lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 d’abril, 2010

Barça 4 - Athletic 1

Puyal 030410

El Barça torna a ser líder de la Lliga a l'espera del que faci el Reial Madrid aquest diumenge al camp del Racing. Cami del clàssic de la setmana que ve al Bernabéu, l'equip blaugrana ha fet els seus deures aquest vespre, derrotant l'Athletic per 4-1 al Camp Nou i assegurant-se arribar al duel amb els madridistes, com a mínim, amb els mateixos punts que els de Pellegrini. Guardiola, que va demanar màxima atenció per al partit amb l'Athletic, ha format un onze titular inesperat, amb Txigrinski a la defensa, amb Maxwell a l'esquerra de l'atac i amb Jeffren davant, a més de Bojan (Ibrahimovic ha notat molèsties a l'escalfament). I els seus jugadors han respost amb un bon partit, no brillant però si força intens, que han encarrilat a la primera part amb dos gols justament de Jeffren i Bojan. Messi, de nou per darrera del '9', ha portat el pes de l'atac blaugrana i d'ell ha sortit la jugada del primer gol, amb una passada a l'espai per a la pujada d'Abidal -bona reaparició després de la seva lesió-, assistència del francès al segon pal i primer gol oficial de Jeffren. El segon ha arribat en una jugada de pressió del Barça; Puyol ha robat la pilota molt endavant, ha llançat una gran assistència a Bojan i aquest ha definit meravellosament ajustat al pal. El Barça ha dominat molt el joc en aquest primer periode, amb Touré i Busquets omplint molt el migcamp, Messi liderant l'atac, Maxwell acompanyant força bé des de l'esquerra, Puyol fent oblidar Alves a la dreta i Abidal, com si no hagués estat dos mesos absent per lesió, apareixent per la seva banda i donant assistències de gol a parells. La segona, ja a la segona part, a Bojan, perquè el de Linyola fes el seu segon gol i el tercer del Barça amb una rematada inapelable. Amb el partit decidit, el Barça ha buscat més gols i ha trobat el quart -intercepció de Txigrinski, Xavi llançant la contra, Pedro assistint i Messi afusellant el seu 26è de la Lliga que li permet igualar Rooney a la Bota d'Or-, però també ha deixat la porta oberta a l'Athletic, que ha escurçat distàncies en una pilota perduda per Puyol i ha posat a prova Víctor Valdés en un parell d'intervencions de mèrit. Bon partit, bon resultat i bones sensacions del Barça davant l'Athletic, tenint en compte que el partit arribava entre els dos duels de Champions amb l'Arsenal i a una setmana del clàssic del Bernabéu. Només caldrà estar pendent dels diversos jugadors que han sortit tocats del partit, com ara Touré i Jeffren (substituïts), Piqué i Ibrahimovic. FOTOGALERIA SPORT: Les millors imatges del partit

Anna Simó atribueix la baixada d'ERC a les enquestes a la reedició del tripartit

Reitera que només pactaran amb qui es comprometi a un referèndum sobre la independència La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha atribuït en part a que els seus electors ‘no han vist clar’ la seva participació en el segon tripartit el descens electoral que pronostiquen els sondejos per a ERC a les eleccions catalanes. També creu que segueixen passant factura al partit les convulsions internes del congrés del 2008. En una entrevista a l’ACN, ha defensat les llistes cremallera, tot i que ha afirmat que fins a l'estiu no es posaran noms a la llista que encapçalarà Joan Puigcercós. Ha explicat que ERC estudiarà eventuals pactes no en base a les sigles sinó als continguts i que només pactarà amb qui accepti les seves condicions, entre elles un referèndum sobre el futur de Catalunya.

