lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de gener, 2008

Xirinacs va morir de forma natural, segons ha confirmat la Fundació Randa

El polític i sacerdot Lluís Maria Xirinacs, que va ser trobat sense vida el passat 11 d'agost en una zona muntanyenca, va morir de mort natural, segons ha revelat l'autòpsia, que avala la tesi dels seus afins en el sentit que “es va deixar morir perquè ja estava molt feble”.

Segons ha informat la Fundació Randa, el resultat de l'autòpsia de Xirinacs ha determinat que va morir “de mort natural”. El mateix dia que va ser trobat el cos sense vida de Xirinacs, un portaveu de la Fundació Randa ja va assegurar que l'exsenador “es va deixar morir perquè ja estava molt feble”.

El propi exprelat va deixar una nota en la seva butxaca en la qual deia que “en ple ús de les meves facultats, marxo perquè vull acabar els meus dies en la solitud i el silenci”, i afegia que “si em voleu fer feliç, no em busqueu. Si algú em troba, li prego que, estigui jo com estigui, no vulgui pertorbar la meva solitud i el meu silenci”.

Xirinacs: Cultura de mort (Avui, 22.08.07)

Avui: Xirinacs va morir de mort natural, segons l'autòpsia

Ridao denuncia "obstacles" del ministeri d'Afers Estrangers a la reunió de Carod amb Salmond

El portaveu d'ERC al Parlament i candidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha assegurat aquest dilluns que el ministeri d'Afers Estrangers ha interposat "obstacles" a la reunió que van mantenir el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, amb el primer ministre escocès, l'independentista Alex Salmond. A la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva d'ERC, Ridao ha denunciat les "diferents vicissituds" a les quals ha assegurat que el Ministeri d'Afers Estrangers va sotmetre la reunió entre Salmond i Carod.

Segons Ridao, Carod, a diferència d’altres viatges com a vicepresident a l’Exterior, es va trobar “amb alguna dificultat”. El portaveu republicà ha atribuït aquests obstacles al fet que Salmond lidera un procés independentista. Tot i això, l’executiva d’ERC ha valorat de forma positiva el viatge de Carod a Escòcia, no només per “internacionalitzar la causa catalana” i “donar a conèixer la realitat nacional” de Catalunya, sinó per “conèixer de primera mà” la situació política escocesa i les seves perspectives de cara la celebració d’un referèndum d’autodeterminació.

El rector de Santa Maria de Corcó (Osona) denuncia que el bisbat li ha posat un filtre a Internet que li impedeix veure webs progressistes

El rector de les parròquies de Santa Maria de Corcó, Tavertet i Sant Bartomeu Sesgorgues, Jesús Miquel Silvestre, denúncia en el full parroquial d'aquest passat diumenge que des del bisbat de Vic li han bloquejat la connexió d'Internet a webs religioses progressistes.

Silvestre va detectar aquest fet quan es volia connectar al portal servicioskoinonia.org, on hi ha articles i continguts de la coneguda com teologia de l'alliberament per preparar el seu sermó per a les eucaristies del cap de setmana.

En l'article que obre el full parroquial, Silvestre diu que quan va voler accedir al web li va aparèixer el missatge "Bloqueo al intentar acceder a una URL-filtrada". Un cop va aparèixer aquest missatge a la seva pantalla va decidir veure si el filtre també apareixia en pàgines més pròximes a la línia oficial de l'Església com són e-cristians, Opus Dei o la web del Vaticà, a les quals va poder accedir lliurement. Silvestre considera que aquests portals tenen una línia "catolicoromana i fonamentalista".

