lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de juliol, 2009

Carod-Rovira: "El mateix electorat de CiU dóna suport al finançament"

"El mateix electorat de CiU, sensat i centrat, aprova aquest sistema de finançament". Amb aquesta contundència ha defensat l'acord de finançament el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. Actuant com a portaveu de l'executiu després de la reunió setmanal dels consellers amb el president de la Generalitat, Carod s'ha basat en una enquesta publicada la setmana passada a El Periódico per defensar aquesta afirmació.

També ha volgut destacar l'opinió de "persones rellevants, com ara Miquel Roca i Junyent", que aquest dimarts publica a La Vanguardia un article en què diu, literalment, que "des del govern poden felicitar-se per un acord que fa uns mesos semblava impossible". "Entenc que és el que pensa la majoria de la societat catalana. I veuríem molt bé que CiU se sumés al que ja és un criteri majoritari", ha conclòs el vicepresident. Sobre el pronunciament contra el finançament fet ahir per Jordi Pujol, Carod ha assegurat que "el govern respecta, com no pot ser d’altra manera, les paraules de Jordi Pujol, però no les comparteix". Segons el vicepresident, "l’acord respecta l’Estatut, però seria sorprenent que el president de CDC, que és Jordi Pujol, pensés diferent que els militants destacats del seu partit".

L'Audència Nacional espanyola reconeix que la xiulada de Mestalla va ser un exercici de la llibertat d'expressió

la Xiulada 130509 CATr

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Santiago Pedraz, ha rebutjat tramitar la querella presentada per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES) perquè considera que la xiulada de les aficions del Barça i l'Athlètic de Bilbao durant l'arribada del rei dels espanyols a Mestalla i mentre sonava l'himne nacional espanyol no pot ser considerada delicte d'injúries, apologia de l'odi nacional o ultratge a l'Estat espanyol sinó que està emparada per la llibertat d'expressió i 'no es poden considerar difamatòries, injurioses o calumnioses'. Segons ha informat el 3cat24.cat ni la xiulada ni la col·locació de pancartes amb el lema Good bye Spain són fets constitutius de delicte.

Santiago Espot: Espanya no té qui la salvi (Avui)

Miguel Ángel Moratinos encén l'espanyolisme més ranci en la seva visita a Gibraltar

Egspaña? Ni en pintura!!! El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha visitat aquest dimarts la colònia britànica de Gibraltar en el marc del Fòrum del Diàleg entre els governs espanyols, britànic i gibraltareny. La visita del polític espanyol ha estat envoltada de polèmica, ja que es tracta de la primera visita d'un ministre espanyol al penyal d'ençà que el 1713 Gibraltar s'alliberés del domini espanyol per esdevenir colònia britànica arran del Tractat d'Utrecht. El simbolisme de la visita ha estat aprofitat per la branca més espanyolista del PP, que ha tornat a reclamar la 'sobirania espanyola' del penyal -una sobirania que els ciutadans de Gibraltar han rebutjat reiterades vegades- i ha qualificat la visita de Moratinos d''insult a la dignitat d'Espanya' i de 'pas enrere' perquè dóna la raó als 'gibraltarenys' enlloc de defensar els interessos espanyols. Fa uns mesos, el ministre principal de la colònia ja va recordar que Gibraltar no seria espanyola 'ni en somnis' sense que els gibraltarenys s'hi posicionin a favor.

Avui: Moratinos visita Gibraltar i el PP retreu al PSOE que perdi la dignitat

ERC reprèn la batalla de les llengües al congrés espanyol i hi suma la resta de grups minoritaris

IU, CiU, PNB, Iniciativa, BNG, Coalició Canària i Nafarroa Bai avalen la iniciativa republicana. Els vint-i-cinc diputats del PSC se'n desmarquen Tots els grups representats al congrés espanyol -tret del PSOE, el PP i UPyD- han signat a iniciativa d'Esquerra una carta que reclama al president de la cambra baixa espanyola, José Bono, que recuperi l'anomenada Fórmula Marín i permeti l'ús del català, el basc i el gallec en cada intervenció dels diputats. La missiva, que ha arribat aquest mateix dimarts a Bono, li recorda que la normalització de les llengües cooficials al Congrés permetria que es visualitzés 'la voluntat de resoldre un dèficit difícilment comprensible en una societat democràticament madura on conviuen diverses llengües'. Els vint-i-cinc diputats del PSC no han signat la carta.

