lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de novembre, 2007

Olympique de Lió 2 - Barça 2

Puyal 271107 El Barça i l'Olympique de Lió han empatat a dos gols en el partit que han disputat a l'Estadi Gerland de la ciutat francesa. El marcador s'ha mogut per primer cop just als dos minuts d'iniciar el partit, gràcies a un gol d'Iniesta que ha avançat el conjunt blaugrana. Però l'avantatge ha durat ben poc, ja que cinc minuts després, Juninho ha marcat el gol de l'empat. Just al temps de descompte, l'entrenador blaugrana, Frank Rijkaard ha estat expulsat per protestar una targeta groga a Touré. Ja a la segona part, Messi ha transformat un penal al minut 58 i ha avançat el club blaugrana. L'arbitre italià Stefano Farina s'ha convertit en protagonista del matx per l'alt nombre de targetes que ha mostrat. Ronaldinho ha sortit finalment al camp, i al minut 70 Juninho ha igualat de penal el partit. La principal novetat del partit ha estat la pèrdua de titularitat de Ronaldinho que s'ha quedat a la banqueta. Cal recordar que el brasiler ja va ser baixa aquest cap de setmana per fatiga. Al seu lloc, Frank Rijkaard ha situat Andrés Iniesta, mentre que el jove Bojan ha sortit com a titular. Al Barça només li ha calgut brillar en moments puntuals davant l'Olympique de Lió per aconseguir el seu únic objectiu: puntuar i assolir la classificació matemàtica per als vuitens de final de la Lliga de Campions.

Solbes creu un "escàndol" difondre les balances fiscals

Jordi Pujol 291107 CATr L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha revelat durant la presentació del seu primer volum de memòries -en seguiran dues més- que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, en un recent sopar privat a Barcelona, va reconèixer que les balances fiscals "no es poden publicar perquè seria un escàndol". "Un escàndol per a Catalunya i per a altres", ha afegit. A Pujol la informació li ha arribat "per tres persones diferents" i que li dóna "tota la credibilitat".

El govern reforça la figura del vice-president

El consell de govern ha aprovat avui el projecte de llei del president de la Generalitat i el Govern, que com a principal novetat reconeix la figura del vice-president, i li atorga més poders. Així les coses, Josep-Lluís Carod-Rovira, podrà convocar i presidir el Consell Tècnic, l'òrgan que porta el dia a dia de l'executiu. A més, Carod podrà nomenar vice-consellers dins de la seva àrea.

A més a més, amb la nova legislació, que ara haurà d'aprovar el parlament, el vice-president tindrà competències per coordinar les delegacions territorials de la Generalitat, i per suplir el president quan aquest no hi sigui.

La figura de vice-president té precedents històrics: l'any 1931 Joan Casanovas ho va ser en el govern de Francesc Macià.

El salari real dels catalans creix un 1,9% en 10 anys

Aquest és una de les dades més rellevants que aporta l'indicador laboral que elaboren l'empresa de contractació temporal Adecco i l'escola de negocis IESE.

Segons aquest percentatge, un cop descomptada la inflació, la capacitat de compra dels catalans és pràcticament la mateixa que la que teniem l'any 1997. El salari d'arreu de l'Estat ha pujat un 1,4% de mitjana.

Pel que fa a la productivitat, l'estudi assegura que la mitjana per treballador ha caigut un 5,6% des del 1997 a Catalunya.

Rosa Regàs va dimitir com a directora de la Biblioteca Nacional per una "bronca colèrica i injusta" del ministre de Cultura

Rosa Regàs 271107 RAC1 L'exdirectora de la Biblioteca Nacional ha explicat que va dimitir per tres raons. L'escriptora ha afirmat que va deixar el càrrec perquè el ministre li "va obligar a donar la notícia" dels robatoris en la BN a la premsa, el que li va semblar "una irresponsabilitat", i Molina li va propinar "una bronca d'un colèric i injust" que no "tenia per què aguantar". Si no hagués dimitit, "m'hagués tret", ha dit.

L'escriptora ha declarat també durant l'entrevista que des que el ministre de Cultura va prendre possessió del seu càrrec ha anat "carregant-se" tots els directors generals" i que "jo veia que a mi també em tocaria". Regàs ha deixat clar que mai més acceptarà un càrrec públic. "Vaig ser molt ingènua, vaig cometre un error. Tal vegada hauria d'haver-me fet del partit i, potser, m'hagués defensat més".

L'exdirectora de la Biblioteca Nacional va dimitir del càrrec el passat dia 27 d'agost al·legant "la total mancança de confiança" del ministre de Cultura, César Antonio Molina.

No al linxament de la Rosa Regàs !!!

Woody Allen no tornarà a rodar a Catalunya

El cineasta nord-americà Woody Allen no rodarà a Catalunya ni a Espanya les seves dues pel·lícules pendents amb la productora catalana Mediapro per les "pressions mesquines" que van envoltar el darrer rodatge del director a Barcelona, segons el president de la productora Jaume Roures. Roures assegura que un dels films es rodarà a San Francisco i que no està previst que es rodi cap escena ni a Barcelona ni a cap ciutat espanyola. El president de Mediapro lamenta les crítiques rebudes per la producció de Vicky Cristina Barcelona: "Hi ha una gran polèmica sobre unes teòriques ajudes a la nostra pel·lícula, que no ha existit. Teníem les mateixes ajudes que qualsevol altre film".

Woody Allen - Vicky Cristina Barcelona

Mas obre la porta a pactar amb el PP si retira el recurs contra l'Estatut abans de les eleccions

"Si el PP retira el recurs contra l'Estatut, significa que estem davant un nou PP, ja no seria el que coneixem". "No ens tanquem d'entrada cap porta. Veurem qui guanya aquestes eleccions a Espanya", ha explicat el president de CiU