La instal·lació del filtre l'hi va confirmar una operadora de Telefónica un cop va telefonar al número d'atenció a l'usuari. Silvestre interpreta aquest fet com "un excés de zel pastoral" i considera que amb la mesura es vol "tallar el dret que tots tenim, fins i tot els capellans, a la informació". El filtre li ha provocat, segons diu el capellà, "una sensació d'estranyesa i ira continguda com mai havia sentit". Després de trucar al bisbat de Vic li van comunicar que "ja fa temps que es va contractar aquest servei... digues quines pàgines vols consultar i treurem el filtre... Ho he fet perquè no us arribin pàgines de servidors no segurs", transcriu Silvestre en l'article. Segons el rector aquesta mesura ha d'haver estat obra "d'algun canonge amb aspiracions promocionals".

Aquest fet fa segons Silvestre obrir una reflexió sobre "el tema de la democràcia i la llibertat dins de l'Església". Entre d'altres denuncia "els numerets que han muntat els nostres prelats en el tema de la família cristiana, el matrimoni, la pederàstia i l'homosexualitat, on és evident que es confonen els termes" i on "ells aposten per una ideologia política determinada".

El portal servicioskoinonia.org és un portal religiós fet a Llatinoamèrica on, entre d'altres, s'hi troben articles de reconegudes personalitats com Leonardo Boff, Jon Sobrino o Pere Casaldàliga. La pàgina està vinculada amb els sectors més progressistes de l'Església i allunyats del discurs de l'actual direcció dels cristians catòlics.

-No té res d'estrany, tenint en compte que tornen a fer la missa de cul !!!

El Papa gira l'esquena als fidels (eldebat.cat)

Ibarretxe explicarà a Barcelona la seva consulta autodeterminista

Serà aquest dijous en un acte presentat per Joel Joan El lehendakari Juan José Ibarretxe visitarà Barcelona dijous i divendres d'aquesta setmana, en una visita durant la qual aprofitarà per pronunciar una conferència, segons han confirmat fonts del govern basc. La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), el Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), i Sobirania i Progrés tenen previst oferir aquest dilluns una roda de premsa per anunciar la conferència d'Ibarretxe. Segons aquestes tres plataformes, la conferència permetrà 'conèixer de primera mà totes les circumstàncies a l'entorn de la consulta a la ciutadania basca'.

Segons un comunicat emès per les tres organitzacions, la conferència del lehendakari serà presentada per l'actor Joel Joan. Els responsables d'una de les entitats, el Cercle d'Estudis Sobiranistes, es van reunir amb Ibarretxe el passat mes de desembre a la seu del govern basc a Vitòria. Durant la trobada, el lehendakari es va mostrar interessat en el procés de creació del CES i va comunicar a la delegació de l'entitat la seva voluntat de col·laborar-hi en el futur.

Tardà versus Duran

Tardà (ERC) considera que "té conya que Duran (UDC) se'n recordi ara que el català no es pot parlar al Congrés"

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés, Joan Tardà, ha considerat aquest diumenge que "té conya que Duran se'n recordi ara que el català no es pot parlar al Congrés quan en 25 anys cap diputat de Convergència i Unió (CiU) a Madrid s'ha atrevit a plantejar mai aquesta deficiència democràtica".

Amb aquestes paraules Tardà ha replicat les declaracions del seu homòleg de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en què deia que el català estava discriminat en les institucions de l'estat i, en concret, al Parlament espanyol.

Tardà ha recordat que "en 25 anys mai cap diputat de CiU a Madrid ha gosat a parlar en català al Congrés ni a plantejar aquesta deficiència democràtica". Segons el portaveu d'ERC, "ha hagut d'arribar un grup parlamentari independentista com el d'Esquerra per plantejar la qüestió en aquesta legislatura i posar Espanya davant el mirall perquè es veiés que no hi ha cap respecte pel pluralisme lingüístic".

Per Tardà, "a Espanya la diferència molesta i es veu com un destorb". "Té conya que Duran se'n recordi ara d'això, en plena precampanya quan ell mateix mai ha gosat per res a parlar en català a les institucions de l'estat i no s'ha preocupat gens pel tema", ha conclòs.