lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de juliol, 2008

La purga "política" força el comiat d'Antoni Bassas

El líder d'audiència s'acomiada de Catalunya Ràdio comiat Bassas 180708 CATr Primer van ser Jordi Basté i Antoni Clapés, ara ha arribat el torn d'Antoni Bassas. La direcció de Catalunya Ràdio de l'etapa tripartit acaba així la neteja dels periodistes estrella de l'emissora, desfent-se de programes d'èxit, líders d'audiència tots ells, per suposades discrepàncies de criteri. El conductor dels Matins de Catalunya Ràdio, el programa líder d'audiència al Principat, s'ha acomiadat aquest divendres dels oients lamentant el "poc interès" per renovar-li el contracte. Amb la jubilació de Bassas i la retirada de Terribas de la graella de TV3 catapultant-la a la direcció de l'emissora, els mitjans de la Corporació semblen desfer-se així de la "crosta nacionalista" que denunciaven diversos diputats socialistes. Paradoxalment, el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas ha reconegut que l'emissora “pateix un desgast des que dues de les estrelles van marxar a RAC-1, oferint el mateix programa i emportant-se l’audiència”. Aquells que no s'han esforçat per mantenir a Bassas en antena ara lamenten que les previsions d'audiència a mig termini “podrien fer líder la Cadena SER", confirmant així el desmantellament de la ràdio pública catalana.

En el seu comiat després de 14 anys al capdavant del programa, Bassas ha evitat polemitzar sobre la seva sortida: "m'han preguntat si es tracta d'un final polític. Jo no en tinc cap prova. Només puc dir que a partir d'un determinat moment no he percebut interès per renovar el meu contracte i que feia un any que notava incomoditat al meu voltant. Però sí la classe política catalana no aguanta un programa com aquest és que tenim una cultura democràtica molt justeta".

Durant aquest darrer programa s'han arribat a concentrar un centenar d'oients que han expressat el seu suport al periodista, amb aplaudiments per Bassas, que els ha sortit a saludar, i crits contra el diputat socialista Joan Ferran, al que han titllat de "botifler". Entre el públic congregat hi havia el president del Barça, Joan Laporta, que s'ha abraçat amb el comunicador. Lluís Llach: Un núvol blanc VilaWeb/ElPunt: Bassas s'acomiada del 'Matí de Catalunya Ràdio'

El manifest de la Plataforma per la Llengua aposta pel català com a eina de cohesió

La Plataforma per la Llengua va presentar ahir al vespre el manifest 'El català, llengua comuna', dins d'una campanya homònima que també inclou un reportatge audiovisual. El pròleg del manifest va signat per l'escriptora i última guanyadora del Premi Ramon Llull de novel·la, Najat El Hachmi, qui destaca la importància de fer servir el català amb les persones nouvingudes com a forma de reconeixement mutu.

El manifest, que té el suport de vint-i-tres associacions d'immigrants, recull deu punts als quals les entitats consideren que la societat catalana no pot renunciar si es vol construir una societat justa i cohesionada.

El vídeo de la campanya és un reportatge dels actes que les associacions d'immigrants van organitzar durant la diada de Sant Jordi del 2008 a Barcelona. També s'hi poden veure actuacions musicals, com la de Miquel Gil i l'Orquestra Àrab de Barcelona, i declaracions de representants de les entitats i també les del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.

Montilla, encantat de la vida !!!

Montilla qualifica de "fenomenal" el progrés de l'autogovern aconseguit gràcies al PSC El progrés de l'autogovern català des que el PSC presideix la Generalitat ha sigut "fenomenal", segons José Montilla. Com a primer secretari dels socialistes catalans, el també president de la Generalitat ha presentat aquest divendres a la tarda el seu informe de gestió davant dels més de 1.200 delegats de l'onzè congrés del partit. Ha atribuït, en gran mesura, a l'expresident Pasqual Maragall l'avenç en l'autogovern que ha descrit, i amb aquesta referència ha aconseguit arrencar l'ovació dels assistents.

En l'apartat de les relacions amb Espanya, ha passat de puntetes sobre la qüestió de la negociació del finançament, de la qual ha dit que passa per "monents delicats".

La selecció catalana finalitza invicta i en primer lloc la fase inicial de la Copa Amèrica 2008 d'hoquei patins

L'equip dirigit per Jordi Camps ha guanyat per 6 a 0 la selecció d'Uruguai. La selecció uruguaiana ha finalitzat en darrera posició en perdre tots els partits disputats i ha estat l'únic equip que no ha aconseguit passar a semifinals. Els catalans han estat netament superiors i a la mitja part ja tenien un marcador favorable de 4 gols a 0.

Avui divendres a tres quarts de dotze de la nit hora catalana disputaran la semifinal contra la selecció del Brasil. Els brasilers s'han classificat en quart lloc a la fase inicial, on només ha guanyat un partit contra l'Uruguai. En cas que els catalans superin aquesta semifinal jugaran aquest dissabte la final contra Argentina o Xile.

L'any passat l'Argentina va arrabassar el títol als catalans a la final, enguany, sembla que es pot repetir el mateix partit, doncs els argentins també es troben a semifinals i la seva segona posició a la fase inicial i el fet de ser els amfitrions de la competició els assenyala com a favorits a enfrontar-se als catalans de nou a la final.

Hereus del franquisme. Naltros no ho oblidem !!!

Suárez 180708 CATr El rei Joan Carles I ha visitat l'expresident Adolfo Suárez, afectat d'Alzheimer, per entregar-li el Toisó d'Or, la màxima condecoració de la Casa Reial. Suárez, que ha perdut completament la memòria, no ha reconegut el rei.

ElPaís: Los Reyes visitan a Suárez para llevarle el Toisón de Oro