Quatre bombers morts i dos de ferits molt greus, en l'incendi de la Terra Alta

Quatre dels bombers ferits en l'incendi del parc natural dels Ports de Beseit han mort, segons han confirmat fonts de Salut i d'Interior. N'hi ha dos més de ferits greument, ingressats a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron. Un canvi en la direcció del vent ha fet que les flames encerclessin les víctimes a primera hora de la tarda. El foc ja ha cremat 800 hectàrees de bosc, 400 de les quals en zona del parc natural dels Ports de Beseit. El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha desplaçat a Horta de Sant Joan amb Josep Lluís Carod-Rovira i Joan Saura Avui: Quatre bombers moren en ser encerclats pel foc a Horta de Sant Joan

Llei de Murphy: Endesa atribueix a un incomprensible error humà l'aturada imprevista d'Ascó I

"si alguna cosa té la possibilitat de sortir malament, de ben segur que ho farà" La companyia elèctrica Endesa, titular de la central nuclear d'Ascó I(Ribera d'Ebre) ha anunciat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que l'aturada imprevista d'avui havia estat causada per un 'error humà' (EH). La central s'ha aturat, de manera indefinida i no programada (InotP), després d'haver-se connectat ahir de nou a la xarxa elèctrica (XE). Des de la central es pensa que un desajust tècnic va saturar el reactor (DTSR), que treballava al 45% de la seva potència. Això va fer que rebés l'ordre de desconnexió.

Des que s'hi va produir una descarada fuita radioactiva (FR-Puuufff!), la central havia intensificat les revisions per tal d'evitar nous incidents.

La central havia romàs tancada perquè s'hi poguessinn fer les tasques de recàrrega de combustible de la planta (TRCP-20), la vintena des que es va obrir. La recàrrega d'Ascó I va començar el 24 de maig passat amb la desconnexió de la central de la xarxa i es va reobrir, diumenge passat, un mes després del que s'havia previst. I ni així!!! El País: Un error humano fue la causa del paro forzoso de Ascó I

S'inaugura la dessaladora del Llobregat

Aquest dilluns ha entrat en funcionament la dessalinitzadora de la Conca del Llobregat, una de les grans infraestructures que s'han construït a Catalunya en els últims anys. La planta, que donarà servei a quatre milions i mig d'habitants, està situada al Prat de Llobregat i té capacitat per produir fins a 60 hectòmetres cúbics anuals, que han de cobrir el 24% del consum de l'àrea metropolitana de Barcelona. La construcció de la planta, que ha comptat amb un 75% de subvenció de fons comunitaris, ha costat 230 milions d'euros però no suposarà un encariment de les factures als ciutadans. José Montilla 200709 RAC1

Per Montilla, la infraestructura allunya 'l'amenaça de restriccions' que ha planat diverses vegades al Principat. La del Prat és la segona dessaladora d'aquestes característiques a Catalunya i permetrà el subministrament d'aigua 365 dies a l'any, independentment de la climatologia.

Vint-i-cinc anys sense el Xesco Boix

Xesco Boix 210709 CATr

Hi hagué fa un temps un home amb cor i esperit jove que deixà una petjada a moltíssims nens i nenes, nois i noies, i a totes aquelles orelles que escoltaven la seva envellutada veu. Es deia Francesc Boix i Masramon, Xesco per als amics (Barcelona, 1946 - Malgrat de Mar, 1984). Fou músic, cantant i el pioner de l'animació infantil i juvenil en aquest país. Moltes de les seves cançons i traduccions van enriquir notablement l'esmorteït panorama musical català de final del franquisme i han esdevingut veritables himnes populars (No serem moguts, Puff, el drac màgic, El gripau blau, El cel blau per sostre...) Xesco Boix - Si tu vas al cel

En Xesco es féu popular i molt estimat per la mainada gràcies al secret que va descobrir el seu company de la formació Els cinc dits d’una mà, Lluís M. Panyella: 'Fer les coses molt ben fetes, tenir molt clar el que vols i a on vas i tenir el coratge per arribar, estimar molt i ser a prop de la gent'. En Xesco, 'Jo, com animador, busco de distreure, distendre, de relaxar, d’entretenir... Però darrera de tot això, s’hi amaguen unes ganes profundes d’educar, i educar, per mi, vol dir bàsicament: ajudar a créixer bé, ensenyar a estimar, el cap clar, el cor net, l’afany de superar-se, el gust afinat, la veu a punt per a cantar, els ulls sempre amatents, com a l'aguait...'