VilaWeb: Simó atribueix la tendència electoral a la baixa d'ERC al segon tripartit i a les convulsions internes

Avui: Simó atribueix la tendència electoral a la baixa d'ERC al segon tripartit i a les convulsions internes de la formació

ERC aposta per 'intervenir' les elèctriques si es detecta que inverteixen poc

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei perquè les administracions públiques tinguin més capacitat de control sobre el transport i la distribució elèctrica, fins al punt que puguin intervenir una companyia en cas que es detecti falta d'inversió o de manteniment en les seves línies. Es tracta d'una iniciativa que ERC ha portat a la cambra baixa espanyola després dels problemes de subministrament elèctric que hi va haver a les comarques gironines per part de la companyia Fecsa-Endesa després de la nevada de principis de maig, i que va deixar sense llum durant dies a milers de persones.

Avui: ERC i ICV: competició contra les elèctriques

187 municipis fan cua per un 25-A superlatiu

i, a la Ribera, quan? Una demostració de força és el que preveu l'organització de les consultes sobre la independència de Catalunya per al 25 d'abril, data de la tercera onada. Serà la més gran en xifres: 187 municipis, 15 capitals de comarca, sis comarques noves i més d'un milió de persones cridades a votar. Destaca la participació dels Pallars, que entren de ple en la iniciativa, i del Baix Llobregat, amb municipis com ara Martorell i Castelldefels. Les capitals del Vallès es divideixen: Granollers votarà el 25-A, Sabadell –pel seu compte–, el 30 de maig, mentre que Terrassa encara no ho té decidit, tot i que fonts de la coordinadora asseguren que podria fer coincidir la consulta amb la de Barcelona, la data de la qual es preveu revelar poc abans de la tercera cita dels catalans amb el dret a decidir. directe.cat: Castelldefels Decideix fa marxa enrere i no organitzarà la consulta per falta de suports

La manca de Llei electoral podria deixar els catalans a l'exterior sense dret a vot

La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa les Comunitats Catalanes a l'Exterior, ha denunciat que el PSOE i el PP negocien que l’emigració de l’Estat espanyol només pugui votar al Senat, el que suposaria que els catalans que viuen fora del país perdessin el seu dret a votar al Parlament de Catalunya i, també, a les eleccions municipals catalanes, a més del Congrés de Diputats. La FIEC lamenta, a més, que una informació d’aquesta 'naturalesa antidemocràtica', que impediria el dret a vot als 126.398 els catalans inscrits al CERA (Censo Electoral de Residentes Ausentes), s’hagi fet pública un Divendres Sant. Segons el FIEC, la manca d'una Llei electoral pròpia per a Catalunya suposarà regir-se per la llei estatal i, per tant, deixar els catalans a l'exterior sense dret a vot.

El líder anglicà acusa l'Església Católica irlandesa d'haver 'perdut tota la seva credibilitat'

L'Església Catòlica irlandesa 'ha perdut de cop tota la seva credibilitat' per l'escàndol d'abusos sexuals a nens per sacerdots. Així ho ha advertit aquest dissabte l'arquebisbe de Canterbury, Rowan Williams, líder espiritual de setanta milions d'anglicans d'arreu del món. Williams ha denunciat que els casos de pederàstia han causat un 'trauma col·lectiu colossal' per a l'Església Catòlica, especialment a Irlanda. 'Vaig estar parlant recentment amb un amic irlandès que em deia que ara és molt difícil anar pel carrer en algunes zones d'Irlanda amb alçacolls', ha lamentat l'arquebisbe anglicà en una entrevista que la BBC emetrà aquest dilluns.

Avui: L'Església catòlica passa el Dissabte de Glòria enfrontada a anglicans i jueus per la pederàstia

Dissabte de Glòria

El viacrucis de les mascotes per Setmana Santa Setmana Santa és una de les èpoques negres pel que fa a l'abandonament d'animals de companyia. Els amos d'algunes de les mascotes que havien estat regalades per Nadal o Reis no saben ara què fer-ne quan arriben les vacances. Tot i això, a Catalunya existeixen un gran nombre de centres especialitzats on es poden deixar les mascotes durant els dies en què els propietaris estan de viatge. Tanmateix, també es poden trobar hotels -molt pocs, en comparació amb altres països- que permeten que els clients s'estiguin a les seves instal·lacions acompanyats dels animals. Les societats protectores recomanen que els propietaris s'informin sobre les condicions que tindran les mascotes en el lloc de destí.