lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 d’octubre, 2009

Puigcercós critica el 'dogmatisme' d'ICV oposant-se a rebaixar successions

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha criticat aquest dijous l'actitud 'dogmàtica' d'ICV-EUiA amb la reforma a la baixa de l'impost de successions i ja ha donat per fet que quedarà al marge de l'acord que ultima amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, i el president de la Generalitat, José Montilla. En una entrevista a l'ACN, el líder republicà considera més probable que se sumi a l'acord CiU, reproduint-se així un escenari similar al de la Llei d'Eduació de Catalunya, que va rebutjar ICV-EUiA i, en canvi, va aprovar la federació. Puigcercós ha afirmat que en 'menys d'un mes' pot haver-hi una proposta d'Economia per rebaixar l'impost que es concretarà 'abans de Nadal' per entrar en vigor al llarg del 2010.

Avui: Augmenta la tensió i els retrets entre ERC i ICV per la reforma de l'impost de successions

El Sinn Féin dóna suport a les consultes populars sobre la independència de Catalunya

La internacionalització de les consultes sobre la independència de Catalunya és un fet. Si el 23 d'abril en faran la majoria de casals catalans d'Europa i set eurodiputats de l'Aliança Lliure Europea (ALE) ja van mostrar el seus suport a les consultes, ara és l'eurodiputada del Sinn Féin Bairbre de Brún qui també s’ha mostrat partidària que els ciutadans de Catalunya puguin decidir a quin Estat volen pertànyer. La diputada nord-irlandesa ha donat suport als referèndums que la societat civil catalana està promovent en l’àmbit local. Per la seva banda, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha recordat que la forma més democràtica de construir el mapa polític europeu és precisament el dret a l’autodeterminació.

Els detinguts del cas Pretòria dormiran a la presó de Soto del Real de Madrid

Els vuit detinguts a Catalunya per la trama de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet han arribat cap a dos quarts de vuit a Madrid, concretament a la presó de Soto del Real, segons han confirmat fonts de la investigació.

Els arrestats han sortit en dos furgons de la Guàrdia Civil des de la Comandància de Sant Andreu de la Barca abans de l'una del migdia i no han estat portats a cap caserna de Madrid sinó en un annex de la presó per a arrestats.

A partir de demà al matí començaran a declarar a l'Audiència Nacional, on es jutgen els delictes de corrupció, davant de Baltasar Garzón.

Millet:"Tot el tema de la comptabilitat i els números el portava el senyor Montull, jo em limitava a firmar"

L'expresident de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, Fèlix Millet, va traslladar tota la responsabilitat sobre els comptes del Palau a Jordi Montull durant la declaració que va fer fa dues setmanes davant el jutge, Juli Solaz, els dos fiscals i els advocats de l'acusació i la defensa, que avui publica El Periódico. "Tot el tema de la comptabilitat i els números l'ha de preguntar al senyor Montull, que és qui ho sap tot i qui ho portava, jo em limitava a firmar (...). A partir d'aquí, jo desconec absolutament tot el procés, perquè no el conec".

Millet també va assegurar que Montull no li donava mai compte de quin era el destí de la despesa i que només "l'hi deien verbalment". Segons Millet, les firmes es feien un cop al mes i, com que hi havia tants documents a firmar, "no analitzava firma per firma". "Jo firmava, tenia tota la confiança [en Montull] i s'emportava els diners", relata.

Arzalluz trasbalsa la política basca en qualificar de patriotes els dirigents abertzales detinguts

En una entrevista que avui publica el diari Gara, Arzalluz ha opinat que la detenció d'Otegi i altres dirigents de l'esquerra abertzale per tractar suposadament de reconstruir la il·legalitzada Batasuna té per objectiu parar la iniciativa política d'uns "bons patriotes bascos" que són "dignes d'admiració".

El secretari general dels socialistes de Biscaia, José Antonio Pastor, ha qualificat d'"absolut despropòsit" les afirmacions de l'expresident del PNB Xabier Arzalluz, que ha qualificat Arnaldo Otegi i altres membres de l'esquerra abertzale recentment detinguts de "bons patriotes bascos" que són "dignes d'admiració".

En canvi, el coordinador general d'Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, i el secretari general d'ERC, Joan Ridao, han tret importància a les declaracions d'Arzalluz.

En roda de premsa conjunta al Congrés, Lara ha assegurat que cadascú té la seva pròpia manera de definir "patriota". "Jo sóc patriota dels aturats, de les pimes, dels joves sense habitatge, de la gent que pateix, i m'imagino que Otegi també deu tenir el seu propi concepte de patriotisme", ha manifestat. Amb tot, Lara considera que les paraules pronunciades per Arzalluz en defensa de l'exportaveu de la il·legalitzada Batasuna "no tenen valor" des del punt de vista polític.

Per la seva banda, Ridao, després d'assenyalar que "semànticament patriota és aquell que estima la seva pàtria i el seu país", ha dit que no dubta que Otegi tingui "estimació" pel País Basc. Això sí, ha apuntat que l'afirmació d'Arzalluz "no dóna per gaire".

Astèrix fa cinquanta anys !!!

Avui se celebren els cinquanta anys de la primera aventura del petit gal Astèrix i dels seus amics, apareguda al número 1 del setmanari Pilote, ideats pels francesos Albert Uderzo (dibuixant) i René Goscinny (guionista). El primer àlbum, 'Astèrix el Gal', no va aparèixer fins el 1961, i va ser seguit de trenta-dos volums més, traduïts a un centenar llarg de llengües.

També han fet 50 anys i no ho porten tan bé:

la Barbie Piolín Superman Batman i Robin Spiderman