconquerir' la part del seu electorat desencantada per l'aliança amb el PSC i ICV, aporta a Esquerra una coartada per no definir fins a l'últim moment el seu soci preferent en el futur govern, o fins i tot per restar a l'oposició. "En la propera legislatura tenim una cita amb la democràcia. Catalunya ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur, sense apriorismes per cap costat. Sense renúncies per part de ningú. Sense prohibicions antidemocràtiques ", va sostenir Puigcercós, que va subratllar que tothom té dret a defensar el seu projecte, també els independentistes. En aquest sentit, va afegir que "qui avisa no és traïdor", de manera que va advertir els futurs socis que "qui vulgui alguna cosa d'ERC ja sap el que vol ERC".

VilaWeb: Puigcercós obre la campanya defensant el paper jugat pel tripartit

Avui: El PSC respon a ERC que no parlarà de futurs pactes fins després de les eleccions

Ausàs confia que el Govern aprovi la Llei de vegueries 'aviat' perquè arribi al Parlament aquesta legislatura

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha dit aquest dissabte confiar que la nova llei d'organització territorial de Catalunya sigui aprovada pel Govern 'el més aviat possible' perquè pugui ser portada al Parlament. Sinó, ha advertit, 'no hi hauria temps material' perquè la llei fos aprovada per la cambra catalana abans que acabi la legislatura. El conseller ha negat que la llei s'hagi posposat, perquè ha assegurat que el Govern l'aprovarà, tot i que ha evitat concretar un calendari. 'Aquí no s'ha parat res, segueixo parlant amb tothom', ha assegurat, tot afegint que s'han presentat 'poques al·legacions'.

Avui: Ausàs confia que el govern aprovi la Llei de vegueries "aviat" perquè hi hagi "temps material" al Parlament

Josep Maria Solé i Sabaté: Vegueries? I tant que sí! (Avui)

Herrera avança que ICV no centrarà les eleccions en la independència

El secretari general d'ICV, Joan Herrera ha afirmat que la seva formació política centrarà els seus objectius en sortir de la crisi econòmica amb polítiques d'esquerres en lloc de parlar de la independència com altres formacions, en referència a la condició que posa Esquerra Republicana de Catalunya de fer un referèndum d'autodeterminació a un possible pacte de govern en vista a pròxima legislatura.

I no podem parlar de les dues coses alhora?

Avui: Herrera afirma que ICV centrarà les eleccions en sortir de la crisi i no en la independència

La Geli hi torna !!!

Assegura que ja ha passat el primer brot de grip nova però que n'hi pot haver un altre La consellera de Salut, Marina Geli, ha assegurat que 'hem passat' el primer brot epidèmic de grip nova a Catalunya però que encara 'no se sap' si hi haurà un segon brot de grip al llarg dels primers mesos del 2010. Geli ha afegit que la grip nova està 'baixant' i que en aquests moments hi ha 'molt poca activitat'. A més, la consellera ha explicat que aquesta variant de la grip ha tingut 'molta activitat' en els 'nens' i 'adolescents' però amb 'baixa gravetat' i que no ha afectat les persones grans.

Amb tan poques vacunes com han posat, que no busqui feina de representant. No és lo seu!!!

Guardiola, millor entrenador del món del 2009

La Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol ha escollit el tècnic del FC Barcelona, Pep Guardiola, amb la major diferència de la història respecte al segon classificat des que en 1987 s'iniciés aquesta votació, com el millor entrenador de club del món del 2009.

Els membres del jurat de 69 països d'un total de 85 que hi participen han elegit Guardiola en primer lloc amb 300 punts, per davant del tècnic del Manchester United, Alex Ferguson (137), que defensava el títol, i de l'entrenador de l'Inter de Milà, José Mourinho (66).

L'entrenador blaugrana que ha signat la millor temporada de la història amb el FC Barcelona després de guanyar sis títols durant el 2009 ha aconseguit així també el seu reconeixement mundial per la seva tasca com a tècnic, no només pels èxits, sinó també per la manera de jugar que ha desenvolupat l'equip durant tota la temporada.

Viquipèdia: Josep Guardiola i Sala

Dos detinguts com a presumptes autors de l'incendi a Horta de Sant Joan en què van morir cinc bombers

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha anunciat avui que es personarà com a acusació particular contra els presumptes autors de l'incendi d'Horta de Sant Joan en què van morir cinc bombers, que han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra. Són un veí de L'Aldea i un altre de Càlig. El jutjat de Gandesa ha decretat presó provisional pels dos detinguts en valorar la gravetat del delicte i el risc de fugida. Se'ls imputa un delicte d'incendi forestal, però ells han negat les imputacions. Els dos joves van passar ahir per la tarda a disposició judicial i han declarat fins a primera hora d'aquest matí. La investigació de l'Àrea Territorial d'Investigació de les Terres de l'Ebre en col·laboració amb la Unitat Central de Medi Ambient dels Mossos demostraria que aquestes dues persones es trobaven a la zona i hora dels fets quan es va iniciar el foc. La investigació, engegada fa sis mesos, provaria també que els dos arrestats van encendre un foc a terra tot i la prohibició i les condicions meteorològiques adverses que es registraven aquell dia. El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, va assegurar el 24 juliol que un llamp va provocar l'incendi. L'informe dels Agents Rurals permetia afirmar-ho amb 'rotunditat', segons Baltasar, després d'estudiar-se la zona on es va originar el foc, una zona de bosc sense cap accés, i es va trobar la marca d'un llamp en un arbre. Segons es va dir aleshores, aquest llampec va caure el 14 de juliol quan hi havia hagut una tempesta elèctrica seca, que no va causar l'incendi al moment, sinó que va formar unes petites brases a la vegetació que en trobar les condicions propícies de vent i humitat relatiu van fer que brotés el foc, afavorit després pel vent. Els cinc bombers morts, naturals de Lleida, van morir durant l'extinció del foc, que va cremar 1.140 hectàrees, quan estaven en una zona de difícil accés, i després d'un canvi sobtat de la direcció de l'aire, en quedar envoltats de les flames.

Avui: Dos excursionistes van provocar amb un foc a terra l'incendi que va matar cinc bombers a Horta de Sant Joan

LaVanguardia: La detención de dos personas por el incendio de Horta de Sant Joan descarta la investigación que lo atribuyó a un rayo

elPeriódico: Detinguts dos bombers auxiliars per causar el foc mortal dels Ports

Les temperatures continuaran baixant i les nevades podrien allargar-se fins dilluns o dimarts

Protecció Civil manté el nivell 2 del Pla Neucat, la fase d'emergència, 'per la neu que ha caigut, la que caurà i les gelades', ha explicat el secretari general d'Interior, Joan Boada. 'El nostre consell és evitar qualsevol desplaçament sempre que sigui possible', ha insistit. Els bombers han fet 250 sortides, la majoria al Maresme i el Vallès Oriental, però a causa del vent i la pluja, 'no de la neu'. 'Encara no hem vist res', ha assegurat Joan Boada referint-se a les baixes temperatures. 'Baixaran més al llarg de tot el cap de setmana', ha assegurat el secretari, que ha recordat que el Servei Meteorològic de Catalunya 'preveu per dilluns i dimarts fortes nevades'. El Punt: La nevada remet, però el glaç i el vent podrien complicar un cap de setmana gèlid